MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.28. 19:10

Szia Brigi!

Nagyon örülök, hogy ilyen odaadó vagy és visszamenőleg is "pótoltál", amit csak lehetett, sőt, sok mindenre még írtál is reakciót. Remélem megérte rászánni némi időt. Jó látni, hogy mennyi közös vonás van a macsekokban, ugye?

Érdekes, de házimacskával bújócskázni nem lehet, viszont a ragdollok imádják. Ezért is javasoltam itt a fórumon korábban és Anna írta, hogy Cingi már benne is volt a játékban. Ami nálatok lejátszódott az ajtó mögött, az is nagyon tetszett. :D Gyakran van, hogy Cuppi idejön hozzám és úgy nyávog, hogy szinte hallani lehet, hogy játszani hív, szinte követelődzik, szekál. Ilyen magatartást először - sok évnyi macskaismeret után - ragdollnál figyeltem csak meg.

Nálad Sora és Yuki mennyire bújós és gazdicentrikus? Csak mert ők ott vannak egymásnak, és így ketten együtt már más a viselkedésük, mintha egykék lennének.

Hát igen, egyes embereknek fogalmuk sincs róla, hogy mivel jár a macskatartás, de akkor legalább ne kritizálnák a másikat. Arra a példára is gondolok most, amit említettem nemrég és amire most írtál is. Mindenesetre idővel rájöttem, hogy az ilyen embereknek nem szabad semmit sem mondani a macskánkról, akkor eszükbe sem jut többet és nincs konfliktus.

Nagyon jó az a kép, amit most feltöltöttél a cicáidról, itt már jól látszanak mind a ketten. Várom is az újabbakat. Hát a többiek hová lettek? Anna, Smuci, ébresztő!! :ordit:

A lézerrel mi is rengeteget szórakoztunk, de Cuppi már tapasztalt lévén, halálra unja, Floki viszont még rámozdul. Az az igazság, hogyha túl "okos" a macskánk, akkor egy idő után rá fog jönni, hogy nem jó a játék, mert mindig elmarad a sikerélmény. :nem: Azért egy ideig el lehet bolondozni velük. Az tényleg nagy szám, ahogy a szőrmók finoman benéz a mancsa alá, mint amikor lepkét fog és lassan emeli fel a lábát, hogy ki ne repüljön onnan, legfeljebb a szájukba. Hammm.

A fürdőkád dugó érdekes... na meg a bőr öv is. Meg is rágták, tényleg? Lehet, hogy felcsigázta őket a szaga, ami ösztönösen valami zsákmányra emlékeztethette őket. Kíváncsi leszek, hogy a dugók honnan fognak előkerülni. Kerestétek már őket? Lehet, hogy egy helyre hordták őket? Ha a szájukban vitték el, az jópofa, akkor könnyebben lehet apportírozni tanítani őket.

Megnéztem ezt a Senses etetőt, hát ez valami katasztrófa. :jujj: Legalább tíz filmet láttam róla, minden irányból, minden funkcióját megtapasztalva... na de aztán végleg elég volt. Mindenhol kínlódtak csak vele a cicusok, volt, ahol még egy kutya is a képbe került és az is próbált egy-egy szem kaját kilefetyelni, csoda, hogy nem barmolta szét a fejével az egész szerkezetet. :lol: A kartondoboz csomagolása, na az már jobban tetszett a cirmosoknak!! :D

Ha ez egy etetőgép, akkor az igencsak átgondolatlan munka, terv és kivitelezés egyaránt. Én a tervezőit is így etetném :D. Ott a finom rántott hús felkockázva meg a sült krumpli egy szerkezetben, de rácsokon keresztül max egy két ujjal érheti el és ha ügyes, ki tud piszkálni egy-két kis darabot. Akkor azt megeheti, de a többiért újra meg újra meg kell szenvednie. Mire megebédel, már kezdhet vacsorázni. :kuss: Ebből ugyan nem lesz lakoma. Ez nem agytorna, hanem az állatkínzás egy light-os változata.
Még nézni is rossz volt milyen rémes és görcsös mozdulatokkal kellett egy-egy szem szárazkaját kioperálniuk a cicáknak, ami hol a földre esett, hol a készülék tálcájába, de sosem volt benne köszönet. És ez jól látszott a macskák ábrázatán is, cseppet sem voltak elragadtatva a manuális eledel-adagolótól. Na ezt mondjátok ki gyorsan, többször egymás után!! :-P

Ha viszont ebből a műanyag vázból csak nassolni kellene neki és eleve az a cél, akkor semmi értelme a gyártói szlogennek, hogy "ettől lesz kiegyensúlyozott az emésztése"... Huhhh. Attól, hogy két falat megevése között eltelik fél-egy perc, nem gondolom, hogy az állat jobban fogja érezni magát, max a mohósága fog megnőni, ha eléteszünk egy tál ételt akadályok nélkül.

Ebből a szerkezetből a cicák nem tudnak rendesen enni, nassolni pedig feleslegesnek érzem. Akkor már sokkal jobb játék eldugni a macsek finomfalatjait (próbáljátok ki). A kaparófára, olyan helyekre, ahol szívesen és gyakran megfordul, nehezebben megmászható helyekre, hadd tornázzon, na és persze egér alá, egér fölé, egerek közé... Ahol 1-2 ízben talál finomságot, oda vissza fog járni és keresni fogja a meglepit, mint a húsvéti tojást. Ez sokkal nagyobb élmény neki, főleg, hogy a gazdi igen vegyes módon tudja variálni a finomfalatok elérési helyét, ezért hol itt bukkannak fel, hol ott.

Nagyon muris kifigyelni a kis kedvencünket, ahogy "vadászik" és szimatol a lakás különböző pontjain némi potyafinomság reményében.

Korábban írtam, hogy mindenféle olyan játék, vagy játékba bevonás hasznos a macskáknak, ahol az agyukat meg kell dolgoztatni, mert az fitten tartja a gondolkodásukat. Ezért viszont érdekes lenne ez az eszköz, feltéve, hogy nem etetésre használjuk, csak jutalmazásra. Ám látván, hogy miből áll és mi tud, nagyon gyermetegnek érzem ezen célból is, lebeszélnék róla mindenkit, valami jobbat kellene keresni.

Láttam ennek a cégnek a többi termékét, hasonló mellényúlások sorra, nem tetszenek. Ilyen pl. a "pulzáló golyó a labirintusban". Első ránézésre nagyon izgis, de az biztosan nem tesz jót neki - mivel közelről nézi - hogy erősen a szemébe villog a fény, ezért engem nagyon zavart. Az pedig, hogy a mancsát hogyan dugja be ide-oda... :jujj: jujj, szintén nem nyerő, könnyen lehet belőle sérülés, a videók nekem nem voltak meggyőzők.

Minél több ilyen játékfajtát kell megnézni, ahhoz, hogy igazán jóra leljünk. Ahogy látom rengeteg lehetőség van már, hihetetlen a választék. Amikor a Panic Mouse-t vettem (Németországból), akkoriban az interneten még macskák is alig voltak, nem hogy macska játékok. Sok minden történt 10 év alatt. A Panic Mouse esetében engem azonnal meggyőzött, hogy nem veszélyes, nagyon praktikus és valóban képes lefoglalni a macskát, a videókon viháncoló, egymást versengve túlugráló cicakölykök magukért beszéltek.

Ha van LEGO-tok, akár saját macskaetetőt is lehet építeni belőle, csak stabil lábakon álljon. Majd én is nézek ilyen ötletes játékokat, bár úgy gondolom, hogy ezek még mindig inkább a gazdiknak készülnek, nem pedig a cicáknak. Nekik egy zizegős papírdarab egy egérszagú egérrel vagy egy nagy kartondoboz mindennél többet jelent. Mi vagyunk azok, akik valójában többre vágyunk, hogy a mi szemünk is gyönyörködhessen egy szép és ízléses kinézetű eszközben, ami lehetőleg automatikus és önállóan bohóckodik a macskánkkal. Vagy a macskánk vele.

:tanc:
Gazdi2

Re: MACSKA-JAJJ! - Nagyon kacinfántos ügyosztály

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.30. 12:42

Ez itt ám a Gazdi merengője :) Olvastad a Harry Potter-t ? Ha sajnálatos módon kimaradt, akkor majd megmagyarázom mi is az :)
Az nagyon jó ötlet, ha képekkel illusztrálnád történeteid. Főleg ha a képeken cicák vannak :-P
De jó, hogy hideg napok jönnek és szellőztetni buktatott ablakokkal is lehet. Ez volt a fő gondom, ami miatt 2 évig filóztam a cicatémán. Kb. 1 hónapja véletlenül kizártam az erkélyre Cingit, pedig annyira figyelek Rá ( általában :lol: )Legalább 10 percig kint volt, én pedig azt hittem alszik valahol :( Jajj!
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.30. 17:09

Szia Anna!

"Herikopter" könyveket nem olvastam, a filmek egy részét viszont láttam. Melyik fejezetre gondoltál, mert az kimaradt? (Úgy írtad, mintha egyetlen könyvről lenne csak szó. :-P)
A képes illusztráció akkor lenne igazán jó, ha a gyerekkoromból is annyi kép állna a rendelkezésünkre, amennyit manapság készítünk. De azért így is akad majd valami érdekes, bízom benne.

Macska-kizárás nálunk is történt már véletlenül, nem vagy vele egyedül. Néhány éve karácsonykor apukám kiment az erkélyre behozni onnan a vacsorát, ami egy nagy fazékban hűlt. Amit viszont már senki nem vett észre, hogy Cuppi is kiszökött. Azért nem is gondoltuk ilyesmire, mert nagyon hideg volt és Cuppi nem szereti a hideget, minek ment volna ki?? Szegény jó sokáig vacoghatott, míg - elsőnek nekem- feltűnt a hiánya. Nem tudom milyen érzés lehetett neki hallani bentről a hangunkat, a sötétből benézni a világosba, kintről benyávogni, amit persze senki sem hallhatott a vastag ablakok mögül, különösképpen, hogy bent is szólt a zene... szerintem akkor már nagyon megbánta, hogy kiment a fogvacogtató hidegbe pusztán kíváncsiságból és kint rekedt, amíg bent olyan jó meleg volt... jajj, szegényke.... :(
Aztán amikor feltűnt, hamar megtaláltuk, jól át volt fagyva és a bundája is nagyon hideg volt, szerencsére azonban nem lett semmi baja.

Gazdi1 pedig egyszer késő este véletlenül a lépcsőházba zárta ki Őfelségét. Akkor legalább nem volt hideg. A kertből jöttünk fel, macskasétáltatás volt. :) Mindketten azt hittük, hogy bejött már és hogy a másikunk látta, hogy evett, majd elment aludni. Pedig szegény késve ért fel és kint várt az időközben becsukott ajtó előtt. A fő gond az volt, hogy nem nyávogott, bár lehet, hogy kezdetben mégis, csak azt meg a tévétől nem hallottuk, utána pedig már feladta. Egész életében ez az egy olyan alkalom volt, amikor kint töltötte az éjszakát... lakáson kívül. Ismét nem tudtuk, mit gondolhatott magában, hogy miért ez a bánásmód? :cuki: Reggel elég morcos volt, nagyon sajnáltuk és rendkívül szégyelltük magunkat. Volt már tehát szekrénybezárás, erkélyre kizárás és ajtó előtt kintfelejtés... akárhogy nézzük is, biztonsági óvintézkedések szükségesek, ha nem szeretnénk, hogy ilyesmi újból előforduljon.

Cuppi most uzsonázott és kérdeztem, hogy emlékszik-e rá, amikor véletlenül kint éjszakázott? Hát nem tetszett neki!! :ordit:
Közben már a kulcsomat babrálta, szerintem rövidesen visszavág és mi alhatunk a lépcsőházban. Kár volt eszébe juttatni!
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.30. 19:55

Nem szép dolog, de megmosolyogtatott , hogy Cuppi is pórul járt már. Hát az egy éjszakás kaland- az tényleg durva :)
Na kérem, nekem mind a 7 H. P. könyv olvasása nagy élvezet volt. Filmen nem tetszenek.
A merengő egy olyan szerkentyű ahová az emlékeket teszik, hogy az agyban ne foglalják a tárhelyeket. Röviden :lol:
Én nem vagyok könyvmoly típus, de Rowling stílusát imádom.
Ezek a cicusok mindig körülöttünk sündörögnek, tényleg nagyon vigyázni kell. Én néha rá is szoktam lépni szegényke lábára, mert hátra végképp nem látok. Reggel szegény végig hangjelzéssel jelez, mert akkor még előre sem látok :-P
Vakvezetőt nevelek :taps:
Anna

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.11.01. 18:37

Szia Cuppi cica!

Hat igyekszem potolni ami kimaradt..igencsak aktivak voltatok..de nagy orommel olvassom az infokat.Eszre se veszem ugy repul az ido!Igen jo hogy ennyi hasonlosag van a cicainkba! A jatekot mindig nagyon elvezik!Koszonjuk a bujocskas tippet. :)
Cuppi olyan okos ha tudna beszelne..de o igyis megoldja.Nalunk meg nem koveteloznek,de ki tudja mi lesz kesobb..inkabb Yuki a beszedesebb. ;)
Nos hogy mennyire bujosak...? Ott szeretnek lenni ahol epp vagyunk.Ha a konyhaban akkor a labunk alatt,ha a furdoben akkor a mosogep tetejen ha pedig az agyban akkor Yuki a paplan alatt kozel a hasunkhoz,betakarva!Sora pedig a labunknal vagy valahol kozel ahol van hely es nem nem ker takarot!Talan Yuki kicsit dorombolosabb es jobban olben ulos.Iszonyu feltekeny a laptopra! Kepes raulni a kezemre vagy harapdalni is csak ot simizzem mar es ne a franya gepet utogessem!! :lol: Sora ritkan ul olbe,de szeret ugy lefekudni hogy egy karnyutasnyira legyen tolunk.Azt vettuk eszre hogy Yuki paromat Sora pedi engem reszesit elonybe ha mindketten otthon vagyunk.Pl Parom lefekszik,2 perc es Yuki ott dorombol a hasanal es koveteli a simit!Sora el nem menne amig furdok vagy fogat mosok,de ahogy kilepek mar fekszik is az agyba es szinte latom rajta hogy nevet rajtam mert lemaradtam a futasban... :doromb:
A lezert csak neha neha hasznaljuk igy nem unnak ra olyan gyorsan.De nagyon edesek amikor probaljak elkapni..
A furdokad dugojat csak Sora szereti elhordani.Egy mar elokerult az agy alol..a tobbit meg keressuk. :ok: Nagyon edes ahogy a szajaba veszi es vegig hurcolja a zsakmanyt a lakason.Van par szines kis labdaja azokkal szokta meg ezt csinalni.Erdekes hogy Yukit sose lattam igy cipelni semmit es a dugokra se nagyon indul be..na de a bor ov!Sora is imadja,de Yuki teljesen felporog tole! Ha igazan meg akarjuk mozgatni akkor ez a tokeletes jatek! Keresi,becelozza,raveti magat,fut utanna,ugrik a levegobe,meg neha bele is harap es probalja elvinni a kezembol mint egy kiskutyus.Ilyenkor olyan mint ha kotelhuzason lennenk.Neha hagyom hagy vigye..buszken szalad vegig vele a hazon!Egyszeruen imadja! :D

Koszi a reszletes beszamolot a Senses etetorol!Igaz en videot nem lattam rola csak a kepeken neztem meg de inkabb csak nasi tarolonak hasznaltam volna,nem etetonek!Hat meghagyom a tervezoknek,egyenek belole ok!! :evil:
A tanacsodat megfogattam es eldugtam par fini falatot a kaparofan.Biztos orulni fognak neki.Egy ilyen Panic Mouse-t szivesen kiprobalnek...de nem nagyon talaltam.Meg keresgelek,addig is el leszunk a dobozokkal,ovekkel,dugokkal.... :-P
bigi02

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.11.01. 18:59

Kedves Anna!!!

A H.P.konyvek mindegyiket tobbszor kiolvastam..Imadom egyszeruen nem lehet megunni! A 7. konyvet egy ejszaka alatt olvastam el amikor megjelent..a parom azota is azt emlegeti! Tesomat es anyukamat is megfertoztem! :lol: Rowling stilusa egyedi,utanozhatatlan,lenyugozo! :taps:
A filmeket moziban neztuk meg,de nem ernek fel a konyvel.Szerintem sokszor egy jo konyv sokkal nagyobb elmenyt tud adni mint egy film.Persze vannak ritka kivetelek Pl:a Holnap Utan-t moziba nezzni,latvanyilag es hang hatasban csak ajanlani tudom.. ;)
Jokat nevettem a vakvezeto tanfolyamodon!Egy kicsit magamra ismertem!A reggel nekem a kaveval kezdodik..de kesz akadalypalyan kell atjutnom,a sok labda,meg csipogo egerekkel teli konyhan.Neha valaki megtamadja a labam..vagy kamikaze modba kapcsolnak es lefekszenek elottem...Na erre mar felebredek! Felcsillan a remeny..korus nyavogas adjak reggelit!!!Utanna johet csak a jol kiharcolt kave..Mit ne mondjak nem unatkozunk! :tanc:
bigi02

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.11.01. 21:10

Szia Bigi!
Én sem tudtam letenni a H.P. könyveket :) A 7. rész jó vastag, nekem lassabban megy az olvasás, ráadásul próbáltam spórolni vele, mert tudtam, hogy ha kiolvasom, akkor tényleg The End :( Nálunk is családi olvasmány lett. Azóta sem volt letehetetlen könyv a kezemben :-P
Akkor kezdtem bele amikor már az első 2 könyv megjelent és a 3. is hamarosan kijött. Utána már nehéz volt várni a folytatást. Addig elölről kezdtem, így perpetuum mobile H.P. könyveken éltem. Kár, hogy vége :cry:
A reggeli cicakeringő érdekes lehet , gondolom sokszor teljesen körbefonják a lábadat, és lépni sem tudsz Tőlük. Cingi reggel nagyon szeret, de nem jó az időzítése :lol:
Az én kávém is késik, pedig anélkül tényleg nem látok :-P Első a cicakonzerv, amit már este kikészítek, hogy félálomban már csak nyitni keljen. Újabban a Gourmet nyúl-répával amit megeszik Őnaccsága :)
Yuki és Sora mit kap reggelire? Ők is válogatósak? Yuki a jobb étvágyú? Beleesznek egymás tálkájába?
Videót juj de néznék :) Szép estét, sziasztok
Anna

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.11.01. 23:45

Szia Anna!

Nekem is nagy szivfajdalom hogy vege a H.P sorozatnak.. Maskor en se vegeztem ki ilyen gyorsan a konyveket,de ezt a 7.-et nem tudtam letenni. :red: Jajj emlekszem,en akkor kezdtem el mikor megvolt az elso 3 es jott a 4. Nagyon fura volt ennyit varnom a kovetkezo konyvekre.En is folyton elorol kezdtem az olvasast. Neked melyik volt a kedvenced? Nekem a 3.konyv a Siriusos...azt nagyon szerettem meg persze az 5.-et..ja meg a 7.-et..meg amugy mindet :lol:
Neked se lehet konnyu Cingivel.Huu ez a kikeszitem a konzervet jo otletnek tunik ;)
Nyul es repa?Na ezt ki fogom probalni.Termeszetesen Yuki a haspok pont ma mertem le es 3,8kg!! :o Sora kicsit valogatosabb,de nagyon szereti a lazacot, meg a purina 21 csirke es rizset,a Royal Canin csirket,es a Dein Bestes DM-es csirket,nyulat,kacsat...Jah meg mindent meg akar kostolni amit mi eszunk! :-P A kacsas majkremet is szereti..de abbol csak nagyon keveset kap.Termeszetesen Soranak mindig az tetszik jobban ami Yuki tanyerjaban van :) De o az aki hamarabb megunja az evest es Yuki eltakarit mindent...kis porszivo! :ezigen:
Csinaltunk mar videot,csak nehez feltolteni..de majd hetvegen megprobalom..

Szep estet!
bigi02

HozzászólásSzerző: Cuppi cica » 2012.11.02. 12:35

Mindenki együtt? Szuper! Cuppi macska a színen! :tanc:

Gazdi nagyon elfoglalt a napokban, így most velem kell beérnetek.

Anna írta:Én néha rá is szoktam lépni szegényke lábára, mert hátra végképp nem látok. Reggel szegény végig hangjelzéssel jelez, mert akkor még előre sem látok :-P
Vakvezetőt nevelek :taps:

Jujjj, ez itt is előfordul. És mindig engem hibáztatnak érte!! :ordit: Hogy láb alatt vagyok, meg minek sündörgök oda?! Az igaz, hogy mindig háttal állva lépnek rám. Ám ha ormótlanul a lábacskámra taposnak, jó nagyot ordítok, akkor legalább a frászt kapják és máris rohannak megsimogatni, meg babusgatni. Persze mindig megnehezítem a dolgukat: futok két-három teljes lakáskört, hadd kergetőzzenek és alaposan sajnáltatom magam. NANÁ!! Szeretem ha jól körülajnároznak és engesztelgetnek. Utána pedig jöhetnek a jól megérdemelt jutalomfalatok. - Nem azt, inkább a másikat kérem, a sajttal töltötteket!

(Gazdi közben üzeni, ha már szóbajött a fórumon, hogy az ő kedvencei nem a H.P.-k, hanem a H.P. Lovecraft-ok. Bár szerinte a Dark Fantasy, illetve a Gothic Horror műfaj kevésbé lányoknak való olvasmány. Ám sosem tudhatjátok, míg nem olvastátok őket, sokakat teljesen elvarázsol.)

Anna! Cingivel teljesen együttérzek a közös történéseink miatt. Lakásból kizárás, lábeltiprás és a többi. A kocogva szirénázó üzemmód nálunk is aktív hajnalonta. Gazdit úgy terelgetem a konyhaajtó felé a hálóból. Továbbá másodpercenként kétszer keresztben szaladok át a lába előtt, mert akkor folyton figyelnie kell, nehogy hasraessen bennem. Így akadályozom meg (testi épségem kockáztatása árán is), hogy vissza ne aludjon nekem menet közben, mert akkor fuccs a reggelimnek.

Brigi! Műszaki téma következik. Gazdihoz gyakran kerül olyan notebook számítógép javításra, ami tele van macskaszőrrel, mert a cicája rendszeresen ráfeküdt. Sok ilyen esetről tudok, sőt Gazdi már többször mutatott nekem ilyesmit és én is elborzadtam. Ezért nálunk nincs asztalramászás, zongorára, szintetizátorra, billentyűzetre, mosógép dobba vagy mikrosütőbe befekvés! (Különben is, nincs is itthon zongora! A macskazenéről én gondoskodom. :alarm:)
A notebookokban lévő ventilátor apránként beszívja a szőröket is, miközben a macskát és a környezetét is porszívozza, így hamarabb áll elő benne az az állapot, amikor a hőkivezető nyílás belülről eltömődik egy több mm vastag, hermetikusan záró, filcszerű réteget képző szőr- és por-konglomerátummal, ahogy Gazdi elnevezte a förtelmes képződményt. Ez ellehetetleníti a forró levegő kiáramlását, ezáltal a gép melegedő területeinek hőcserélődését. A belül disszipálódó meleg végül a kritikus szintig növeli egyes területek hőmérsékletét, miközben a ventilátor is csak maga ellen dolgozik. Az eredmény egyre hangosabb zúgás, egyre tüzesebb belső terület, később már kívül, a tasztatúrán vagy annak környékén is érezhető meleg felület, végül pedig elektronikai meghibásodások következnek, illetve vészleállások sora (menet közbeni azonnali lekapcsolódás), ami meg a merevlemezen képezhet logikai hibákat. Majd megkérem Gazdit, hogy küldjön képet ilyen szőr-konglomerátumról. Sokan azt hiszik, hogy csak rövid szálacskákból áll össze, pedig nem feltétlen. Volt már benne teljes méretű gubancos hajszál, hosszú cicaszőr és 5 centis macskabajusz is! A további tartalmi részletezéstől eltekintenék...

A macsekok azért imádják a notik környékét, mert a meleg levegő kiáramlása többnyire folyamatos és mi szeretünk mindent, ami jó meleg. Kandalló, napsütés, paplan alatt. Persze nem kell mindig ka... cicavár. Pl. nyáron 30 fokban nem kell a notebook. Nyaaaúúú. :sweat:

Nagyon aranyos, ahogy Yuki és Sora megbeszélték egymás közt, hogy melyikük hova és kihez húz, így aztán beosztanak benneteket. Azt hiszem, hogy leharcolt bőr öv itthon is lehet a szekrényben, egyszer már pofoztam olyasmit, de rámszóltak. Persze lehet, hogy azért, mert új volt, csak én hittem réginek. Talán majd azt kérek karácsonyra. :cuki:

Gazdi egy Panic Mouse fejezetet már a Macska-jajj! téma megnyitásakor előirányzott, szerintem láttátok is a tartalomjegyzékben akkor. Mivel most időszerűvé vált és azóta többször is felmerült kérdés vele kapcsolatosan, azon cikk megírását soron kívüli publikációra előterjesztettem Gazdinál. Addig lehet találgatni, hogy vajon miről szólhat és miért is érdekes mindez?

Most jutottam az olvasásban Sora és Yuki játszóteréig... Ha jól értem az egész lakás kész csatatér. :-P Jól csináljátok, csak így tovább. Akadálypálya a konyhában! Hmmm... :rosszall: most nézem, itt meg laboratóriumi rend van. Azt hiszem támadt pár ötletem. :evil:

Kávé, kávé, anélkül már fel sem lehet ébredni? Itt csak Gazdi1 fogyaszt ilyen népszerű emberi doppingszereket. Fáradt is egész nap... :yarn:

Cicakávé nincs? Akkor több időm jutna enni. :sleep:

Soráról és Yukiról ezek után biztosan valamennyiünk nevében mondhatom, hogy: Kér-jük a vi-de-ó-kat!! Hol van a videó!? Videókat a-ka-runk! (Énekelve és szótagolva kell olvasni, egy régi retro reklám dallamára és ritmusára. Emlékeztek rá? Én a Gazdi gyűjteményében láttam sokszor és a cicafülbemászó dallama megragadt.)

Anna: Kíváncsi lennék, hogy a finom Gourmet után mit szólna Cingi a Miamorhoz? Csodás a pástétomválaszték belőle.

Sora és Yuki "egymás után evés" effektusát nálunk Floki mutatja be, meséltem már, hogy ő a konyhamalac, aki végül minden maradékot bepuszil és elpusztít. Nagyon ravasz ám. Ha beugrik hozzám látogatóba, először is tesz egy elterelő hadművelet kört Gazdiék részére: még véletlenül sem a konyha felé veszi az irányt.... aztán egyszer csak halljuk az éktelen csámcsogást az etetőm felől... Na, a kirakott és meghagyott kajámnak annyi. A következő pillanatban már ropogtatás jön, ezek szerint száraz is maradt a tálkámban. Végül a vizembe is beleiszik, hogy teljes legyen az összhang, úgyhogy Gazdiéknak minden tálkámat lehet cserélni. Ettől a témától viszont most alaposan megéheztem, úgyhogy megyek falatozni.

Majd küldjük az ígért képeket! Ott is van lemaradásunk bőven. Addig jó pihenést nektek, a többi szőrösnek meg vad egér- és labdahajkurászást kívánok!

:ezigen: Pá-pá és Miáááúú!
Cuppi cica
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.11.02. 18:04

Hát ez a laptop féltékenység ismerős, amint leülök és ölbe veszem a gépet Herceget rögtön elkapja a nagy szeretet és jön, bújik, rám illetve a gépre fekszik :-P

Na meg a láb alá szaladgálás, keresztbe dörgölőzés, hogy tutira elgáncsoljon :lol: és hozzá hangos nyirmogás :)

Gazdi: Bizony már sokszor emlegetjük mi is, hogy mennyire jó, hogy ezt a fajtát választottuk, mert bizony más macska már a szemét is kikapta volna a gyerekeknek.
Nemrég volt nálunk egy macskás barátnőm (nekik perzsa-házi keverék van) és csak csodálkozott, hogy mennyire nyugodt macska, pedig direkt próbálta felhúzni :D csikizte, gyömöszölte, tappancsát cirógatta. Herceg legaktívabb reakciója pedig az volt, hogy dorombolt és halálra nyalogatta :lol:
Viszont ha mi megyünk át hozzájuk akkor ki kell zárni a macskát a nappaliból, mert eléggé karmolós , harapós a cicájuk , nem bírná a gyerekeket.
smucesz

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma