Nagyon örülök, hogy ilyen odaadó vagy és visszamenőleg is "pótoltál", amit csak lehetett, sőt, sok mindenre még írtál is reakciót. Remélem megérte rászánni némi időt. Jó látni, hogy mennyi közös vonás van a macsekokban, ugye?
Érdekes, de házimacskával bújócskázni nem lehet, viszont a ragdollok imádják. Ezért is javasoltam itt a fórumon korábban és Anna írta, hogy Cingi már benne is volt a játékban. Ami nálatok lejátszódott az ajtó mögött, az is nagyon tetszett.
Nálad Sora és Yuki mennyire bújós és gazdicentrikus? Csak mert ők ott vannak egymásnak, és így ketten együtt már más a viselkedésük, mintha egykék lennének.
Hát igen, egyes embereknek fogalmuk sincs róla, hogy mivel jár a macskatartás, de akkor legalább ne kritizálnák a másikat. Arra a példára is gondolok most, amit említettem nemrég és amire most írtál is. Mindenesetre idővel rájöttem, hogy az ilyen embereknek nem szabad semmit sem mondani a macskánkról, akkor eszükbe sem jut többet és nincs konfliktus.
Nagyon jó az a kép, amit most feltöltöttél a cicáidról, itt már jól látszanak mind a ketten. Várom is az újabbakat. Hát a többiek hová lettek? Anna, Smuci, ébresztő!!
A lézerrel mi is rengeteget szórakoztunk, de Cuppi már tapasztalt lévén, halálra unja, Floki viszont még rámozdul. Az az igazság, hogyha túl "okos" a macskánk, akkor egy idő után rá fog jönni, hogy nem jó a játék, mert mindig elmarad a sikerélmény.
A fürdőkád dugó érdekes... na meg a bőr öv is. Meg is rágták, tényleg? Lehet, hogy felcsigázta őket a szaga, ami ösztönösen valami zsákmányra emlékeztethette őket. Kíváncsi leszek, hogy a dugók honnan fognak előkerülni. Kerestétek már őket? Lehet, hogy egy helyre hordták őket? Ha a szájukban vitték el, az jópofa, akkor könnyebben lehet apportírozni tanítani őket.
Megnéztem ezt a Senses etetőt, hát ez valami katasztrófa.
Legalább tíz filmet láttam róla, minden irányból, minden funkcióját megtapasztalva... na de aztán végleg elég volt. Mindenhol kínlódtak csak vele a cicusok, volt, ahol még egy kutya is a képbe került és az is próbált egy-egy szem kaját kilefetyelni, csoda, hogy nem barmolta szét a fejével az egész szerkezetet. Ha ez egy etetőgép, akkor az igencsak átgondolatlan munka, terv és kivitelezés egyaránt. Én a tervezőit is így etetném
Még nézni is rossz volt milyen rémes és görcsös mozdulatokkal kellett egy-egy szem szárazkaját kioperálniuk a cicáknak, ami hol a földre esett, hol a készülék tálcájába, de sosem volt benne köszönet. És ez jól látszott a macskák ábrázatán is, cseppet sem voltak elragadtatva a manuális eledel-adagolótól. Na ezt mondjátok ki gyorsan, többször egymás után!!
Ha viszont ebből a műanyag vázból csak nassolni kellene neki és eleve az a cél, akkor semmi értelme a gyártói szlogennek, hogy "ettől lesz kiegyensúlyozott az emésztése"... Huhhh. Attól, hogy két falat megevése között eltelik fél-egy perc, nem gondolom, hogy az állat jobban fogja érezni magát, max a mohósága fog megnőni, ha eléteszünk egy tál ételt akadályok nélkül.
Ebből a szerkezetből a cicák nem tudnak rendesen enni, nassolni pedig feleslegesnek érzem. Akkor már sokkal jobb játék eldugni a macsek finomfalatjait (próbáljátok ki). A kaparófára, olyan helyekre, ahol szívesen és gyakran megfordul, nehezebben megmászható helyekre, hadd tornázzon, na és persze egér alá, egér fölé, egerek közé... Ahol 1-2 ízben talál finomságot, oda vissza fog járni és keresni fogja a meglepit, mint a húsvéti tojást. Ez sokkal nagyobb élmény neki, főleg, hogy a gazdi igen vegyes módon tudja variálni a finomfalatok elérési helyét, ezért hol itt bukkannak fel, hol ott.
Nagyon muris kifigyelni a kis kedvencünket, ahogy "vadászik" és szimatol a lakás különböző pontjain némi potyafinomság reményében.
Korábban írtam, hogy mindenféle olyan játék, vagy játékba bevonás hasznos a macskáknak, ahol az agyukat meg kell dolgoztatni, mert az fitten tartja a gondolkodásukat. Ezért viszont érdekes lenne ez az eszköz, feltéve, hogy nem etetésre használjuk, csak jutalmazásra. Ám látván, hogy miből áll és mi tud, nagyon gyermetegnek érzem ezen célból is, lebeszélnék róla mindenkit, valami jobbat kellene keresni.
Láttam ennek a cégnek a többi termékét, hasonló mellényúlások sorra, nem tetszenek. Ilyen pl. a "pulzáló golyó a labirintusban". Első ránézésre nagyon izgis, de az biztosan nem tesz jót neki - mivel közelről nézi - hogy erősen a szemébe villog a fény, ezért engem nagyon zavart. Az pedig, hogy a mancsát hogyan dugja be ide-oda...
jujj, szintén nem nyerő, könnyen lehet belőle sérülés, a videók nekem nem voltak meggyőzők.Minél több ilyen játékfajtát kell megnézni, ahhoz, hogy igazán jóra leljünk. Ahogy látom rengeteg lehetőség van már, hihetetlen a választék. Amikor a Panic Mouse-t vettem (Németországból), akkoriban az interneten még macskák is alig voltak, nem hogy macska játékok. Sok minden történt 10 év alatt. A Panic Mouse esetében engem azonnal meggyőzött, hogy nem veszélyes, nagyon praktikus és valóban képes lefoglalni a macskát, a videókon viháncoló, egymást versengve túlugráló cicakölykök magukért beszéltek.
Ha van LEGO-tok, akár saját macskaetetőt is lehet építeni belőle, csak stabil lábakon álljon. Majd én is nézek ilyen ötletes játékokat, bár úgy gondolom, hogy ezek még mindig inkább a gazdiknak készülnek, nem pedig a cicáknak. Nekik egy zizegős papírdarab egy egérszagú egérrel vagy egy nagy kartondoboz mindennél többet jelent. Mi vagyunk azok, akik valójában többre vágyunk, hogy a mi szemünk is gyönyörködhessen egy szép és ízléses kinézetű eszközben, ami lehetőleg automatikus és önállóan bohóckodik a macskánkkal. Vagy a macskánk vele.

Reggel elég morcos volt, nagyon sajnáltuk és rendkívül szégyelltük magunkat. Volt már tehát szekrénybezárás, erkélyre kizárás és ajtó előtt kintfelejtés... akárhogy nézzük is, biztonsági óvintézkedések szükségesek, ha nem szeretnénk, hogy ilyesmi újból előforduljon.
Nagyon edes ahogy a szajaba veszi es vegig hurcolja a zsakmanyt a lakason.Van par szines kis labdaja azokkal szokta meg ezt csinalni.Erdekes hogy Yukit sose lattam igy cipelni semmit es a dugokra se nagyon indul be..na de a bor ov!Sora is imadja,de Yuki teljesen felporog tole! Ha igazan meg akarjuk mozgatni akkor ez a tokeletes jatek! Keresi,becelozza,raveti magat,fut utanna,ugrik a levegobe,meg neha bele is harap es probalja elvinni a kezembol mint egy kiskutyus.Ilyenkor olyan mint ha kotelhuzason lennenk.Neha hagyom hagy vigye..buszken szalad vegig vele a hazon!Egyszeruen imadja!
Jajj emlekszem,en akkor kezdtem el mikor megvolt az elso 3 es jott a 4. Nagyon fura volt ennyit varnom a kovetkezo konyvekre.En is folyton elorol kezdtem az olvasast. Neked melyik volt a kedvenced? Nekem a 3.konyv a Siriusos...azt nagyon szerettem meg persze az 5.-et..ja meg a 7.-et..meg amugy mindet
)
most nézem, itt meg laboratóriumi rend van. Azt hiszem támadt pár ötletem.