MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.23. 23:35

Szia Anna!

Háááát, akkor most lesz célszerű visszakeresni, amit írtam a GEOS-ról és látni fogod, hogy az szépen összeklappol az általad most nyert infokkal. :taps: Már ha van ilyesmire energiád.
A GEOS bizony csak egy jópofa móka volt annak idején, ám a tényleges gyakorlati szempontból igencsak halott megoldás volt a C64 op. rendszerét tekintve (értelemszerűen a floppy-s berkekben).

Nekünk, embereknek is kéne jó hosszú lompos farok, akkor tudnánk vele egyensúlyozni, pl. amikor leesünk a hokedliről a portörlés során, vagy amikor kiugrunk a 3. emeletről, netán amikor egy beázott közlekedésirányítási fényjelző készülék javítása közben elsodorják alólunk a hosszú létrát. De elég rövid farkincánk van és az is belül. :( Brühühü, milyen igazságtalanság. Ráadásul ha véletlenül beverjük valamilyen szerencsétlen mozdulat révén, nagyon sokáig, akár egy éven át is kellemetlenül tud fájni és csak nagyon lassan "gyógyul". Ennyit az emberi farokcsigolyákról, amiknek kifele már semmiféle jele nincsen, rég elkorcsosult az, még az emberszabásúvá vált ősök előtt.

Cuppinak a hasán alaposan lelóg a bundája, így ő is gyakran hasonlít a hiúz nevű nagyobb rokonaira ezen vonását tekintve. A gallérja pedig most kezd el nőni és télire lesz belőle igazi, dús macskasál. Ezt hívod egyenletesnek? :-P

Egy elhíresült képe a Macskapofák oldalról.
http://www.cuppi.hu/Kepek/Galeria/Cuppi007-06.jpg

Lehet, hogy vele egyvonalból kellene fotózni, hogy ezen tulajdonsága jobban kiemelkedjen, mert magasabb szögből nézve kevésbé látható.

Más.
Bigi válaszolt minden üzenetemre és most már teljes jogú tag. Remélem jól állja majd a kérdésekkel való bombázását, majd utána mi is az övéit. :D
A fórum kifelé és befelé üzengetéssel kapcsolatos funkciót még nem teszteltem, ennek köszönhető, hogy első válaszait nem kaptam meg.
Lányok! Ugye segítetek? (Persze csinálhatnék magamnak egy másik felhasználót és próbálkozhatnék úgy is, de inkább benneteket vonlak be.) :alarm:

1) Szeretném, ha küldenétek nekem egy-egy rövidke privát üzenetet, mindegy mit. Ezt bármelyik hozzászólásom mellett a PÜ ikonra kattintva lehet megtenni.
2) Szeretném, ha küldenétek nekem egy emailt, mindegy mit. Ezt minden bármelyik hozzászólásom mellett (jobbra) az email ikonra kattintva lehet megtenni.

Nagy segítség lenne!

Cuppinak valóban Floki a pánik. Denevérmorgásnak hívjuk azt a mélyről jövő ördögi hangot, amit kiad, valahányszor Floki a közelébe ér. Na és persze még évek múltán is mindig fúj, mint egy mérges kis oroszlán. Floki ilyet sosem tenne, ő aranyos, kedves, bújós, puszizkodós. Ellenben viszont a kinti zord világ és a farkastörvények (kandúrtörvények?) megedzették: amikor csak alkalma nyílik rá támad, verekszik, kigáncsol, megkerget, lesből rárohan... szóval valóságos macskakommandó van odakint, ha közösen kivonulunk. Mire jó egy kert, ugye?! (Jó dolgunk van, valljuk be! :red: De a ciccmicceknek is.)

Az erkély befüvesítésén nem gondolkoztatok még?

Sziasztok!
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.10.24. 09:49

Gazdi tényleg gond van az üzikkel.
Elküldtem neked egy privit és egy mailt is.
A privi valószínűleg ment, de az email nekem jött meg :rosszall: :tudor: (nem írtam át semmit a címzettnél, csak szöveget és küldést nyomtam)
ezzel a szöveggel érkezett meg az email címemre

------@cuppi.hu
10:01 (46 perce)

címzett: saját magam
Kedves Cuppi cica!

A következő üzenetet a "Cuppi.hu" fórumról smucesz küldte neked. Amennyiben
ez az üzenet kéretlen, illetve számodra sértő vagy egyéb támadó megjegyzést
tartalmaz, kérünk, lépj kapcsolatba az oldal adminisztrátorával a következő
e-mail címen:

------@cuppi.hu

A levélhez mellékeld ezt az üzenetet (különösen ügyelve a fejlécre). Ennek
a levélnek a válaszcíme smucesz e-mail címére van beállítva, így a választ
ő kapja meg.

Az üzenet a következő:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Próba üzi
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.24. 10:44

Detto.
Nekem is visszajött, ugyanígy az email:(
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.24. 13:00

Kedveseim!

Köszönettel igenis :ezigen: megkaptam az emaileket és a privát üzieiteket, így jelentem, hogy az üzenetküldő rendszer ezen funkciója szerintem kiválóan működik. Az email nektek pedig nem "visszament", hanem egy másolatot magatoknak is küldtetek. Ha alaposabban megnézitek, az EMAIL KÜLDÉSNÉL ez egy szándékos funkció a rendszerben és legalul egy pipával ki/be kapcsolható. Az van odaírva, hogy "Másolat küldése magadnak".

Alapértelmezetten ki van pipálva, hogy egy másolat a levélről a feladónak is legyen elküldve. Így a fórum rendszere a regisztrációkor megadott saját email címre is elküldi a levelünk azon pontos másolatát, amit a címzett fog megkapni. Hasznos és jó tulajdonság ez, hiszen a saját levelező rendszerünkben így akár archiválhatjuk is, hogy kinek mit írtunk privát módon. Ha mégsem tartunk rá igényt, a pipát csak ki kell venni. :sunglass:

Mindkettőtök üzenetét megkaptam tehát, most már csak az a kérdés, hogy ti is megkapjátok-e a válaszaimat. Az Adri alábbi levelében bemásolt tartalomból az email címet kivettem, hogy azt a kizárólag üzenetküldésre fenntartott emailt spamküldő-címgyűjtők ne kaparinthassák meg.

A Privát üzeneteknél egy elküldött levél egészen addig a Postázandóban (Kimenő) marad, amíg a másik fél meg nem kapja (el nem olvassa). Akkor lesz csak Elküldött, azaz a feladó félnél akkor kerül át a másik mappába, jelezve, hogy kézbesült. Szerintem legalábbis így működik, de egyelőre ez még csak egy feltételezés a részemről.

A válaszadásotokkor ki fog derülni.

Köszi az eddigi segítséget, csak így tovább! :tanc:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.10.24. 14:11

Igazad van Gazdi, megnéztem és valóban a másolat küldése pipa be van nyomva.
Csak mivel nem volt a tárgy mezőben a másolat és a levélben sem volt utalás biztonsági másolatra így ez eszembe sem jutott.
Akkor ezek szerint minden üzenetküldési lehetőség tökéletesen működik :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.24. 14:20

Így igaz, megerősítem. :) Az üzenetküldő rendszer apróságainak szokatlansága csak arra utal, hogy még sosem volt dolgunk vele.
Viszont így, hogy már ismerjük, hasznos lesz a továbbiakban.

A kimenő levél pedig valóban akkor került az elküldött mappába a Privát üziknél, amikor először elolvastad. Minden jó, ha jó a vége. :kez:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.24. 16:34

Cuppinak a szőre nagyon egyenletes, mintha fodrász vágná :lol: Cinginek felül nem bolyhos, ott sokkal rövidebb.
Az erkély füvesítés nagyon macerás, szerintem az alattunk lakók sem díjaznák :lol:
Az ideális egy biztonságos kert ( mint Nálatok :) ) mert futkározni a szabadban az igazi. Szegény szélvész Cingi mindig csúszik a kövön :) Gödön van egy gyomos faházas telkünk, ott aztán ismerkedhetne cicusokkal :nem: Szóval oda nem megyünk :)
Szobacica marad, remélem ez nem az állatkínzás kategória :(
Akkor a fórum beüzemelve :) Köszönjük a további fejlesztést. Sziasztok
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.25. 22:10

Sziasztok!

Az erkélyfüvesítést természetesen csak viccnek szántam, de látom, hogy alaposan beleélted magad a megvalósítási tervezetbe. :D

"Szélvész Cingiről" egy videó lenne az igazi! A kövön helybenfutás nálunk is rendszeres, nagyon jókat mulatunk rajta, ahogy Cuppi rajzfilmfigurákat megszégyenítő módon csúszkál, siklik vagy éppen felpörög, de közben kis híján hátrafelé halad... :-P

A "szobacicáról" jut eszembe. Gazdi1 most, késő este beszélt egy 60 év feletti régi, hölgy ismerősével, aki azt kérdezte, amikor Cuppi (jóvoltamból) beröpült a Skype videóadásába: " - De ugye nem engeditek be a lakásba?"
Elképesztő egyes emberek mit képzelnek... nem, majd a kinti hidegben tartjuk egész éjszaka.... és néha bejöhet enni.
Aztán totálisan fel volt háborodva, hogy hagyján, hogy bejöhet a lakásba, de az ágyba, nehogy már beengedjük, hát az már iszonyatos dolog.... Na, ő sem egy macskatartó lélek, az már biztos.

Rövidesen újabb Macskajajj! Már én is kíváncsi vagyok, hogy mi a soron következő fejezetem...
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.26. 20:23

Jaj Gazdi! Az tény és való, hogy sosem tudom mikor viccelsz. Sok filmen láttam már füvesített teraszokat, bár inkább a lapos tetőre ötleteltek.
Megrendeltem a Trixi bill 2-t , az most tágasabb lesz. 48 cm a magassága.
Nekünk muszáj rá a tető, mert Cingi nagyon vehemensen kapar. Talán tisztább is marad az alom attól, hogy fedett.
Azért mióta cicus van, vége a " patika " tisztaságnak :) Szép estét Mind annyiotoknak.
Anna

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.10.28. 00:02

Sziasztok!

Utolag is koszonom a kedves koszonteseket.
Jo itt lenni egy csapat "ragdollosal" :cuki:

Probaltam utolag is elolvasni a sok megbeszelt infot.
Erkelyfuvesites???Jol hangzik.Ha a tetot be lehet fuvesiteni akkor miert ne?Nalunk teraszfuvesites lenne a jo de nem hiszem hogy a foberlo orulne neki :o
Jajj a kovon helybefutas nalunk is megy,foleg Yukinak!!Mint a rajzfilmekben..amikor a parkettan futnak es be kene venni a kanyart de nem igazan megy..aztan jon a helyben kaparas es sprint a konyhaba!!!Este inkabb oket nezem nem a tv-t! :ezigen:
Cuppi az idos holgyes beszamolon sajnos meg se lepodtem..sajnos sok embernek a cica "kinti"allat marad.Ok lemaradtak a "macska arra jo hogy egeret fogjon" resznel meg valahol a 17-18.szazadban...
Smucesz nagyon edesek vagytok a lanyoddal..a gorire en is azt hittem hogy jetek!! :D
A kiallitasos kepekhez hozzaszolva,bar meg csak AU-ban voltam egy ilyen kiallitason az kicsit szinvonalasabbnak es jobban szervezetebbnek tunt.Nemhiszem hogy a cicak elveznek az effele felhajtast.. :aggodik:
Nalunk Sora szokott neha labra tamadni,es boldogan rohan el mellettunk azzal a tipikus macska nyavogassal ami jatek kozben hallani.Yuki kicsit nyugisabb ritkan bolondozik..

Utolag is boldog szulinapot kivanunk Cinginek!! :tanc:

A bujocskat kiprobaltuk koszonjuk.Elbujtam az ajto moge es nyavogtam, Sora sietett hozzam par masodperc mulva pedig Yuki hogy megnezze mi tortent?:-) A kergetest meg nem igazan ertettek de utanna tobbszor is visszamentek az ajto moge.Menni fog ez nekik! :doromb:
Nekunk van lezeres jatekunk..ajandekba kaptuk.Sora nagyon elvezi egy darabig.Letakarja a lezert amit elkapott en kikapcsolom,aztan keresi hogy hova tunt meg a mancsa alatt is megnezi.. :ordit:
Nalunk a furdokad dugoja jott be...3 dugobol egy sincs meg mert "valaki"elhordta oket :D Pedig rengeteg jatekuk labdajuk van megis a kedvenc a dobozok,es a regi bor ovem amit imadnak ragcsalni,kergetni.Azert ez a Panic Mouse erdekesnek tunik,szivesen megrendelnem.Mi a velemenyetek a Catit Design Senses labirintusos etető-rol?

Jo ejt!
bigi02

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma