MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.08. 22:06

Még egy érdekesség mára. Pár napja van egy új regisztrált tagunk, Brigi, de még nem szólt hozzá egyik témához sem. Ha esetleg ezt olvassa, talán majd megjön a kedve. :) Az első pár üzenete nem lesz ugyan látható, csak nekem, de ha minden rendben megy, akkor ő is lehet tag és rövidesen bővülhet a társaságunk.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.08. 22:19

"A macskák tenyésztőket ennének" - Képgaléria :rosszall:

A ketreces helyiségről a jó ízlés érdekében nem készült fotó.
Csatolmányok
Macskabálban jártunk 12.jpg
Macskabálban jártunk 12.jpg (183.12 KiB) Megtekintve 4238 alkalommal.
Macskabálban jártunk 11.jpg
Macskabálban jártunk 11.jpg (183.14 KiB) Megtekintve 4238 alkalommal.
Macskabálban jártunk 10.jpg
Macskabálban jártunk 10.jpg (184.9 KiB) Megtekintve 4238 alkalommal.
Macskabálban jártunk 09.jpg
Macskabálban jártunk 09.jpg (173.18 KiB) Megtekintve 4238 alkalommal.
Macskabálban jártunk 07.jpg
Macskabálban jártunk 07.jpg (173.49 KiB) Megtekintve 4238 alkalommal.
Macskabálban jártunk 05.jpg
Macskabálban jártunk 05.jpg (153.98 KiB) Megtekintve 4238 alkalommal.
Macskabálban jártunk 04.jpg
Macskabálban jártunk 04.jpg (128.58 KiB) Megtekintve 4238 alkalommal.
Macskabálban jártunk 03.jpg
Macskabálban jártunk 03.jpg (241.54 KiB) Megtekintve 4238 alkalommal.
Macskabálban jártunk 02.jpg
Macskabálban jártunk 02.jpg (154.69 KiB) Megtekintve 4238 alkalommal.
Macskabálban jártunk 01.jpg
Macskabálban jártunk 01.jpg (154.71 KiB) Megtekintve 4238 alkalommal.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.09. 06:57

Köszi Gazdik a képeket. A cicusok olyan édesek, és annyira sajnálom őket. Ha jól tudom akkor egy évben több kiállítást is végigszenvedhetnek :(
Gazdi , akkor nekünk nem is C 64-ünk. A GEOS előtt, pedig Commodere plusz-unk volt.
Érdekes témákat pendítettél meg. Jöhet :lol:
Engem a cicákon kivül még a Buddhizmus érdekel. Már sok vallási irányzaton átrágtam magam, és győzött .
Igencsak sok oldalú Ember vagy. Mesélj :taps:
Biztos sokat veszítettünk, de nem kirándultunk. Betegesen szeretünk itthon lenni. Én már azon sem csodálkoznék, ha Te még sportolni is szeretsz :)
Cuppikám remélem jól vagy, nem visel meg az időjárás változás. Nagyon szerencsés vagy, hogy nincsenek trófeáid, csili-vili érmeid, hogy a Gazdik nem csináltak Belőled vásári majmot. Napsugaras, szép napot Mindenkinek! Brigi várunk :)
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.10.09. 07:59

Jajj Gazdi, hát sajnálom, hogy elkerültük egymást :(
Sokat rohangáltam , mert a kicsi lánykám nem igazán tudott nyugton maradni :)
Igen, a göriknek van egyfajta pézsma szaguk amit a meleg felerősít, de lehet megszokás, mert én egynémely macskát sokkal büdibbnek éreztem :o
Ragdollok... hát az biztos, hogy a felnőttek közt szinte csak fehér vagy igen világos jegyű volt, Kicsik közt is inkább ezek voltak, növendékek közt volt 2db sötétebb jegyű rongybaba, de ennyiben meg is halt a jellegzetes fajta szín és minta, ami nekem nagyon meglepő volt, mert én mindenhonnan azt hallom, hogy a sötétebb colorpoint a kívánatos.

Kiállítás, sajnos minden évben zsúfolt , mi most első alkalommal voltunk egy teremben a macskákkal, idáig külön a színpad mellett volt a helyünk ( ahol most a whiskas árult)
ott szellősebb és kevésbé zsúfolt volt a tér.
De ha még nem ment el végleg a kedvetek a dologtól akkor novemberben lesz Mikulás partynk a lurdyban ahol a görik versenyeznek ügyességi feladatokban :)
na ott külön leszünk és tágasabban is :)
Csatolmányok
P1030274.JPG
kiállítunk :)
P1030274.JPG (50.99 KiB) Megtekintve 4242 alkalommal.
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.09. 17:07

Jaj de helyesek vagytok! Milyen nyugis éppen a kislányod. Elfáradt a végén? :) És a kis göri is milyen szelíd állatka. Először azt hittem játék.
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.13. 21:08

Szia Anna!

Cuppit legfeljebb fél napra hagyjuk magára, de már akkor is nagyon hiányzunk neki. Amikor elutaztunk korábban pár napra (nem saját döntés volt), akkor addig nem evett, míg haza nem jöttünk és bele volt betegedve a távollétünkbe. :(
A ragdoll macskát úgy kezeld, mintha a gyereked lenne. Ha őt nem hagynád otthon pár napra egyedül, akkor a macskát se.

Most már igazán kíváncsivá tettél, hogy milyen gépetek volt, kérdezd majd meg a "szoftvereseket" a családban. :-P

Anna, volt egy nem-kívánatos-személlyel kapcsolatos utalásod. :!!: Ááárrhhh... remélem nem orrolsz meg rám. :o Szeretném, hogy mostantól ezen a szent helyen hagyjuk ki a hasonló egyénekre vonatkozó utalásokat, nem gond, ugye? (A mostanit már töröltem is, így mintha nem is lett volna.)

Volt most este a tévében macskazene-műsor, de Cuppinak nem tetszett. :ordit:

Nekünk sem.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.14. 08:20

Kedves Gazdi! Mi sem szoktuk, 3-4 óránál tovább egyedül hagyni Cingit. De mi nem szeretünk utazgatni, így ez nem gond.
Cuppi sem volt még 5 csillagos cicapanzióban? :-P
Anyósom mondta már, hogy vigyük a cicát is hozzá, de nem tudom jó ötlet-e. Nem lakik messze, a 6.kerületben. Talán szentestén meg ér egy próbát majd. Szerintetek?
Újra olvastam a cicográfiát, mindig rácsodálkozom mennyire szellemes. Szép Napot Mindenkinek
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.10.14. 14:10

Hát mi is visszük valószínűleg nyaralni jövőre , mert Herceg nagyon gazdis, már a vásárlásból hazaérve is rögtön úgy fogad, mintha hetekre magára hagytuk volna.
Jah és a kedvenc szokása, hogyha meglátja, hogy leülünk vagy fekszünk rögtön ölbe jön és elfekszik rajtunk , éjjel is velünk alszik, nem lehet kirobbantani az ágyból :D

Én nem hinném, hogy be merném adni cicapanzióba, sok rosszat hallani róluk, de ha lenne olyan ismerős vagy rokon, talán meggondolnám, főleg ha valami olyan helyre akarnánk menni.
smucesz

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.15. 00:13

Sziasztok!

Anna, éppen szenteste akarjátok kizárni szegényt az életetekből, amikor együtt az egész család? Ne máár! Azt hittem, hogy Cingi is családtag. :cry:

Nálunk Cuppi még a karácsonyfa alá is kap egy kis rejtett-finomságot (arról ismeri meg, hogy rajta van egy egér az ő csomagján) és többször meg is örökítettük, ahogy az ajándékok közt ő is rátalál a sajátjára (kiszagolja). Olyan boldog olyankor! :) Az is látszik rajta, hogy már kezdettől teljesen átérzi az ünnepi hangulatot :angel:, hiszen végigasszisztálja az ajándékok csomagolását és így fokozatosan hangolódik rá a nagy eseményre. Akár egy kisgyerek. Ennyi év után pedig már jól tudja, hogy mikor mi következik.

Én idegen helyre sosem adnám be a macskámat, annyit nem érhet a saját örömöm, kikapcsolódásom. Sőt, ellenkezőleg! Egyetlen percig sem tudán jól érezni magam Cuppi nélkül.

Lehet, hogy még nem értitek azt az érzést, amit ez nekünk jelent, meg amire az előbb már utaltam is, de idővel eljöhet még. Én képtelen lennék úgy elmenni valahova "jól érezni magam" vagy "kikapcsolódni", hogy közben folyamatosan tudom és érzem, hogy Cuppinak hiányzunk. Hogy otthon VÁR és már figyeli a hangokat, hogy mikor hallja az autót, a garázskapu nyílását vagy a hangunkat a lépcsőházban. Naponta látom, hogy amikor Gazdi1 elmegy valahova és pár óra (!) múlva hazajön, hogy rohan elé és mennyire örül neki, vagy amikor este feljövök az irodámból milyen hangos és örömteli nyávogással szalad ki hozzám. Ő már akkor elmondja, hogy mennyire hiányoztunk neki. :cuki:

Mivel Cuppi nagyon rosszul viseli az utazást, nem hurcoljuk magunkkal sehova, inkább mi igyekszünk hamar visszatérni hozzá. Fél-háromnegyed napot el tud tölteni egyedül, de utána már rettentően számít ránk és csak akkor boldog, ha együtt, mindkettőnket megkap, más szóval ha teljes a család.
:sziv:

Mindenkinek magának kell kipróbálnia, hogy meddig mehet el a saját macskájával, bár tudom (és abszolút nem rátok értem), sokakat egyáltalán nem érdekel, hogy a cicának is vannak érzelmei, mert azzal csak akkor akarnak foglalkozni, amikor nekik is "érdekük" fűződik hozzá. Sajnos ez az egyén számára gyakran észrevehetetlen, ám annál tipikusabb emberi tulajdonság, de felül lehet rajta kerekedni. Kétségkívül vannak ugyanis macskák, akik olyan jól elvannak egyedül, hogy valóban nem viseli meg őket a gazdi távolléte, az étvágyuk és a játszókedvük töretlen, a kedélyük változatlan. DE ŐK NEM RAGDOLLOK! Az is biztos, hogy az egyke ragdoll macsekok jobban érintettek.

Sose feledjük, hogy a ragdoll a többi fajjal ellentétben extrém módon gazdacentrikus, ezért olyan bújós (ölbe és ágyba, pontosan úgy, ahogy Adri az előbb írta) és ezért tudunk neki annyira hiányozni, ami őt rendkívüli módon megterheli lelkileg.

Ami az ölbe bújást illeti: Cuppi nyáron a melegben nem, de ősztől-tavasz végéig (tehát most már javában) ilyen. Gazdi1 nem tud egy újságot a kezébe venni, mert fekvő vagy ülő állapotban Cuppi máris az ölében van és összegömbölyödik... Az ágyban pedig hol a lábunk közé, hol a fejünk mellé telepszik, mikor-hova és az éjszaka folyamán is váltogatja a helyét. Van, hogy reggel úgy ébredünk, hogy Gazdi1-et kitúrta a párnájáról és a feje helyén horpaszt (ha épp nem ébresztő van előbb napirenden).

Anna, nagyon örülök, hogy ilyen tartalmas lett Cuppi bemutatkozó irománya és hogy újra és újra meg tud nevettetni.
Úgy építettem fel, hogy minden olvasatra egyre mókásabb legyen (aki csak egyszer olvassa el, az kimarad ebből az élményből) és még akkor is magával ragadó + lebilincselő maradjon, ha már nem elsőre futsz neki. Ezek szerint ezt az érzést már átélted. Hálás köszönet, hogy megírtad, boldoggá tettél vele és nekem is hasonló volt a célom az oldal létrehozásával. Én úgy szeretek élményeket és gondolatokat megfogalmazni, hogy azokat megunhatatlan legyen olvasni, illetve ha már sokszor olvastad, akkor se azért ne ismételd meg még egyszer, mert akkor már unalmas lenne, hanem azért, mert már kívülről tudod!
:tanc:

Jövő héttől várhatóan jön a vénasszonyok nyara. Mi még mindig nem fűtünk és remélem ez így is marad a hó végéig. Az inverteres klíma azért besegít, óránként pár percre bekapcsol és 21 fokra temperál, így teljes a komfortérzet maximális energiamegtakarítás mellett is. :star: :star: :star:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.15. 17:02

Cuppikám!
Tedd össze mind a 4 mancsod, hogy ilyen Gazdijaid vannak. Tényleg Rólad szól az életük ( meg is érdemlik, hogy kapjanak egy kis dorombolást ). Nem zavar, hogy mindig a nyakadon ülnek? :) Ezek szerintem, még monitoroznak is :lol:
Remélem idén is szép karácsonyod lesz, jó sok csomagoló papír jut majd Neked.
A Gazdi irománya nagyon megrendítő volt kora reggel. Ki sem ment a fejemből. Egész nap arra gondoltam, milyen szép a világ, hogy még ennyi szeretet van némely Emberben . Elárulom, nekem is hasonló érzelmi túltengésem van Cingi iránt :)
Néha félek is, hogy már nem vagyok teljesen normális :red:
Ugye , szerinted sem lehet egy cicust túlszeretni? :) ???
Anna

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma