MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.03.25. 14:27

Sziasztok!
Megosztom Veletek a ma reggeli történetünk, hátha hasznos.
Cingi szőrét kikeféltem, mint minden reggel. Ezt a műveletet imádja, közben dorombol is. Na mármost, utána még simogattam, és meglepődtem milyen kemény a szőre. Megnéztem és egy szög volt a bundájában, amit elvesztett a kefe :(
Végigfutott az a verzió az agyamban, ha netán benyalja Szegényke. Ti milyen gyakran cserélitek a kefét? Ez még csak 1 éves és már dobhatom ki. Szóval, mi mindenre kell figyelni..... Ez is macskaJAJJJ.
Ezt akartam gyorsan elmesélni, mennem kell. Mindenkinek szép napot.
Anna

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.25. 17:39

Elizáról nagyrészt fekvő képek vannak, ez találó volt Amikor olyan szépen tud feküdni,ezeket töltöm fel, és a mozgásos képei nem olyan jók.
Amikor az ember szert tesz egy ilyen különleges cicára mint a ragdoll, természtesen sok mindent megoszt macskás fórumokon, topikokban.Cuppinak pl saját szuper oldala van! Nekem is azonban már több mint 4 éve van Eliza , és nem tudom mikor ismétlem önmagam.Ugyanakkor a mco-ról sokkal több történet van , a ragdollnak csak jó dolgai vannak, annyira jó cica, csak mindig dícsérni lehetne, szép, kedves, nyugodt. Csak egy lepkés storyja volt neki is, úgy megette, szintén nem tudtam elvenni tőle.Ugyanakkor nagyon fürge tud lenni, ha játszunk vele.
Eliza

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.25. 17:42

Anna! Szög, szerencse hogy észrevetted!!! Csak fésülni szoktam Elizát,tehát ettől nem kell fénem.
Eliza nagyon szereti a fésülést, ha meglátja a fésűt már jön, és dorombol fésülés közben.
Eliza

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.03.25. 18:26

Kedves Eliza Gazdi! :)
Milyen fésű? Sűrű fogazatú? A mi hitvány kefénk apró kis tű szerű fogazatú, azóta a földön is találtam belőle. Már kidobtam. Most csak a furminátor van itthon, de azt nem merem használni. Holnap veszek kefét, de ha a fésű is beválik akkor ahhoz már több bizodalmam lenne.
Mixi szőrét is fésülitek? A fotók alapján Ő is lágy szőrű. Valóságban ?
A vaterán látok egy megunt ragdoll-t, érdekes levelezéssel :-P
Igen a ragdoll nyugodtsága lenyűgöző. Nekem nem is lenne hiperaktív cica való. Szétszedné a lakást :( Cingi olyan jól nevelt, pedig mi nem is neveljük :-P Nincs karom nyom sehol, és a polcokról sem vert még semmit le. Kop-kop.sziasztok
Anna

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.25. 18:45

Anna! Elizát rendes "emberi" nagyfogú fésűvel fésüljük. Néha normál fésűvel utána.
Mixinek is hasonló a szőre, de hajlamosabb a csomósodásra. A maine coon nem szereti,ha a hasát fésüljük. Attól hogy egy kis "tűz" Mixi, teljesen lakáskompatibilis, soha semmi kárt nem okozott, nem rág stb. Inkább mindig ott van, ott útban:), és minden érdekli amit csinál épp az ember.
Eliza

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.03.27. 08:15

Sziasztok!

Anna: megnéztem a vaterás "ragdollt" hááát... komolyan IQ szinthez kötném az állattartást ... mi az hogy van törzskönyve és oltásija, de azokat nem adja oda, meg nem árulja el ki a tenyésztő, pff... szegény cica sem fest valami jól, elég nyúzottnak tűnik :(

Amúgy mi sűrű fogú cicafésűt használunk , mert én már a boltban kételkedtem azoknak a keféknek a tartósságában. Még jó, hogy észrevetted a kefe fogait és nem nyelte le Cingi.

Mi végül nem jutottunk el a fotózásra, mert a kislányom belázasodott a nagyobbik pedig eléggé köhögött, de szerencsére már jól vannak, csak már nagyon unjuk a telet :nem:
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.03.27. 14:40

Jobbulást kívánok a Lányoknak. Mire jönnek a Locsolók addigra virulni kell ám :)
Nem tudom Adri milyen keféről írsz, én csak ugyanilyen tűfogút láttam az Alphazoo-ba. Így vettem rendes fésűt a DM-ben, remélem kiszedi az is a szőröket. Ha Elza hatalmas bundájához bevált, akkor Cingi feleannyi szőréhez is jó lesz.
Nagyon édes ahogy elterpeszkedve alszik Elzi, éjjel Veletek alszanak a cicák? Elza reggel is nyugodt vagy éhesen rámenősebb?
Mit kapnak reggelire?
Mennem kell, sziasztok.
Anna

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.27. 22:46

Húsvét, locsolók:) Lehet Smucsesz lányai nem annyira várják a locsolókat.:)
Anna! Szinte szégyenlem, de semmilyen "kihívás" elé nem állít Eliza, nem kelt reggel, nem éhes.
1 kihívás mégis van, nem lehet kizárni, mert kaparja az ajtót. Amúgy csendes is, ritkán nyávog.
Eliza 99%-ban csak száraztápot eszik, és az 1hétre való is van kirakva.Szeret ágyban lenni, mellém és rám is fekszik, de 1-2 óra után elmegy. Egyszer kérdezte egy rokon, hogy beengeditek az ágyba a macskát? Mondtam neki, meg is sértődnék ha nem jönne az ágyba a macska olykor:)
Eliza

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.27. 22:48

Egy ragdoll cikkben azt olvastam, hogy a ragdoll gazdát választ, mint a kutya. Mindenkivel kedves a családban, de gazdát választ. Erről itt kinek milyen tapasztalata van?
Eliza

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.03.28. 09:49

Anna ilyen fésűnk van http://www.petnet.hu/img/big/8315ferpla ... u_suru.jpg
plusz van egy kesztyűs aminek az egyik fele ilyen műanyag és recés ami masszírozza is , a másik fele sima filc anyagú.

Eliza írtó édesen tud aludni :)
Herci nem szeret így a hátán feküdni, de ő olyan kandúrosan jön megy, aztán eldobja magát :)
Gazdiválasztás: ez egy érdekes téma. Nálunk engem nyüstöl mindenért, rám hallgat jobban és hozzám bújik, de pici kora óta én vagyok vele a legtöbbet, én neveltem így szerintem ez normális. A lányokhoz is bújik, de velük inkább játszani szeret. A párommal kicsit tartózkodóbb, mert ő keveset is van itthon.
Például nemrég néztem, hogy a vacsoránál Herceg felmászik az ölembe és simán kieszi a sonkát szendvicsemből, de a páromnak csak odaáll a lábához és nyávog, nem mer vele pimaszkodni, pedig ő sosem szidta meg ilyesmiért, mégis tudja hogy nála meddig mehet el.
Herceg is ágyban alszik, általában nálunk kezd, aztán a lányok szobájában járőrözik és alszik is valamelyik gyerekkel kicsit, utána visszatér hozzánk, de akkor is rám fekszik vagy a lábunkhoz.
smucesz

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma