MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi1 » 2013.09.09. 07:31

Kedves Smucesz!
:celebrate: Boldog névnapot kívánunk! :virag:
Gazdi1
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2012.06.16. 08:53

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.09.15. 21:22

Kedves Smucesz!
Utolag is nagyon-nagyon Boldog Nevnapot! ;)

Szia Gazdi 1 !

A konyhapultra valo felugralas es leszoktatas ugyben tovabbra is varom a javaslatokat. Addig is szep szoval nevelgetunk, es nedves fertotlenitos torlokendovel probalunk figyelni a higeniara.

A madarleses kep az egyik kedvencem.:-) Nem ertem miert forgatta el,(nalam az ACDSee normalisan mutatja a kepet) de mar nem tudtam leszedni. Majd remelem Gazdi2 megforgatja.

Koszonjuk a cicak neveben is :cuki: Sora mar kezdi felvenni a teli kabatjat...

Szep estet mindenkinek.
bigi02
 
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2012.10.03. 16:35

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi1 » 2013.09.20. 18:56

Szia Bigi!

Sajnos Gazdi2 még nem tudott reagálni a leszoktatás témára. Hát igen, nincs mit tenni, mint szóban kicsit megdorgálni őket és törölgetni utánuk.

Remélem azért a többi fórumozó is jól van és jelentkeznek majd.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Gazdi1
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2012.06.16. 08:53

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.09.22. 10:12

A Táplálkozás téma után itt is felütöm a fejem, hogy fogyasszam a helyet a fórum lapjaiból.


Amikor olvastam visszamenőleg, hogy Brigi írta, milyen jót mulatott a "vizes témán", már nem is emlékeztem, miről lehetett szó, olyan rég volt. Visszakerestem. :) A macska-nem-fürdetésről merengtünk. Örülök, ha tetszett. Most újraolvasva a rozmáros részt én is felnevettem. :-P

A képek átforgatását bízzátok csak rám. Az ACDSee képes rá, hogy eleve a megfelelő tájolás szerint mutassa a fotót, de attól az még nem biztos, hogy "eredetileg" is úgy van forgatva... a fórum képmegjelenítő rendszere e tekintetben nem variál, úgy mutatja meg a képet "ahogy van". Ha ilyesmit látok, azonnal javítom, most is megtettem. Cingi képét is átforgattam. Nagyon édes, ahogy a forgószéken heverészik, gyönyörű szép bundázatot tudhat magáénak.

A két japán hógolyó fölé elképzeltem egy buborékot, amiben egy párbeszéd zajlik éppen... vajon mit mondanának, Brigi?

Ahhoz, hogy befrissüljön a két elforgatott kép, nem biztos, hogy elég a böngésző frissítés gombját megnyomni. Tartsátok lenyomva a SHIFT-et és úgy kattintsatok egyet a FRISSÍTÉS gombra a böngészőben, akkor látnotok kell majd a változást.

A konyhapultról leszoktatás téma... legyen akkor a vizes megoldás, hiszen ott épp arról írtam, hogy ez megfelelő büntetési módszer. Virágspricni, esetleg vízipisztoly... lehet válogatni. A bűnelkövető kapjon 3-4 adagot a nyakába, hátára (de ne a képébe, vagy a fülébe), hamar rá fog jönni, hogy nem éri meg kockáztatni. Néhány vizes lecke (tanulópénz) után puszta demonstrációként szolgálhat, ha a büntetés eszközét kirakjuk a tiltott területre. A közelébe nem fog menni, de már messziről ki fogja szúrni, hogy ott a spricni, akkor jujj, oda nem megyek... néhány ismétlés után pedig hosszabb távra is megjegyzi magának, hogy mi a tiltott zóna. Így akár már néhány fröcskölést követően is kordában tudjuk tartani őket, újabb víziparádé nélkül.
Nálunk egy szép nagy, narancssárga virágpermetező szolgálta az ilyesféle leszoktatást kezdetben... De már idejét sem tudom, utoljára mikor kellett "alkalmazni", hiszen tíz év is eltelt azóta... belegondolni is félelmetes. Ám még ilyen távlatból is, amikor Cuppi meglátja, hogy hozzányúlok a flaskához, iszkol fedezékbe. A macskák memóriája kitűnő, úgyhogy ezt ki is kell használni.

Milyen az az Allo porszívó? Küldhetnél egy képet. Nálunk képzeljétek, szaporodott azóta a robotarzenál. A mosogatógép-robot és a kerti öntözőrendszer-robot nászából egy testvérkéje született a porszívó-robotunknak. A keresztapa a mosogép-robot lett. Az új jövevény "öntöz és felmosogat", nekünk csak tisztába kell tenni. Ha valakinek rébuszos találós kérdésnek hat a leírásom, akkor itt megtekinthető egy videócska az "újszülöttről". http://resources.irobot.com/index.php/video/US/12546044/

Floki a Legeslegeslegdrágább az életed c. műsort nézte ki a TV újságból, de annyit lőttek benne, hogy végül nyervogva tért át az Egerek álma c. mesejátékra.

Brigi, hasonló kép készítése előtt legközelebb a fényképezőgépeden az ISO értéken és/vagy a zársebességen állítanod kell manuálisan, mert a készülék nem képes kezelni a nagy dinamikatartományt, ami azt jelenti jelen esetben, hogy a cicák bundája hófehér, a háttér és a kép többi része pedig jelentősen sötétebb... Így az automata beállítási fénymérésének az lesz az eredménye, hogy a fehér vakítóan "kiégeti" a képet, míg a fű, vagy egyéb - többnyire egyszínű - háttér, környezet realisztikusan látszik. Próbálkozz a manuális beállításnál ezzel a két opcióval... Smuci meg majd ad még hasznos tanácsokat, Ő a profi fotós.
Nekem a konyhaasztalos kép is nagyon hangulatos és "mozgalmas".

Gyönyörű az idő, mi most indulunk a mai kirándulásunkra, ránduljatok ki Ti is... Smuci, Te meg kerülj elő, és szőnyegbombázz le minket a képeiddel!
Gazdi2
 
Hozzászólások: 187
Csatlakozott: 2012.12.09. 08:44

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Cuppi cica » 2014.04.14. 19:07

Macskagazdik, cicalurkók, világ lustái!! Jól eltűntetek.

Én időközben hatalmasakat henyéltem, rengeteget lustálkodtam, kialudtam a karácsonyi előkészületek fáradalmait, majd a karácsonyi zebe-zaba hetekig elnyúló nehézségeit próbáltam sok mozgással ledolgozni (álmomban). :sleep:

Alig értem a végére ezen igencsak leterhelő tevékenységeimnek, máris beköszöntött a tavaszi fáradtság... és hááát, huuuááááááá :yarn: majd elalszom.

Egyedül arra volt erőm, hogy az egérkrémes szülinapi tortámat befaljam... ja igen, merthogy időközben betöltöttem a kerek 15. életévemet is. :doromb:

Szülinap.jpg
Szülinap.jpg (98.02 KiB) Megtekintve 20563 alkalommal.


Egyelőre kíváncsi lennék, hogy mi történt a régi fórumos bajtársaimmal... tűztetek-e műkutyát a karácsonyfa tetejére vagy néztetek-e gerléket közelről a függöny mögül? Nálunk egy ideje ez a menő matiné.

Ja igen, és FLOKI!! Teljesen beette magát, több helyről kitúrt, a kedvenc nyughelyeimen napozgat, jön-megy, pakol, a régi csörgős golyómmal focizik, a színes egereimet kínozza. Ha meglát puszizkodik, de rövidesen megtámad, kigáncsol, üldözőbe vesz, nem bírok vele. Gyakran jól jönne egy kis segítség.

Egyelőre azonban itt a tavasz :sun: és minden időmet lefoglalja a megannyi tennivalóm. Ha éltek és virultok, adjatok valami életjelet.

DRRRIIIIIIIIIIIINGGGG!!! :alarm: KOOOIIINNGGGG!!!!

Ébresztőőőőőő!!
Cuppi cica
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 108
Csatlakozott: 2012.05.15. 16:52

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2014.12.17. 11:59

Kedves Alexandra!

Itt várom a kérdéseket. A dorombolás jótékony, "gyógyító" hatásának témája nagyon izgalmas, de a gyakorlatban is bizonyított, tudományosan elismert kutatások által alátámasztott tanulmányt én eddig még nem olvastam. Most utána fogok nézni, mert felkeltette a kíváncsiságomat. A fórumon belül megszoktuk a tegeződést, ha nincs ellenedre, akkor így folytassuk.

:sun:
Gazdi2
Gazdi2
 
Hozzászólások: 187
Csatlakozott: 2012.12.09. 08:44

ragdoll lány cicát keresek(növendék)tenyésztőtől

HozzászólásSzerző: ragdollsziv » 2014.12.17. 18:10

Kedves Gazdi2!
Persze tegeződjünk!Elnézést,ha valamit többször vagy több helyen kérdezek,csak még annyira nem ismerem ki a fórumot!
1.kérdés Ha valaki most keresne magának ragdoll kislányt ,akkor melyik tenyésztőnél keresgessen?
Úgy látom,mindenhol,mintha összebeszéltek volna,egységesen120eFt,hasonló feltételekkel.
Sehogy sem tudok kiigazodni rajta.
Kérlek segítsetek benne!
2.Egyébként mivel terápiás célra keresem kis lánycicámat,ezért növendék vagy fiatal feln.is szóba jöhet,ha könnyebb súlyú,
teljesen egészséges,és a természete nyugodt.Természetesen jó helyről,tenyésztőtől,TK-el,oltásokkal,féreghajtással,ivartalanítva,minden ami kell.
És mivel anyagilag nem állunk túl jól,ezért jelképes összegért.
Hát lehet,hogy ez így túl naív elképzelés.
Pedig már volt 2felajánlás is,csak egyik túl sok súlyú volt/én meg se tudnám moccintani..,a másik speciális eset volt..
Várom az igazit.
Várom leveleteket!
Ragdollsziv(Ha így kell elbúcsúzni,felh.névvel?)
ragdollsziv
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2014.12.16. 21:43

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2015.03.12. 03:20

Kedves Ragdollszív!

Kicsit megkésve, de azért megválaszoltam a felvetett kérdést a számodra küldött privát emailben, remélem megkaptad. Macskatenyésztő témában nem tudok segíteni, nem állunk kapcsolatban eggyel sem.

Ezt a - www.cuppi.hu weboldalhoz pár éve közkívánatra létrehozott - fórumot egy éve ritkán látogatom, mert a korábbi kis társaságunk idővel "szétszéledt",mivel a kérdéseik megválaszolásra kerültek és idővel elfogytak az izgalmas témák is. Azóta én is ritkán kukkantok be ide. Mostantól, mivel már nincs napi látogatottság, beállítom, hogy a rendszer jelezze nekem, ha új üzenet érkezik a fórumba. Ne maradjon hozzászólás hetekig megválaszolatlanul...

Sok sikert a cicakeresésben és természetesen, ha lesz még kérdésed a jövőben, várunk szeretettel.

Üdv.
Gazdi2
Gazdi2
 
Hozzászólások: 187
Csatlakozott: 2012.12.09. 08:44

Előző

Vissza: Ragdoll macskák fóruma

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron