Sziasztok Gazdikáim!
Anna, köszönjük az oldal népszerűsítését, az üzenetet megkaptam, a hibát még tegnap elhárítottam, a Macs-Kaparás oldalra választ megírtam. Morfondíroztam, hogy vajon mióta "romlott el" az a bizonyos regisztrációs kód funkció, mert helyreállítani bizony nem lehetett, ellenben százaknak olvastam hasonló kínszenvedését világszerte ezen fórum-rendszert illetően. Szerintem, amikor a hóeséssel bohóckodtam, akkor az egyik kiegészítő okozhatta a telepítésekor ezt a módosítást egy olyan területen a konfigurációban (irgalmatlanul áttekinthetetlen és bonyolult), amit még maguk a fejlesztők sem tudnak kisilabizálni, ezért az egyetlen gyógymód a teljes újratelepítés. Hát köszönöm, én ebből nem kértem, máshogy oldottam meg a problémát. Ha a főoldalon a Regisztráció-ra kattintotok (de ehhez a Kilépéssel ki kell lépni, ha be vagytok lépve), láthatjátok milyen kérdést kell megválaszolni az új jövevényeknek.

Ami az elmaradást illeti... a megbízásaim száma tovább gyarapodott, így a meglévő kevéske időmből még kevesebb maradt. Az elmúlt hetekben ennek főleg a Ragdoll-fórumunk látta kárát. Köszi a biztatást Anna, a hétvége jól telik, kellemes a pihenés és lásd, ide is eljutottam.
Mivel beharangozták, hogy korán jön a tavasz, már hetekkel ezelőtt jeleztem Gazdi1-nek, hogy jön itt még kutyára dér (mert az sosem a macskára jön), talán lesz még hólapátolás is. Én ennyire bízom a meteorológiában. És tessék, most már hivatalosan is közölték, hogy rövidesen újra itt van egy zimankós időszak, szóval elő a csizmákkal kandúrkák és cicuskák, mert jön a
cidrici! (Cuppi már megijedt, hogy ez egy harmadik macskapofa, aki ide akar pofátlankodni.) Ha másra nem, arra biztosan jók lesznek a macskacipellők, hogy a nyúl telerakja őket húsvéti tojásokkal.
A mindennapjainkat a szokásos teendőink mellett tovább színesíti ez a két jómadár. Hogy mit összebohóckodnak az félelmetes. Floki most már nem is titkolja, hogy féltékeny Cuppira. Ám gyakran zokszó nélkül elviseli, hogy Cuppi a feje búbjától a farka hegyéig végigszaglássza, közben persze alaposan megcsiklandozva Flokit a bajszocskáival, ahogy olykor minket is szokott reggelente. Megesik, hogy egymás mellé telepszenek és úgy hallgatják a tévét és élvezik a társaságunkat. No meg egymásét.
Floki szeme mindig felcsillan, ha éppen megy a tévé, amikor betrappol (mert ő nem egyszerűen csak jön, hanem valósággal trappol) a nappaliba. Kezdetben nagyon megijedt a nagy képernyőtől és a mindenhonnan áradó hangoktól, pedig lehalkítottuk. De mostanra megbarátkozott velük és hatalmas nyaknyújtogatásokkal gyönyörködik a pazar látványban. Valamelyik nap egy tollászkodó galambbal indult egy amúgy jelentéktelen film, amikor Cuppi egyszer csak, ki tudja honnan, a képernyő előtt termett és onnan figyelte a nálánál nagyobb méretűnek látszó tollast. Aztán amikor már más jelenetek következtek, percekig nem tudott lekattanni a témáról, várta a látványt, hátha visszatér. Nagyon muris volt, mint mindig.
Viszont tényleg megcsinálom neki azt a madár DVD-t, amin saját felvételeim lesznek madarakról és csak madarakról.... aztán persze jöhet mindenhonnan máshonnan gyűjtött szárnyas-anyag is. Kíváncsi leszek, ez meddig fogja lekötni a figyelmét.
Floki nem mer az új pánikmausszal játszani, fél tőle. Azért már párszor felcsigáztuk az érdeklődését, amikor rácsapott... de aztán otthagyta. Szerintem aggódik, hogy kárt tesz benne, mert túl szép neki és Floki próbál mindenre vigyázni, még a kaparófát sem piszkálja. (Itt látszik, hogy ha egy kinti macskát nem szoktatnak rá időben a kaparófára, akkor utólag az már nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen vállalkozás.) Néhány napja Floki után vittem a konyhába a játékot és az rövidesen ott riszálta az egérfarkat az orra előtt, miközben a macsek a széklábak közt kiváló búvóhelyet talált magának. Na egyszercsak rárontott és jól megpofozta, innen is, onnan is, majd páros lábbal két oldalról átkarolva egy széklábat, egyszerre tette rá mancsait. Aztán újabb rohamok következtek, de a hatalmas karmait úgy belevágta az orkános anyagba, hogy nem tudta kihúzni belőle, ettől megugrott és hanyatt homlok futott az ellenkező irányba. Az orkános "abroszt" begyűrve a széklábak közé magával rántotta, de a játék teste megakadt... éktelen zajongással vonszolta egy ideig, majd hirtelen elváltak útjaik. Na azóta szerintem még jobban megijedne tőle.

Úgyhogy egyelőre nem egzecíroztatjuk szegény macskát, már így is túl frusztrált tőle. Neki a sivítozó egér a kedvence. Na meg a régi pánikmausz... vajon azzal mit fog csinálni a nappali közepén? Ki fogjuk próbálni.
Nálunk túl sok a hölgy, így a cicanőnap tartásának értelme sincs, ellenben a fiúnaptól, amit számszerű alulmaradásom jelképeként mindenképpen célszerű lenne pl. havi rendszerességgel ünnepelni, bizonyára nagy örömömre szolgálna.
Egyelőre azonban nem került nálunk bevezetésre.
A "férj" íróasztalán jót mulattam, Cingi is ért hozzá, hogyan szórakoztasson benneteket. Most, hogy Herceg is lenyugodott, teljes az összhang, minden macsek a játékra koncentrálhat és nem a hormonok játékára.
Lesz egy soron kívüli Macskajajj história, nemsokára megírom. A versikét tekintve pedig:
2013. április 2-án Cuppi cica 14 éves lesz 
és így aznap megrendezésre kerül a Macskabál. Addigra tehát mindenképpen meglesz a történet folytatása.
Szép hétvégét minden szőrmókusnak.