MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.01.30. 23:10

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam,de igerem potlok majd mindent...
Most csak par sort irok mert holnap melo sajna.

Draga Anna: Orulok,hogy ra szantad magad az ivartalanitasra.Tudom hogy nagyon izgulsz,de nem lesz semmi baj,tul lesztek rajta csak az elso par nap kellemetlen.Cinginek is jobb lesz igy.
Sajnos nemtudom milyen fajdalomcsillapitot kaptak mert elo volt keszitve fecskendobe de szivesen megkerdezem neked.A tolcser iszonyu bosszanto lesz neki,de felugyelet alatt neha leveheted madj rola.Yuki cica ha lehet meg bujosabb lett!Imad mellettunk fekudni az agyba,nagyon hangosan tud dorombolni...Imadnivalo! Sora dragam hiperaktiv,imad jatszani,latszik a pofian hogy valami csintalansagon jar a a kis esze.Talan kicsit jobb az etvagya mint a mutet elott volt.A havat imadjak nezni az ablakbol.Eddig 2x voltak kint max 5 percre mert nem akartuk hogy megfazzanak.Sora az orok kivancsi szimatolt es nagyon ovatosan mozgott a ho tetejen.Szerintem elvezte,hogy kint lehet egy picit.Yuki nagyon felenken kijott es egy kis segitsegel a havon csucsult aztan csak nezegette a madarakat...ennyi.
Remelem minden rendben megy majd.Szoritok!

Herceget es persze Cuppit es Flokit is meleg nyavogassal udvozoljuk! Szuperek a kepek csak igy tovabb! :doromb:
Jo ejt!
bigi02

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.02.02. 07:55

Sziasztok!
Túl vagyunk a rettegett ivartalanításon. Én is csak utólag írok, mert annyira jól sikerült minden, hogy nem akartam elkiabálni.
Köszönöm Nektek, hogy bátorítottatok- jaj de nagy szükségem volt Rátok.
A vágás annyira pici, hogy szinte nem is látszik, tényleg profi munka. Ebben a rendelőben cicákra nem adnak gallért, így azt megúsztuk. A 2.napon vissza kellett menni kontrollra és kapott antibiotikum injekciót.
Fájdalomcsillapítóra nem volt szükség, mert a műtét követő reggelen már evett, ivott és jó kedve volt. A varratot nem piszkálja, le se ragasztották. Valami szürke fertőtlenítővel bekenték.
Szóval, tényleg túl paráztam ezt a műtétet. Ha lesz 2. cicám, akkor már bátrabb leszek :)
Azért az első 8-10 óra rémes volt. Tántorgott, rengeteget hányt - de még ekkor is alomra ment pisilni.
Ugyanaz a cica maradt aki volt, semmi nem változott.
Lelkileg kicsit megviselték a történtek, mert félénkebb a zajokra, mint eddig.
Sokat gondoltam Rátok és a Cicusaitokra.
Hercinek szorítok, biztos Ő is hipp-hopp túl lesz rajta.
Brigi, Nektek duplázódik minden öröm és nehézség. Ráadásul a munkád is leterhel. Teljesen megértem, hogy ritkábban fórumozol velünk, biztos elfáradsz estére.
De most hétvége, és mindenkinek nagy pihenést kívánok. Esetleg egy nagy séta is belefér..... :sun:
Gazdi, ha nem terhes akkor részletezem a fülfoltokat, mert a doki bácsi ugyan lefényképezte-de nem mondott semmit.
Mégegyszer köszönök minden gyakorlati és lelki segítséget :virag:
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.02.02. 10:25

Sziasztok!

Nahát, ezek jó hírek voltak így a hétvége kezdetére. Örülünk, hogy Cingi átvészelte ezt a műtétet. Viszont ha előtte legalább 12 órán keresztül nem evett semmit, akkor mit hányt utána (rengeteget)??
A fülét megnézzük, hátha kiderül valami.

Cuppi épp az előbb osont mögém, amikor a robotporszívót néztem állhatatos munkája közepette a lakás egy pontján. Amikor egyszer csak hátraléptem, valami tompa puffanást hallottam magam mögött. Cuppi mögém osonhatott és ő is figyelt onnan, hiszen soha nem akar semmiről lemaradni. Amikor hátraléptem, nem láttam és nem is éreztem semmit, csak azt a hangot hallottam... Amikor pedig a hátam mögé, majd onnan lefelé néztem, csak akkor láttam, hogy Cuppi teljes gőzzel megiramodott, ám a farka visszarántotta. Amikor hátraléptem, félig a farkára sikerülhetett, amitől nagyban megugrott, majd alaposan visszazuhant az oldalára és akkor puffant szegényke... közben olyan elképedt macskapofát vágott, hogy csak na! Amikor feltápászkodott, hamar kiszaladt a konyhába. De még csak nem is nyikkantott... csak nyekkent egyett, amikor felborult.
Persze azonnal utánasiettem megvigasztalni, de bebújt a sarokba, ahol nem fértem hozzá a konyhaasztal és székek miatt, így fél kézzel próbáltam kihúzni onnan, miközben a másik kezemmel az egyik széken térdelve kapaszkodtam. Addig izgett-mozgott, hogy csak félig tudtam a hóna alá nyúlni és végül újra egy oltári nagy hanyattesés lett belőle, ekkor már két lábon álló helyzetből: hanyatt-homlok bezuhant a sarokba, na most aztán már igazán méltatlankodó nyávogással.... :jujj: Jujj, szegény Cuppi...

Azért utána két kézzel csak kihúztam a székek alól, ahova bekúszott és megvigasztaltam. A robotka éppen most, a történet megírásának végére parkolt be a nyughelyére nagy zenebonával (szignálokat is játszik, ha közlendője vagy esemény van), úgyhogy Cuppi mehet körülnézni és meózni a melót.

Jöhetne már egy kis napsütés. Folyton csak borulás van és úgy látszik Cuppi is átvette. :rain:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.02.02. 11:50

De jó, hogy visszanéztem!
Korán keltél Gazdi, köszi a gyors választ. A képek nagyon tetszenek, jól esik egy kis zöldet látni... Na és Cuppit!!!
Ekkora farkincára könnyű rálépni, beteríti a szobát :) Szegények mindig elbújnak ha fáj valami :(
Cingi is az ágy közepe alatt hányt. Rosszul fogalmaztam- mint gyakran megesik.
Sokat öklendezett és csak habot hányt.
Este 10 után már nem kapott kaját.
De tényleg rosszul volt, bele is lépett a saját tócsájába......
Mennem kell, később jövök fül ügyben :) Séta helyett marad a pihenés. Az is kell. Sziasztok
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.02.02. 18:55

Szia Anna!

Akkor már értem. Az altatástól lett rosszul, az is gyakori. Én bevezetném, hogy kapjanak egy kis hányinger csillapítót (pl. Daedalon) injekcióban és akkor ez a hercehurca elkerülhető lenne.
Nálunk csak a fogkőtisztítás után történt meg ez, akkor is a förtelmes jód miatt, amivel az a bunkó lefújta a nyelvét és amikor kérdeztem, hogy ez mire volt jó, akkor azt mondta, hogy jó, akkor kapjon még és még ráfújt egy adagot.

Hát kellemetlen, ha bemehet az ágy alá, cseréljetek ágyat. Cingiért mindent. :-P
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.02.05. 08:13

Sziasztok!

Még 3 napunk van a műtétig :)
kicsit már elegem van a percenkénti takarításból és a szagokból... épp ideje annak a golyótlanításnak.

Anna: Gyors gyógyulást Cinginek, de gondolom ő már nem is emlékszik rá :) olyan kis ügyesek, hamar túlteszik magukat az ilyeneken , simizd meg a nevemben is :)

Gazdi: Hát a gombócmacskás képen, mintha Hercit látnám :jezus: egyre jobban hasonlítanak.
Olvastuk a farokra lépős történetedet,a párom meg is jegyezte , hogy ő sosem lépne Hercire.... na másnap hatalmas nyávogásra keltem hajnalban... Másik felem éppen a konyhába ment inni, Herci meg lesből elé ugrott . Valószínűleg a tappancsára léphetett, de a mau rögtön elszaladt a sötétben :) utána megtaláltam a kanapé alatt, de nem volt baja, csak megsértődött :) de azért jót nevettem , hogy na ő aki sosem lépne rá a macskára, telibe taposta szegény sunyi cicámat :tanc:

Brigi: tudom, hogy sok a dolog, de majd kérünk képeket a kisasszonyokról :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.02.06. 16:54

Köszi Smucesz. Én pedig pénteken szorítok Nektek. Cingi tényleg teljesen jól van, virgoncabb, mint az utóbbi hetekben volt.
Gazdi 1 nagyon boldog névnapot kívánok. :virag:
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.02.09. 19:20

Sziasztok!

Belefulladtam a sok munkába. Azért még megvagyunk. Gazdi1-et is fel tudtam köszönteni a héten. Ma meg szüleinél volt köszöntés otthon, holnap ugyanez az én szüleimnél. Hát lehet ezt idővel bírni? Nem. Hát ezekért az elmaradás.

Na Smuci, csodálkoztam én azon a mondatodon, amikor írtad, hogy nem okoz gondot a "takarítás", mert az ajtóra meg a zuhanytálcába intézi a "dolgát". És a szagok kérdeztem? Aztán úgy nyitva maradt, de valahogy mégis lezárult a téma... de akkor most ha jól értem (és ahogy Annáéknál is bebizonyosodott) nálatok is beérett a korábbi mondandóm gyümölcse...? :-P Mostanra pedig már túl is vagytok a "zsáktalanításon". Majd mesélj, hogy zajlott, hogy viselte.

Most egy kedves ismerősnek át kell küldenem a robotporszívós anyagot, amit ide írtam, mert venni akar egyet, úgyhogy lelépek... de rövidesen folytatódik a Macska-bál és a kacifántos történetek tárháza egyaránt.

Pápá!
:wave:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi1 » 2013.02.10. 07:54

Sziasztok!
Örömmel olvasom, hogy már minden cicus túl van a műtéten és képeket is feltettetek róluk. :) Cingi sokat nőtt mióta utoljára láttunk képeket róla.
Herceg is biztosan jól viselte a műtétet, majd a lányok agyon kényeztetik, hogy hamar jobban legyen.
Anna, köszönöm a köszöntést.
Gazdi1
Gazdi1

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.02.11. 19:46

Sziasztok!

Na innentol mar gyakrabb tudok jelentkezni.Az utobbi hetekben osszejott minden,csaladi szulinapok,melo,jogsi szerzes,butor vasarlas,minden.Sokat nem voltunk itthon.

Draga Anna: Orommel olvastam hogy minden a leheto legjobban ment Cingivel.Szerencsetek,hogy megusztatok a gallert!Huu hogy azt mi mennyire utaltuk.Utolag orulok hogy hamarabbb levettuk nekik.Szurke fertotlenitot mi is kaptunk,de csak a ragaszto utan,amit ugye leszedtek.Mindig az eleje a legrosszabb,mikor meg kabak szegenykek,jo,hogy ott voltal vele.Szerintem normalis,hogy most erzekenyebb a zajokra majd idovel megnyugszik.
Hogy van a fullecskeje?Gyogyul mar?
Szuper a keped,szerintem az egyik legjobb! :doromb: Gyonyoru Cingi!Not egy picit ugye?Olyan bajos a pofija. Buszke lehetsz ra! A cica pajtas jo otlet,gondoljatok at! :sun:

Kedves Smucesz: Nagyon szoritottunk Hercinek.Remelem mar o is jol van.A kandurokat talan kevesbe viseli meg a mutet,jot fog neki tenni az otthoni kenyesztetes.
Nalunk is volt hogy veletlenul,raleptunk egy cica farkincara vagy labacskara.Imadnak lab alatt lenni szo szerint kifekszenek elottunk es csoda ha nem lepunk
rajuk..Persze mindig kapnak engesztelo jutalom kajcsit meg rengeteg simit.Neha ugy erzem direkt csinaljak hogy aztan csak veluk foglalkozzunk,szinte erzem hogy rohognek rajtunk.Imadnivaloak! :tanc:
Herci fotoi csak amulok,milyen szep hosszu lett a szore!
Egyre kandurosabb lesz ahogy no! :D

Szia Gazdi2: Lattom neked is sok most a melo,meg egyebb esemenyek. Gazdi 1-nek utolag is boldog nevnapot! :taps:
Nagyon varjuk a Macska-bal folytatasat!Utolag is koszonom A harom arva kiscica mesekonyvet!!!Gyonyoru lett! ;) :cool: Biztos rengeteget dolgoztal rajta.Meg igy felnot fejjel is nagyon elveztem a kis storyt,ha gyerekem lesz tuti elolvasom neki.Szerintem jo ha felkeszulnek ra a gyerekek hogy az elet nem habos torta es sajnos nem mindenki aranyos es kedves,vannak rossz emberek is.Persze csak idovel mindent nem kell oket megijeszteni.
Nagyon elveztem a 24.irt beszamolodat Cuppirol,Flokirol es a robott porszivorol! :cuki: Szinte lattam magam elott az egesz esemenyt.A kepek is segitettek persze.Floki is igazi egyeniseg,akar csak Cuppi.Biztos jol szorakoztok rajtuk.Feldobjak az ember mindennapjait! :sziv:

Ha egyszer lesz idod irnod kene egy konyvet roluk.Lehetnenek benne rovid kis storyk..szerintem nagyon jo meselo lenne beloled! ;)
bigi02

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma