MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.01.12. 12:53

Szia Smuci!

Jól látszik, hogy mennyire egybevág minden. A nagyfiúsodásból még csak a jelölgetés az, ami nem történt meg, a többi már igen. A leszidásokért cserébe kapjátok a többit, ami jól mutatja, hogy olyan magatartást vett fel, ami eddig nem volt rá jellemző. Én a karácsonyfa borogatást is ennek a számlájára írom. Előtte ugyanis jókedvűen kandikált ki a fa közepéből. Aztán valamiért kaphatott leszidást, fújjt, mérges lett... bosszúból felborította a fát. Újabb letolások jöttek, erre tönkretett egy kábelt, majd amikor látta, hogy attól mennyire mérgesek lesztek, újabbakat vett célba. Lehetőleg akkor, amikor nem vagytok a közelben és nem látjátok... kifejezetten alkalmas erre az éjszaka. Aarrrgghh.
Persze ez csak egy logikailag végigvezetett elmélet, de én már saját példáimból meg vagyok győződve arról, hogy mi a folyamat rendje.
Ezért írtam az ágybacsinálós részt is, hogy akár ilyesmi is jöhet folytatásként, ami azért megdöbbentő, mert a macska ettől még mindig a világ legtisztább állata, ám az egyik legravaszabb és legösszetettebb személyisége is egyben. Ugyanakkor ma már tudjuk, hogy számos állatfajnál (macskaféléknél főként) létezik a bosszú, sőt, falkában élő fajoknál a csoportos bosszú (kvázi háború) esete is megvalósul.

Erre tessék... alighogy megírtam azokat a sorokat, máris írtad a "zuhanybacsinálós" eseményeket, pedig én nem tudtam azokról. Látjátok a párhuzamot? Nos erre írtam kezdetben, hogy "bosszú" és most azt, hogy "minden egybevág". Ha megnézed a forgatókönyvemet, Herceg lépésről-lépésre teljesíti azt. Vérbeli kandúr, hatalmas egoval. A gyermekeid lévén már bizonyára edzett vagy e téren, gondolhatnánk... de nem feltétlen, mert a gyerekek a besértődős, "bosszúállós" korszakot inkább a kamaszkoruk elején élik át, aztán fokozatosan megváltoznak... többnyire még sokkal rosszabb, kezelhetetlenebb, öntörvényűbb irányba. Hercegnél az előbbi folyamat most játszódik le, ezért viselkedik így.

:tudor: Amennyire tudom, a műtéttel a "jelölgetés" megjelenéséig illik várni, legalábbis hajdanán ezt az utasítást kaptam. Abból rendszerint csak szövődmény alakul ki, ha idő előtt történik meg a műtét. (Nekem azonban Lupotól eltekintve csak nőstény macskám volt, így egy-két megerősítés azért még nem árt más állatorvosoktól.) Tehát amint megkezdődik a "móka", máris fel kell kapni a kanmacskát és vinni himbilimbi-nyírásra.

Nagyon örültem az újabb képeknek, rendkívül édesek a hógolyók. Az a fürdőduó jelenet párját ritkítja. :taps: Az egyik a mosdóban, a másik a mosógép tetején... nagyon jól érzik magukat, az egyszer biztos, belakják a lakás minden pontját. Smuci, az új géped nyilván nagyobb tudású az előzőnél, lesz mit kitanulni rajta. Az új képek már most tűélesek. Nekem nagyon tetszett a rosszcsont kandúr, ahogy ártatlan képpel alussza az igazak álmát. :-P
Gazdi1-től hallottam, hogy a receptet megküldte neked privát üziben, nem próbáltátok még ki a csokis csemegét?

Ami a karácsonyfát illeti... akárhol voltunk karácsonykor, előtte vagy utána, mindenhol volt fa. Mi idén nem raktuk ki még a kis műfánkat sem, pedig aranyos szokott lenni. Összejöttek a dolgok és még a kis fa elkészítése is időigényes munka. Sok más aprósággal hoztuk magunkat hangulatba. Karácsonyi terítők és asztaldíszek kihelyezése, friss karácsonyi üdvözlőlapok felállítása, maguktól változó téli és ünnepi háttérképek a számítógépre, téli hangulatú macskafórum.... kell ennél több?
:karacsonyfa1: Nekünk mindenesetre megvolt a hangulat, amúgy is nagyon keveset voltunk itthon abban a pár napban, a szilveszter után pedig már elszáll a varázs. Anna, nálatok még áll a karácsonyfa? Lefogadom, hogy a lánymacskák sehol nem jártak rá a szaloncukorra...

Most pedig térjünk vissza Smuciékhoz a Hotel mentolba. Hogy a csudába ízlik neki a mentolos öblögető?!? Ez valami hihetetlen. Ismét az egyéniségek, illetve az ízlések és pofonok. Az egyik ember az olajbogyó gondolatára is rosszul van, mert egyszer más kóstolta. A másik meg ötösével kapkodja be őket, úgy szereti. Hmmm. :rosszall: Cicáink is ugyanígy vannak ezzel, ezért nem kell meglepődni még a mentolos kábel nyalogatásán sem, ahogy a korábban bemutatott zöldség- vagy gyümölcsevésen, fagyizáson sem.
Szerintem ezen célra nem kellő töménységű az a bizonyos öblögető elegy, így nyilván mással kell próbálkozni, apránként ki fogod tudni kísérletezni. Gondoltam olyanra is, hogy mentalevéllel jó alaposan bedörzsölni a vezetéket, ez gyors és olcsó megoldás.

Aztán: kapható állatkereskedésekben macska riasztó folyadék, amit egy pumpás flaskából kell pl. a kerítésre, kövezetre spriccelni. Annak idején amikor elárasztották kertünket a kóbor kandúrok és Floki cica még nem jelent meg a színen, áldatlan állapotok alakultak ki. Egy alkalommal ezért vásárltam ilyen macskatávoltartó folyadékot és befújtuk vele a kert azon pontjait, ahol a félszemű, csonkolt farkú, harapott fülű jómadarak rendszeresen beszivárogtak, hogy az irodaablakomra, a lábtörlőnkre jelölgessenek, vagy a kertünk közepére, a szép zöld pázsitra végezzék a dolgukat - természetesen elkaparatlanul. A szer bevált, a forgalom megszűnt, vagy legalábbis minimálisra redukálódott, de az eső időnként lemosta a szert, illetve ha növényre ment, a növény azon része 1 héten belül elsárgult. Lakásban azonban könnyebb lehet a használata és tartós is maradhat! Papírtörlőre ráfújni, majd a kábelt, konnektort be-/megdörzsölni vele. Ha nem válik be bármilyen okból, csak vízzel lemosod és elajándékozod a flaskát. Úgy vélem, hogy azonnali és radikális megoldás lenne, ha mentol témában nem jutnál dűlőre.

Kereséshez itt egy kis segítség:
http://www.argep.hu/trend/MACS/Macska-tavoltarto-spray.html

Mondok még egy ötletet, amit annak idején Cuppinál alkalmaztam: a növényspriccni. Szerintem már öt éve hozzá sem nyúltam, de ha megemelem a flaskát és Cuppi meghallja vagy meglátja, hanyatt-homlok elbújik, fülét-farkát behúzza. Micsoda feltételes reflex, ugye? Még ennyi sok év távlatából is. Ám nem véletlen, hogy így emlékszik rá. Annak idején nem volt UH-s okító eszközöm, így a spriccni szolgálta ezt a célt. Amikor a "fúj" nem volt elég, illetve Cuppi ismételte a nem kívánatos cselekvéseket, akkor került bevetésre a spriccni. Nem kell eláztatni a macskát, elég két-három lövés a hátára, nyakába... és közben persze a FÚJJ. Ahogy az UH-s eszközre is írtam, úgy erre is igaz: néhány alkalom és a leszokás az adott ártalmas ténykedéséről működni fog, de azért olykor-olykor még szükség lesz emlékeztető ismétlésekre. A spriccnit a hosszú távú lövésre kell állítani és akkor vízipisztolyként fog üzemelni. (Cuppi ezt a részt kihagyta a beszámolójából és a spriccnijéről sem készített felvételt, vajon miért? :-P)

A tévé és ami mögötte van.
Ez is jó téma. A macskáknak szükségük van a vadászösztönük kiélésére, ezért mindenre ugranak amire csak lehet, magukban áldozatnak gondolva a játékaikat, amin kiélhetik ezirányú késztetéseiket. Ha a lakásunk annyira steril, hogy nem teremti meg számukra egy egérlyukaktól hemzsegő fészer érzetét, akkor megpróbálják magukat beleélni bizonyos szituációkba, vagy a legelképesztőbb helyeket megtalálni, hogy a lakásban elbújt csínytevőket elfoghassák. Erre a gondolatsorra lesz egy varázslatos utazás a Három árva kiscica, ugyanis, mégha meseszerűen is, de nagyon érzékletesen fogja bemutatni, hogy mit is képzelhet magában egy macskakölyök a környezetéről. Ha nem így lenne, sosem tudnának önfeledten játszadozni egy műegérrel vagy egy botvéggel! Hogy a cicák kortól függetlenül milyen helyzetekbe szeretik beleélni magukat, azt majd a képeskönyvből megtudhatjátok, ami főként ezért remekmű és minden macskagazdinak alapmű. Mert azt érthetjük meg belőle, ami a macskának a legkedvesebb, a legizgalmasabb, a legcsábítóbb: legyen az hely, tárgy vagy szituáció.

A tévé mögötti kábelekkel, csatlakozókkal beszőtt, gyakran poros, néha pókhálós, sötét terület a lakás egy kevésbé szem előtt lévő zuga... ez aztán emlékeztet egy szúette fészer, vagy egérrágta tyúkól belső falára, sarkára... Gyerekkoromban nagyon sokat láttam, hogy hasonló helyeken hogyan állnak lesben a macskák és fognak egeret, majd hogyan játszanak velük élőben, mielőtt élvezettel elfogyasztják őket. Gyakran megesett, hogy a számos kihelyezett egércsapdát is elhurcolták, mielőtt még ellenőrizhettem volna egyiket-másikat, és kirágták belőle az egeret. Már ami kilógott belőle, mert a többi bizony benne maradt. Furcsa látvány volt a félbeharapott rágcsáló a tyúkólból elhurcolt és a kertben valahol elhagyott kis fakockában... Volt, hogy eperszedés közben találtam rá jó pár héttel később egy ilyen csapdára, máskor meg a málnás alján lettem rá figyelmes a nagyszülők hatalmas zöldséges-gyümölcsöskertjében. :jezus:

Addig nincs tehát gond, amíg a macska csak terepszemlét tart vagy portörlést végez a hasonló helyeken. Ám ha kiváltképp kábelrágás céljából megy oda, akkor le kell szoktatni. Nálunk Cuppi is mesélhetne arról, hogy olykor meglátogatja a TV-szekrény mögötti terepet... a filmnézős videóján látható, hogy mi minden van ott, ami mögé bemászkál. Először kívülről felugrik egy alacsony hangfalra, majd onnan be a tévé mögé (kizárólag éjszaka, amikor már úgy véli, hogy alszunk), koslat egy kicsit, körbejár, pedig kevés a hely... szépen kitakarít mindent a lompos farkával, majd úgy 10 perc múltán egyszer csak kijön. Biztosan hangulatos odabent, mert egy kontaszett borostyán színű bekapcsolást jelző fénye is bevilágítja azt a rejtett terepet. Ám a lényeg akkor is az, hogy mit gondol a macska, hogy ő most hol van és mire vadászik éppen. Csakúgy, mint egy kisgyerek. Hahó, Cuppi! (Ha már láttátok a Hahó, Öcsi! c. ifjúsági filmet, akkor ez mindent elárul.)

További :sun:-ses hétvégét mindenkinek!
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.01.12. 16:04

Sziasztok!
Költözni készülődünk és nagyon nehezen haladunk a csomagolással. Sajnos Cingi nagyon segítőkész :( De holnap reggel már jön a teherautó és 23 év után elbúcsúzunk Angyalföldtől.
Smuci, nagyon profi az új géped, fantasztikusak a képek a kis gézengúzról. Yuki, Sora és Cuppi képei bár homályosabbak, de így is cukik.
Herci műtét után biztos visszatér régi önmagához, ezek a fránya hormonok bekavartak szegénynek.
Engem is riogatnak az orvosok, hogy a lány cicák is jelölgetnek , ha nincsenek ivartalanítva. Mi sem halogatjuk már sokáig a műtétet.
Érdekes dolgokat osztottál meg velünk Gazdi, megint olyan infókról hallhattam, amikről gőzöm sem volt.
Mindenkinek jó hétvégét kívánok és sok pihenést.
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.01.17. 11:37

SZiasztok!

Gazdi, jelölgetünk is már, csak azt már nem akartam írni, mert így is szegény Hercire annyit panaszkodtam az előzőekben, hogy már emiatt is rosszul éreztem magam, mert alapból egy nagyon bűbáj kis szőrös, csak hát nagyfiú a drága és most azt hiszi magáról, hogy ő a főkandúr a háznál....
de ennek ellenére például egy hang nélkül tűri, hogy a lányok "szeretgessék" ami nem ritkán öltöztetésből, fésülésből és egyéb csajos szépítkezésekből áll :-P
A doki amúgy azért mondta a február elejét, hogy kicsit azért dolgozzanak a hormonok.

Anna: nem is meséltél a költözésről. Cingi biztos nagyon élvezi akkor a dobozolást, meg majd az új helyen a felfedezni valókat :) majd kérünk beszámolót :)

Brigi: Te is régen meséltél a lányokról :) A fürdőszobás kép szerintem mindent visz :D nagyon édesek
smucesz

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.01.18. 21:03

Sziasztok Cicuskák, miúú-miúújság?

Elkészültem a 3 árva kiscica könyvecskével és most töltöm fel éppen nagy örömötökre. Amikor kész lett a mű, én is elolvastam. Nagyon aranyos kis történet és mivel utoljára óvodás koromban volt a kezemben ez a mesekönyv, emiatt igazán érdekes volt 3 évtizeddel később újra látni és átélni a hóba kirakott cicák kalandjait.

A három árva kiscica mesekönyv, teljes verzió :tanc:
http://www.cuppi.hu/Letoltes/3_arva_kiscica.pdf
(32.5 MB, nyomdai minőség a felbontását tekintve)

Igyekeztem eltüntetni belőle a már többször említett megcsúnyulásokat, firkálmányokat, szakadásokat és helyreállítani a sérült részeket, mindeközben ahol csak lehet, meghagyva a nyomtatott oldalak megsárgult, rusztikus jellegét... Majd megmondjátok, hogy sikerült-e.

Anna, a költözködésre mi is kíváncsiak vagyunk, beálltunk Smuci után a sorba. Cingi mit csomagolt és mit vitt magával a kisbőröndjében?

Brigi, hallottam az új képeid hírét (macskák a hóban, pont passzol a fent említett könyvhöz és történethez), mindjárt megnézem azokat is...
Hóembert építettek már a hógolyócicák?
:hoember:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.01.20. 10:05

Sziasztok!

Gazdi köszönöm a cicás könyvet :) nagyon jó lett az utómunka , szép minőségű.
Viszont én csak egyszer tudtam megnyitni, utána bezártam és este szerettem volna elolvasni a lányoknak , de már nem nyitja meg :(
Cuppi nagyon édesen lesi a porszívót :D szinte látom a kérdőjeleket a feje felett :D

Brigi: nagyon tündéri a szőrös hógolyód :D nagyon jó képek lettek :) Nálunk Herceget semmivel sem lehetett rávenni, hogy kimenjen az erkélyre havazni ... még a fehér halacska sem hatotta meg :-P
smucesz

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.01.20. 17:57

Szia Smuci!

Ha akkor este töltötted le, amikor éppen felraktam, akkor lehet, hogy az okozta... láttam, hogy éppen akkor lettél online. :-)
Még ki is írtam a cikkbe, hogy a már feltöltött fájl módosítás alatt (ugyanis tettem bele vízjelet és ezért újra fel kellett rakni). Lehet, hogy a böngésződ becachelte valamelyik variánst a feltöltés közben... Próbáld meg frissíteni az oldalt és ha megtörtént, próbáld meg újra letölteni a fájlt. Ott van az, mennie kell, de ha a böngésződ megzakkant, akkor írd meg, mit használsz (pl. Chrome, Firefox, Internet explorer) és megírom, hogyan kell kiüríteni a cache-t. Ha meg tudod csinálni persze, ürítsd ki addig is és utána frissítsd az oldalt (legjobb úgy, hogy SHIFT + bal egér gomb a frissítés ikonon).

Majd írd meg, hogy ment... Nekem Gazdi1 ma délelőtt mondta, hogy ő reggel már olvasta a könyvet és tökéletesen működik. Ne add fel, jó lesz az.

Ja és persze a jobb gombos megoldás is mindig ott van: Jobb egérgomb a linken, majd Hivatkozás mentése más néven... (vagy valami ilyesmi szöveg) És oda mented, ahova csak akarod, aztán megnyitod.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.01.20. 22:23

Köszi Gazdi :)
egy gyorsítótár törlés megoldotta a problémát így az esti mese már a három kiscica története volt :)
A lányok élvezték a történetet, köszönjük :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.01.21. 00:59

Anna, vajon elköltöztetek már? Ha rögtön megrendeltétek a netet, akkor is lehet, hogy 2-3 hét lesz, mire használhatóan bekötik, feltéve, hogy mobil internetet nem használtok. Sokat gondolunk rátok Cingivel, hogy viseltétek a hurcolkodást és a dobozolást, valamint hogyan fogadtátok az új helyeteket. Melyik kerületbe volt a séta?

Smuci, örömmel hallom, hogy már esti meseként is debütált a 3 árva kiscica! :)

Ami azt illeti, nagyon jó érzéssel emlékszem vissza arra, amikor a Nagypapám mesélt ebből a könyvből. Ő olvasta fel, majd lapozott, én meg élvezettel hallgattam és perceken keresztül gyönyörködtem a cicás képekben. Mintha csak pár éve lett volna, mégis nagyon soknak tűnik. Amikorra már én is tudtam olvasni (5 éves múltam), addigra kívülről fújtam az egész történetet, így nem jelentett különösebb élményt, és inkább a számomra merőben új irományok és olvasmányok kötöttek le. Ám azért mindig megdobogtatta a szívemet, valahányszor a nagyszülőkhöz mentem és kivehettem a többi mesekönyvem közül... Olyan mozzanatokra is emlékszem, hogy pl. a borítója egészen másképpen hatott akkor rám, mint mondjuk most, de megvan az emlékezetem mélyén az a bizonyos érzés (!) és rendkívüli felidézni. Külön megmaradt bennem az is, hogy a könyv színes lapjai milyen gyönyört varázsoltak a fejembe. Imádtam a szép színes ábrákkal, minőségi rajzokkal teli mesekönyveket, képregényeket és így persze a rajzfilmeket is. Mivel ez életem egyik első olvasmánya lehetett, az ő szerepe mindenképpen kiemelkedő és különlegesen meghatározó volt számomra.

A könyvet a 40-es évek elején adhatták ki idehaza... bár ez csak találgatás, semmi sem bizonyítja, hogy valóban így történt. Abban szerintem nem voltak színes képek, csak a FF-ek. Hogy a színes példányok honnan és miképpen lettek beleragasztva, azt már homály fedi. De most tényleg! Érdemes belegondolni! Jó lenne összehasonlítani egy másik példánnyal, pl. azzal, amit a neten az antikváriumban is láttam. A lapszámozásra elég egy pillantás, hamar kiderül, hogy nem lehettek benne a színes képek. De akkor meg honnan a csudából kreálta ezt a speciális és egyedi kiadványt a Nagypapám? Egyik másik színes kép nem is volt akkora, hogy lefedje az oldalt, ezért egy megfelelő méretű fehér lapra lett ráragasztva, és úgy lett berakva a többi lap közé, majd az egész mű újra lett kötve vagy ragasztva.

Az első kemény fedlap is alapos felújításra került részemről, de azért még így is látszik, hogy viharvert, na de a hátulja? Hogy ott mi lehetett, azt nem tudom, talán csak a könyv ára vagy egy üres borítóoldal... ám az én verziómban nem. Az a kép csúcs... szintén házimunka eredménye, valami hazai 60-as, 70-es évekbeli újságból származó kivágás, szépen rákasírozva a hátlapra... az a sok boldogan, önfeledten viháncoló iskolás korú gyerek a letűnt régmúlt ruházatával, frizuráival és a réges-régen elhagyatott, sőt, később betiltásra is került játszóterével... számomra azonnal visszahozza a gyerekkoromat, sőt még azt is, ami azelőtt volt, hogy megszülettem volna. :sziv:

Érdemes elidőzni ezen a jeleneten és csak nézni és nézni, mert mással is megeshet az, amit én élek át, ha így teszek. Emlékszem, hogy amikor még csak 3-4 éves voltam, mennyit néztem és bámultam ezt a képet perceken keresztül, mert ezek a gondolatok már akkor, kisgyerekként is bennem voltak és bennem is maradtak mostanáig... többnyire kimondatlanul. Múltról, jelenről, jövőről. Az elmúlásról.

Ez a könyv ezáltal jóval több egy tanulságos, aranyos és megható cicás történetnél, nekem mindenképpen. És ha megfelelő hangulatban, egy téli estén olvasod fel otthon a gyerekeidnek, vagy egyszer majd az unokádnak, amikor kint nagy pelyhekben hull a hó... akkor Te is részese lehetsz ennek a varázslatnak.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.01.21. 15:01

Sziasztok!
Jól esik az érdeklődésetek, tényleg mozgalmas heten vagyunk túl. Nagyszüleim Abonyi utcai lakásába költöztünk, karnyújtásnyira a Radnóti gimnáziumtól. Cinginek itt is van erkély , és a lakás is tágas. De azért Angyalföldön jobb volt ...
Most már értem Gazdi, miért mondtad állatkínzásnak ha nincs ivartalanítva a cica :( Megint 3 hét után kezdődik elölről és most tényleg lapos kúszásban húzza szegény magát.És egész éjjel ordibál :( Sajnos a kanapét is összepisilte. Gondolom ez is összefügg. Jövő héten lesz a műtét, nem halogatom tovább.
Ez a mesekönyv nekem újdonság, hétvégén ha jön a 4 éves unoka, akkor ezzel fogom megörvendeztetni. Addig én sem olvasom el, így közös meglepi lesz mind kettőnknek.
Képzeljétek a fiam jövő héttől a Freesnaph-ban informatikus. Sokat lesz Németországban és Hollandiában.Remélem pár évig még nem csődöl be a cég :)
Smuci, megérkezett már a cicabútor?
Brigi, a lányok milyen fájdalomcsillapítót kaptak? Annyira félek, aggódok. Az a tölcsér biztos meg fogja őrjíteni Cingit.
Láttam lézeres ivartalanítást végző rendelőt, de meg sem merem kérdezni mennyibe kerülne. A lányok viselkedése változott a műtét óta?
Megszerették a havat és voltak kint többször is?
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.01.23. 09:12

Szia Anna!

Tehát újra itt, szuper! Az internetet hogyan sikerült ilyen hamar birtokba venni? Örülök, hogy már az új helyeteken vagytok, bár nem dobódtunk fel attól a környéktől. :nem:
Cingi cica előadását tekintve... hát igen, szegény, nem lehet kellemes neki. Ha emlékszel, írtam korábban erről a dologról, hogy nem túl higiénikus... Nos, nem tudtam máshogy kifejezni, de a lényeg, hogy "az" nem pisi volt.
Nem is értem, hogy gondoltad, hogy máshova pisil, mint az alom... :rosszall:

Ez lett a halogatás eredménye, ajjjajj, én időben szóltam. :!!: Figyeld, mikor hagyja abba a tüzelést és usgyi műtétre.

A mesekönyvről majd meséljél Te is.

Tényleg lányok! Azt nem írtátok meg, hogy a Macskaotthon című szovjet mese hogyan tetszett? Mekkora jelenet az, amikor minden állat fut, szalad, rohan és együttesen oltják a macskalurkók által felgyújtott macskaházat...?!
Még a hangyák is dolgoznak... csatárláncban hordják a vizet. Nekem kisgyerekként leírhatatlanul tetszett annak a könyvnek minden lapja, de főleg az a kétoldalas rész.

Cingi új helyéről és erkélyéről küldhetnél pár fotót majd.

Sziasztok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gazdi2 2013.01.24. 23:00-kor.
Gazdi2

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma