MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.01.06. 17:02

Sziasztok!!

Nagyon Boldog Uj Evet Mindenkinek!
Csak ugy porognek a napok! Azt hallottam,hogy a 2013-as ev a Szerencse Eve lesz!Igy legyen!

Draga Cuppi: Nagyon orulok,hogy megjott az uj Panic Mouse! :taps:
Biztos nagy volt az orom,hogy nem egy ujabb remeszto porszivo hanem egy fantasztikus jatekot rejt a doboz!Varjuk a kepeket,videokat!Esetleg ha valaki meg rendelne ilyen jatekot a kedvencenek mi is beszallnank! En is eszrevettem a hoesest es nagyon tetszett is,csak elfelejtettem megirni. A versike fantasztikus! Felolvastam a lanyoknak is!Nagyokat kacagtunk egy-egy reszen,szinte lattam magam elott a kis csapatot ahogy keszulodnek es haztetokon ugralva igyekeznek Cuppi cicahoz!Gazdi igazi tehetseg vagy!Gratula! :taps: :cool: Varjuk a folytatast!Persze A harom kiscica konyvet is!

Kedves Anna: Mikor irtad,hogy Cingi éjjel szerenádot adott, az ablak kaparással kisérve,nagyon egyutt tudtam erezni veled.Sora bevett szokasa,hogy szeret kinezni az ablakon ejjel is!Ezert,ha lemerem huzni a reluxat hatalmas larmat tudd csapni!A kis mancsaval elkezdi pofozni,mint ha egy boxolo lenne,es neha meg a korme is beakad.Ritkan nyavog,de ilyenkor szokott,es nagyon dohosen csapkod a farkaval. :rosszall: Ahogy kiszabaditom es felhuzom egy picit a rolot maris megnyugszik.Vilagbeke helyreallt! :sun: Neha igazi kis hisztis csajok,de igy szeretjuk oket!
Ti elraktatok mar a karacsonyfat es a diszeket? Nekunk meg nem volt szivunk lebontani,alig hullik a levele...
Megszunik a Gourme??? :jezus: Probaljatok ki a Shebat.Egyszer vettem nekik es azota csak azt eszik meg..Nem kell nekik se a Royal Canin se a purina pedig ezeket regen imadtak.Minden Ragdoll ilyen finnyas?? :ok:

Szia Smucesz: Remelem nektek is hamarosan megjon Herceg butora! Imadni fogja! ;) Jobb lesz neki mint faramaszni!Amugy tunderi volt a kep rola!Gyonyoru volt a fan!Volt egy ilyen video a Simon's Cat-nel is!Ismered?Mondjuk az a cica egy igazi rosszcsont.Herceg meg csak kivancsi.Jo,hogy nem lett semmi baja.Nalunk szerencsere nem volt faramaszas,de a gomboket nagyon szerettek pofozni.Meg most is sokszor rajtakapom oket!
Jajj az uj kepeid hihetetlenul jok lettek! :cool: Eddig se volt okotok panaszra de most mintha latnam minden szorszallat Hercinek!Gyonyoru a szeme!Nagyon jok a szinek!Csak Gratulalni tudok!.Kari ajandek volt az uj gep? Csak gyakorolj mi pedig varjuk a kepeket! :ezigen:
bigi02

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.01.07. 09:08

Gazdi, Anna, Brigi ,akárki !!!!
Lécci segítsetek , mert most komolyan kétségbe estem ...

Hajnali háromkor arra keltünk, hogy Herceg (aki amúgy este mintatcica) zajoskodik valamivel.
Kiderült, hogy egy igen drága gép egyik zsinórját rágta el és a lerágott alkatrésszel játszik :jezus:
Rászóltunk, leszidtuk és beraktuk az ágyba, hogy aludjon végre, de erre lement a kanapé mögé és a laptop töltőjének a zsinórját kezdte volna rágni.
A párom nagyon mérges volt, kizárta éjszakára az előszobába (ott vannak a táljai és a fürdőszobai almoshoz is hozzáfér onnan ) , de egész este sírt és kaparta az ajtónkat, még sosem zártuk ki, mindig velünk alszik az ágyban.
Múltkor két töltőtem is elrágat , a párom elég mérges volt még reggel, hogy egyre drágább dolgokat rágcsál meg, holott napközben feléjük sem néz és nem ma kerültek ezek ide, idáig sosem csinált ilyeneket....

sajnos az összes konektor talaj közelben van így hiába teszem föl a telefont a polcra, ha a töltő zsinórja meg ott lógicsál cica fejmagasságban...
a tv és egyéb zsinórokat meg végképp nem tudom jobban eldugni, mint ahol most vannak ...

Szerintetek, hogy lehetne erről leszoktatni ? Félek, hogy egyszer megrázza az áram , na meg kizárni sem szeretném szegényt :(
Nem utolsó sorban meg most nem két forint lesz pótolni amit tönkretett ...
Napközben nem megy oda, nem is érdekli, ha valami rosszaságon töri a fejét akkor rászólunk, hogy fújj és abba is hagyja, de éjjel nem virraszthatunk, hogy vajon mikor kattan be és esik neki az elektronikai berendezéseknek :(
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.01.07. 21:02

Kedves Adri!
Nem tudok tanácsot adni :(
Talán ha este kifárad Herci, akkor nem ébred éjjel fel. A Lányok szerintem bevethetőek a lefárasztásra :)
Az nálunk sem működött, hogy ágyba parancsoljam, ha mehetnékje van, akkor usgyi. Szerintem tudják, hogy mi idegesít minket a legjobban :)
A maine coon-os ismerősömnél annyira fél a cica a porszívótól, hogy ha azt előveszi már bújik is el az ágy alá a cica. Ők így rendezik az esetleges éjjeli ajtó kaparást.Ők azok akik a tv-t féltik, mert annak is a vezetéke meg lett rágcsálva :(
Már nem rágja a cicájuk, leszokott magától róla, már nem érdekes neki. A cicáknál a játékok hamar uncsivá válnak, remélem Herci is beleun. Addig sajnos nincs ötletem, talán fórumtestvéreinknek lesz ötlete, ők tapasztaltabbak nálam.
HAHÓ, gyertek segíteni Smuciéknak!
Anna

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.01.08. 00:01

Szia Adri!

Nagyon megijedtem mikor elkezdtem olvasni a leveled,mert eloszor azt hittem,hogy valami tortent Hercivel.. :( Orulok,hogy nem lett semmi baja.Sajnos nem nagyon tudok segiteni mivel nalunk meg eddig semmi kabelt nem ragtak meg a lanyok.( Remelem nem is fognak) Parom,nagyon szereti az elektronikai cuccait,ezert igen komoly leszidasban reszesulnek,ha elkezdenek jatszani valamilyen kabellel.Eddig ez bevalt,meg persze rengeteg jatekuk van,amit ragni lehet... ;)
Megkerdeztem kolleganomet is akinek szinten van ket rosszcsont macsekja es mar leamortizaltak ezt-azt a lakasban.Egyutt kiokoskodtuk,hogy mivel napkozben Herceg cica igazi kenyesztetesben reszesul,mindenki csak ra figyel,ezert este valoszinuleg unatkozik egyedul.Rajott,hogyha valami csintalan dolgot csinal akkor rogton rafigyeltek es megint a kozpontban lehet.Szerintem vegyetek neki valami jo kis jatekot amivel magatol is tud jatszni,(Pl:Panic Mouse)es dicserjetek meg hogy milyen ugyes,okos cica.Igy talan azzal fog foglalkozni es nem a kabelekkel.Ez neki is jobban fog tetszeni mint az,hogy kizarjatok es leszidjatok.
Vagy csinaljatok azt amit mi is! Vettunk Yukinak egy jatszo tarsat! :D Igazabol ezert van most itt Sora!Eloszor csak egy cicat szerettunk volna,de mivel sokat dolgozunk es a ragdollok nem szeretnek sokat egyedul lenni...nos igy lettek ketten.Biztos egyedul tobbet csintalankodnanak! Sorat kifejezetten egy masik cica melle ajanlottak mert hiperaktiv,ami pont jo mert Yuki eleg kis lusti. :-P
Szoval ami a lenyeg ,hogy szerintunk unatkozik este,es amig Ti alszotok addig probalja felhivni magara a figyelmet!Jobb tippen sajnos nincs,bocsi!
Talan Gazdi tud majd valami hasznosat irni!
Jo ejt.
bigi02

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.01.08. 11:50

Köszi lányok.
Hát a lakásban más sincs lassan csak játék, játszik is velük éjjel is, meg a nagylány tréningezi is este lefekvés előtt cica pecával amíg a nyelve is lóg szegény Hercegnek.
Amit Brigi írt, hogy esetleg éjszaka hanyagolva érzi magát... hát lehet, de arra nem tudom mit kéne kitalálni, mert ahogy a lányokat elrakom aludni a cica ,mint akit agyonütöttek úgy dől ki az alvóhelyén :)
Felhívtam a dokinkat, szerinte lehet azért ilyen rosszaság éjjel , mert ivarosodik , de jobbat ő sem tud...

Hát remélem Gazdinak lesz valami tippje...

ma éjszaka ugyan úgy bent aludt ahogy eddig a mi szobánkban, de most meg semmit nem csinált csak reggel szokás szerint szét voltak dobálva a játékai...
smucesz

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.01.10. 19:08

Sziasztok Macskalányok, Cicalurkók!

Az év eleje nagyon sűrű, sok tennivalóval, intézendővel és nagyon kevés szabadidővel indult, így ide sem jutottam el. Igyekszem majd pótolni a lemaradást, bár úgy tűnik, mintha csak pár nap lett volna... Most is csak rohanok...

DE! Beleolvastam a kábelrágás történetébe... Hát bizony a kis kandúr elkanászodott (lesz ihlet a vers folytatásához :-P)... Én az UH-s riasztót alkalmaznám, attól szerintem gyorsan tanulna. Ez már veszélyhelyzet és bizony az anyagi kár is igen jelentős. A dacoskodás arra utal, hogy bizony a "bosszút" tökéletesen tudja. Ha megbünteted, visszakapod. Szándékosan csinálja, tudok hasonló példákat. Tanácsolom még az ezüstpapírt... hátha kitaláltok belőle valamit. Utálnak ráállni... esetleg ha rátekered a kábelre, nem veszi majd a szájába :-) Hihi. Bár jobb ötlet lehet, hogy befújod a kábelt arcszesszel, vagy valami átlátszó mentolossal jól bedörzsölöd. A közelébe nem fog menni, nem hogy a szájába vegye. De ha látod, hogy a kábelt a szájába veszi és megnyomod az UH riasztón a gombot, akkor azonnal meg fog ugrani... minél több ilyet átél, annál esélytelenebb, hogy újra próbálkozzon vele.

Szuper lehet még a robotporszívó. Valahányszor rongálás cselekménye forog fenn, csak bekapcsolod és majd ő üldözőbe veszi. Nálunk is nagy a rend azóta. :lol:

Remélem jól vagytok. Ha visszatérek, majd elolvasok mindent alaposan és írok még jó sokat.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.01.10. 22:55

Szia Cuppi!

Orulok,hogy hirt kaptunk feloled!Gondoltam,hogy sok a dolgod... ;) Ez az uj ev rohanva telik,olyan mintha csak most lett volna szilveszter.
Biztos furcsa de errol az UH riasztorol en meg nem hallottam...mi is ez pontosan?? :o
Cuppi cica írta:A dacoskodás arra utal, hogy bizony a "bosszút" tökéletesen tudja. Ha megbünteted, visszakapod.
..dolog ismeros.Nalunk is volt olyan hogy a Yuki rossz fat tett a tuzre,paromtol kapot egy kis buntit es erre felkapta a pissze nozijat es 2 napig nem ment oda hozza :evil: Neki kellett nassival meg kedves szoval megpuhitani a kis lelket. :lol: Nagy francok am!
A tippeid az ezust papir,arcszesz,mentol..nem semmi..hogy ez miert nem jutott eszunkbe?!!! Bravo!! :doromb: Remelem be fog valni! De talan nem is lesz ra szukseg.Bar az is lehet hogy a kis Herceg felnot es mint a tinik lazad!Akkor viszont a doki bacsi lesz a megoldas! :jujj:
bigi02

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.01.11. 22:33

Sziasztok kedves Gazdik! Újra itt vagyok.

Mostantól a saját nevem alatt írok, nem bitorlom tovább Cuppi fiókját. Majd használja Ő, ha úgy hozza kedve.

Végigolvastam a lemaradást. Örülök, hogy tetszett a versike, köszönöm a kedves méltatást ezzel kapcsolatosan. A folytatást hamarabbra terveztem, de az újévi teendők közbeszóltak. :(
Addig viszont többször is el lehetett olvasni. A színesen kiemelt részt (Macskabál induló) remélem már kívülről fújjátok mostanra. :lol:

Az UH-s (azaz ultrahangos) riasztó elérhetősége itt látható:
http://www.dazer.hu/

Azért merem javasolni, mert természetesen nem csak kutyák, de macskák "ellen" is hatásos, ám az "ellent", szándékosan raktam idézőjelbe: a cél még véletlenül sem az állat megfélemlítése, vagy rendszeres sakkban tartása, kizárólag a tanítás/leszoktatás célzattal történő okítása.

A legnagyobb különbség, ami miatt sem Anna, sem Brigi nem tud érdemi tanácsot adni, az, hogy Herceg nem lány cica, hanem KANDÚR. Elképesztően más a magatartás, a viselkedés és az említett bosszú is drasztikusabb formát ölthet, mint a nőstényeknél. Egy kandúrmacskánál nincs kegyelem... a gazdi vagy behódol és átengedi a lakást, ami onnantól a macskáért lesz, vagy komolyabb nevelési módszerekbe kezd, vagy elválnak útjaik. A kandúrmacska nem lesz olyan kezes bárány mint a lánycicuskák, ezt sajnos tudomásul kell venni. Persze kandúr és kandúr között is lehetnek jelentős eltérések, hiszen mint volt róla szó korábban, minden macska egyéniség, de általában véve akkor is igazak a fentiek.

Láthattatok Cuppi gyerekkori képei között olyat, amikor egy cirmos cicával (Lupo) együtt fekszik a kaparófája kosarában. Az életrajzában beszámolt róla, hogy az a macska illetlenül viselkedett, ezért elváltak útjaink. Valóban így történt. A megismerkedés úgy kezdődött, hogy egy sötét nyári éjszaka valaki kirakta a kertünkben a kis cirmost, aztán itthagyta. Az irodámban égett a lámpa és a cica odajött a fényhez, benézett és a bukóra nyitott ablakon (szuterén helyiség, emlékezzetek csak a varjas felvételre!) benyávogott. Fáradt volt és éhes... úgy 4 hónapos lehetett a méretéből és egyéb külsőségeiből ítélve. Abszolút tiszta és ápolt volt a bundája. Behoztam és megmutattam Cuppinak. Nagyon barátságos volt, Cuppi azonban féltékenykedett eleinte. Pár napig fújt rá, de aztán egy alkalommal elkezdte nyalogatni és a kis kandúr hagyta... majd Cuppi ezt követően tetőtől talpig végigmosdatta. Onnantól kezdve máris elválaszthatatlanok voltak. Lupo is mosdatta volna Cuppit, de a félhosszú bundával nem bírt, így csak a fejénél maradt. :-P
Lupo cica elég agresszív volt, folyton támadott, futkosott, Cuppit kergette. Nem verekedtek, mint Floki (aki ugyebár nőstény), de egyfolytában egzecíroztatta Őfelségét, aki így legalább formában maradt. Lupo már pár hét múlva felmászott a legmagasabb szekrény tetejére és diadalittasan bámult le rám onnan. Cuppi meg lentről nézte és arra gondolt, hogy hű, vajon mit fog kapni a kisördög. Végül nem kapott semmit, és bár sosem okozott igazi kárt, rövidesen rájöttem, hogy Cuppihoz hasonlóan NEM NEVELHETŐ. Talán más módszerekkel... Mire azonban idáig jutottunk más is történt, így kezelhetetlenül felgyorsultak az események.

Amikor pár hónap múlva kiskandúrból nagykandúr lett és emiatt a lakás sarkait elkezdte megjelölni (a szőnyegből sosem jött ki a sárga elszíneződés, szerencsére nem látható helyeken követte ezt el) máris hívtam az akkori állatorvost, hogy elvégezhesse az ilyenkor aktuális műtétet. Akkor derült ki, hogy az orvos hetekre elutazott, így várnom kell... sajnos azonban máshogy alakult az életünk, mármint Lupoé és a miénk Cuppival. A macska pár újabb ide-oda jelölésért kapott ugyanis néhány alapos fenékre verést, amit úgy hálált meg, hogy a hálószobai ágy közepére odacsinált egy ... egy hatalmasat :!: :jujj:

.... [hatásszünet]

Amikor beléptem a lakásba és éreztem, hogy valami nagyon büdös, csak csukott szemmel mentem a szag után, aztán hirtelen majd elájultam a látványtól. Az ellenségemnek sem kívánok ilyesmit.
A lényeg, hogy át kellett húzni az ágyneműt.

A macska meg alaposan le lett szidva, bár úgy el volt bújva, hogy alig találtam rá.

Este megismételte az eljárást!!
Mire mentem lefeküdni egy újabb méretes csomag várt ugyanott. Azt hittem, hogy sírva fakadok, amikor újra ágyat kellett húzni. Akkorra már megértettem, hogy nem, ez nem véletlen volt, a kis dög szándékos bosszút állt ellenem, minden jócselekedetem ellenére. Nem számított, hogy befogadtam, etettem, itattam, játszottam vele, Cuppi megosztotta vele mindenét a fekhelyétől... csak az számított, hogy kikapott és ezért dühös lett. Hát visszavágott alaposan, hogy tudta, hogy mivel fogja a gyenge pontot megtalálni!

Még hozzá kell tenni, hogy Cuppival ellentétben Lupo soha nem jött fel az ágyba. Ő a kaparófán aludt vagy a kanapén. Kivéve a legelső nap, amikor beköszönt, mert akkor miután megvacsorázott, odabújt és ott is aludt el 1 perc múlva dorombolva a fejem mellett.

Aznap éjszaka kiraktam az erkélyre, ahol nem tudta, hogy mitévő legyen. A nyervogásától zengett a környék. Gondoltam magamban, hogy na te dög, most vagy leugrasz, vagy abbahagyod, mert én le nem viszlek már a kertbe éjjel egykor.
Reggel, amikor felkeltem, első dolgom volt, hogy felkaptam és kiraktam a kertbe. - Na itt jelölgess, te kis disznó!
Soha többet nem láttuk.

Ez csak egyetlen példa arra, hogy mit értettem én a "bosszú" alatt és hogy hogyan lehet megérteni az ilyesféle magatartás motivációját.
Most mennem kell, de majd innen folytatjuk.

Addig ismerkedjetek a Dazer riasztóval.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gazdi2 2013.01.12. 20:01-kor.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.01.12. 00:59

Na, máris jöhet a folytatás.

Brigi, a 3 kiscica könyvből már csak az utolsó 5 oldal vár feljavításra, már 1 hete eljutottam addig a szintig, aztán ott megrekedt a munka. Reményeim szerint most hétvégén befejezem és letölthető lesz. Hatalmas meló volt kitiszítani a szétfirkált, összekoszolt, megtépett oldalakat... a végeredményen viszont ebből semmi nem fog látszani. Csak a hecc kedvéért felrakok majd ide pár képet: olyan volt, ilyen lett címszóval, hadd rémüldözzetek. :ok:

Ami az új Panic Mouse-t illeti. Cuppinak nagyon tetszik, de pár perc múlva odébbáll, majd visszasétál, hagyja magát újra felingerelni, majd újra rátámad. Mivel azonban ez komolyabb testmozgást igényel tőle, Cuppi pedig nagyon szeret lustálkodni, már többször megesett, hogy játék helyett inkább aludni ment, esetleg enni.

:ezigen:

Na ennyit az új import játékokról. :taps:

Floki pedig annyira udvarias és illedelmes, hogy eddig csak tisztes távolságból nézte, ahogy Cuppi mustrálja a játékot. Amikor pedig Cuppi végre ráveti magát :jujj: , jujj, oda se mer nézni és úgy megijed, hogy elszalad. Úgy látszik ő valós ellenfelekhez van idomítva és a műbalhéktól borul ki. Bár igaz, ami igaz... amikor Cuppi legutóbb a függöny mögül ugrott rá egy hatalmasat az Undercover Mouse-ra és valamelyest el is húzta magával a függönyt... az valóban félelmetes volt. Floki úgy megijedt, hogy egyből 2 szobányit szaladt hanyatt-homlok. :lol:

Szerintem Herceg azóta elrágta a modem és a notebook tápkábeleit is, Smuciék így már nem tudnak feljönni az internetre. Az is lehet, hogy Herceg csak egy reinkarnálódott rágcsáló. :o

Azért azt megnézném, ahogy Smuciék éjszaka 3-kor lesben állnak, majd amikor végre csámcsogást hallanak egy konnektor felől, hirtelen lámpa felkapcs és vadul beindítják a porszívót, erre Herceg felugrik és rémülten menekül... A szomszéd meg dübörögve veri a falat és a radiátort... "- Hagyják már végre abba azt az átkozott porszívózást!! ALUDNÁNK!"

A két macska ötlete Brigitől alapvetően jó gondolat, ám de ha belegondolok a Lupo-s esetbe, az igazán jól mutatja, hogy egy mindenre elszánt, öntörvényű kandúrt nem tud megnevelni egy mellette élő nőstény cica, még akkor sem, ha ő a rangidős. Ilyesmi ellen nem véd a macskatárs, esetleg az ellustulás ellen, ám idővel az is alábbhagy és onnantól már többnyire kollektíven fognak "punnyadni".
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.01.12. 09:46

Sziasztok!

Jelentem megvagyunk még és a modem vezetékek is egyben ...még....
Gazdi a mentolos ötleted nagyon jó volt... egy darabig...kiderült Herceg szereti a mentolt (ide képzeljetek el egy a "fejemet verem a falba" smile-t) szóval a mentolos öblögetős cuccra annyira rágerjedt, hogy most azt nyalogatja a drótokról úgyhogy lemostam gyorsan mielőtt nagyon belejönne ...
Viszont így jó sokat tudtam szidni szegényt a vezetékek miatt azóta nem is rágott meg semmit (koppkoppkopp) de a tévé mögötti vezetékektől hemzsegő terület nagyon vonzza így résen kell lenni. Éjszakára párnákkal tömjük be a tévé körüli részeket ahol be tud jutni :D érdekesen néz ki, de hatásos :-P
a kanapé mögött elvezetett vezetékek épségét pedig a szerencsére kell bízni, mert a kanapé alá nem férek be , de Herceg igen ... mondjuk pont ott futnak a tv, internet,modem és wifi elosztó zsinórok ...
Amúgy tuti hogy lázad, mert a legújabb dili, hogyha nagyon megszidjuk akkor besértődik és a zuhanytálcába végzi a nagydolgát :atyaeg: de csak akkor... és ha leszidom érte egyszerűen látom a fején, hogy röhög rajtam, hogy ezt jól megkaptam, kellett nekem annyit nevelni.

A doki azt mondta ez már tuti nagyfiúsodás úgyhogy február első hetében megyünk és megszabadítjuk őfelségét a koronaékszerektől... amúgy is kezd kicsit büdi lenni az almos...
smucesz

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma