MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.12.28. 18:12

Sziasztok!
Smuci várom az új cicamászóka fotóját. Remélem már Herci ugrándozik rajta, mert a belföldi szállítás talán müködik. Gazdi talán holnap Cuppinak és Flokinak is lesz ajándék a fa alatt. A mi zooplus-os cicakajánk sem ért ide, kb. 10 napja bolyong valamerre.
Dóri , nagyon szépet alkottál, biztos már rég el is fogyott.
Női téma Gazdi, de várom a véleményed. Szóval Cinginek a karácsony nagylányságot is hozott. Rászántam magam a műtétre, a doki azt mondta, hogy 2 hét múlva ideális. De a neten olyat is olvastam, hogy 4 hetet minimum kell rászámolni. Szerinted?
Esetleg valami tanács Brigi jó lenne, mire figyeljek amit előre talán Ti sem tudtatok. Mindig utólag okos az ember :)
Varratszedésnél pedig jön majd még a kombioltás is. Jól indul majd az újév :(
Szép estét Mindenkinek
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.29. 04:44

Szia Anna!

Az alábbi hozzászólásom éppen Neked lett címezve és nem is olyan régen. Akkor már leírtam előre azt a választ, amit most ismét megkérdeztél. Vajon emlékszel még rá?

:o Hááát, izéé... már biztosan nem. Pedig nem volt olyan régen, csak október elején. Ejjjj.... Még jó, hogy én emlékszem, hogy mit írtam. :-P

Hogy ne legyen túl hosszú, kipontoztam az idézet nagy részét. Remélem megtalálod benne a lényeget.

HozzászólásSzerző: Cuppi cica » 2012.10.03. 23:39
Szia Anna!

Újra itt, köztetek. Annyi mindent írtál, amire nekem is kell válaszolnom, hogy azt sem tudom, melyik végével kezdjem. Kezdem az alsóval, aztán majd folytatom a felsővel.

- Nézd majd meg Cuppi 1999-es kölyökkori videóját újra ....

- A farkával való játék intő jel. Azt mutatja, hogy nem foglalkoznak vele....

- A Panic Mouse-t Németországból rendeltemamit illetően lesz is majd egy kapcsolódó cikk a "Horror témák" közt, ahogy elkeresztelted. (Lásd az előre jelzett Tartalomjegyzéket!) :lol: Ez az elnevezésed nagyon tetszett, mert jól belegondoltam, hogy eddig mit takar... Pedig alapvetően nem a Rémmesék könyvének újabb részeit készültem megírni.

...

- Ami pedig az ivartalanítást illeti. Ha nem szeretnétek Cingi tüzelési időszakában az állatkínzás fogalmát megvalósítani, valamint inszomniában kimúlni, akkor muszáj lesz találni neki egy kandúrkát és akkor lesznek kis Cingik. Ellenkező esetben a macska szörnyű vágyódáson és kínlódáson fog keresztülmenni, ami hihetetlen nyervogással jár akár fél éjszakákon át (ergo ti nem fogtok aludni) és pár napos őrület után néhány napos szünet* következik, majd újra kezdődik és több cikluson át tart. Közben sok mindent összedzsuvázhat a folyásaival... ami még gondolatra sem kellemes. :o Ez akár egy külön témakör lehetne (Ha tüzel a macska...), de olyan intim, hogy ilyesmit nem szeretnék nyitni egyelőre, inkább majd apránként kibeszéljük.
Amit megcsillagoztam, az azért fontos, mert akkor kell elvinni műtétre. Nem előtte és nem utána, pontosan akkor!

És így ért véget az akkori válaszom a kérdéseidre. Lehet, hogy jegyzetelned kellene?
:wave:

Egy ciklus tehát néhány napos éjszakai programból és utána néhány napos szünetből áll, majd kezdődik elölről. Több ilyen ciklust követően sokkal hosszabb szünet jön, majd ismétlés. Ezeknek a szüneteknek a hosszában nincs nagy tapasztalatom, hiszen többnyire ivartalanított macskákkal volt dolgom. Az említett néhány napos szünetben vidd el a műtétre, lehet pl. a most következő, de akár a második szünetelő ciklusban is.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.12.29. 10:14

Köszi Gazdi, kezdem érteni :)
Emlékeztem a kipontozott részre, vissza is olvastam- de most esett le a tantusz. Köszi. Akkor megvárom a következő alkalmat, és akkor usgyi. Cinginek ez a 2. volt és az elöző áprilisban 3 napig tartott. Szóval azt hittem hosszabbak a szünetek. Rémes volt, annyira sajnáltam ahogy obégat és húzza magát :( Tényleg mindannyiunk érdeke az ivartalanítás. Még egyszer, köszönöm és teljen jól a napotok.
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.29. 12:38

Sziasztok!

Anna, először is örülök, hogy segíthettem. (Titkon pedig tudom én, hogy szoktál jegyzetelni. :-P)
Nem írtátok még, hogy tetszett a karácsonyi zenebona, illetve a hóesés, amit a fórumra varázsoltam. Ki tudja, talán csak Cuppi vette észre? :o

Floki nagyon elkanászodott az ünnepek alatt, többször vadul Cuppira támadt, nagy acsarkodás volt, így ki is kapott. Reméljük, hogy tanult a leckéből a kis vadóc. :squirrel:

Anna, úgy készülj a műtét előtt, ahogy az állatorvos előírja, enni nem ehet reggel, éhgyomorra kell vinni, inni ihat. Amikor felébred majd, kómás lesz és valószínűleg be is fog pisilni, így legyen alatta törülköző, újság... A gallért ne vedd le róla, bírjátok ki azt a 10 napot, hamar eltelik. Majd szorítunk Cingi cicának, jelezd, ha aktuális a dolog.

Anna, ez a mondatod, hogy "Gazdi talán holnap Cuppinak és Flokinak is lesz ajándék a fa alatt" - ráadásul péntek este 19 órakor - se volt semmi. :aggodik: :lol: Szerintem nálad már összefolynak a napok. Nem lehet? :D
Magyarországon hétvégén nincs postaszolgálat, továbbá ennek az évnek vége is van a munkanapok szempontjából. Legjobb esetben is csak jövő év 3.-4. munkanapjától számítok az érkezésre, ismerve a Magyar Postának ezen ágazatát, a vámolás menetét stb. A helyzetet tovább rontja, hogy az év eleji átállás nem fog zökkenőmentesen zajlani náluk sem. Azért a januárban mindenképpen reménykedem. Gazdi1 névnapjára pedig már biztosan itt lesz.

Ha tehetitek, retro szilveszteri műsorokat nézzetek 31-én, az legalább színvonalas.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.12.31. 13:06

Gazdi ez szenzációs lett :D :taps:
Mikortól rendelhető a Cuppi verses kötet ?? :-P

Mivel valószínűleg nem leszünk itthon este, így mindenkinek előre is Boldog Új Évet Kívánunk!
Doromboló cicákkal, sok sok örömmel és boldogsággal teljen a következő év :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.12.31. 19:04

Mindenkinek Nagyon Boldog Újévet kívánok!
Gazdi, köszönjük a verset és várjuk a 2. részt.
Annyira aranyos a vers, hogy szinte fáj, amiért ilyen kevesen élvezhetik. Az ismeretlen költő, zárt körű társasága :)
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.31. 20:59

Mi is Boldog Új Évet kívánunk mindannyiótoknak szőrös macskagyerekestül. :doromb:
:celebrate:

A vers folytatására mi is befizetünk!

Gazdi1 & 2
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.01.04. 11:51

Boldog új évet a fórumtagoknak és szőrmókoknak egyaránt!

Az új Panic Mouse (Undercover Mouse) játék az év első munkanapján meg is érkezett. Azonnal bevetettük, Cuppi pedig rávetette magát.
Jó alaposan megmozgatta őt a véletlenszerűen mozgó, ponyva alól kilógó egérfarok, volt is nagy paskolás, csapkodás, ugrándozás, marcangolás. :lol:

Szerintem legalább olyan jó játék, mint a másik volt.

Ami biztos, hogy Cuppi nagyon örült neki. :cuki:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.01.04. 20:45

Örülök, hogy a csomag megérkezett végre. Még sikerült a fa alá rakni? Még nem szanáltátok?
Nekünk is megjött a gourmet szállítmány, állítólag kifutó termék. Bajban leszünk. Sajnos a Miamor -t nagy ívben elkerüli....
Azért nevetséges, hogy ezek a Ciccek milyen finnyásak. Képesek lennének éhen halni? :)
Smuci, Herci a fán igazán szép dísz volt. Nagyon édes kép. A sütijeid is tetszettek :)
Most már csak szép emlék, és jöhet a fogyózás :)
Most már nincs kifogás: meséljetek! Szép estét
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.01.06. 08:25

Brigi : gyönyörűek a cicalányok a szilveszteri képen :) nagyon édesek ahogy szinkronban lustálkodnak :)

Anna: csak addig volt édes a fán amíg fel nem borította másnap reggel :( a párom kilátásba helyezett egy ágyelő funkciót Herci számára , azóta nem ment fel :-P
a gourme összes kajája kivonul ??? mert akkor nagyon nagy bajban leszek :( tegnap vettem 2 kartont a freshiben, de akkor lehet jobban be kell tankolni ...

Gazdi: örülök, hogy megjött a csomag és hogy a szőrmókok is ennyire örültek neki :) videókat kérünk majd porszívós és játékos témában :) persze majd ha ráértek :ok:
smucesz

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma