MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.10. 19:42

Szia Anna!

Áhhh, de kár, pedig úgy megörültem ennek a váratlan reménysugárnak. Azért lomtalanításokra nem járok és a Vaterán sem lestem az aukciókat, annyira nem lettem rámenős a témában. Úgy vélem, ha tényleg annyira kellettek volna, már megszereztem volna mindet. (A kölcsönadott és soha vissza nem kapott holmikkal is ezt tettem.)

Smuci, örülök, ha hasznos lett a porszívóról szóló bevezető. A filmen már elgondolkoztam, de a teljes lakásunkat szobáról szobára nem szeretném felrakni a Youtube-ra, ezért inkább kérdezz és pontosítjuk a válaszokat. Filmecskének pedig ezt javaslom addig is.

http://www.irobot.com/en/us/robots/home/roomba.aspx?Series=series_600

Most Brigi marad távol, de biztos vagyok benne, hogy ha megjön, hoz nekünk egy rakás új képet japán cicamikulásokról.

Sétálni a padok között? Ejha! Aztán mi célból? :-P Régen kinőttem én már abból.

Úri macskákat illetően legfeljebb az Aristocats jut az eszembe, na az tetőtől talpig Walt Disney és nem az én stílusom. Bezzeg a Macskafogó! A második része tetszett nektek?

Nem akarom elhinni, hogy azóta még a regisztrációig sem jutottak el a spammerek, pedig igaz. Remélem egy gonddal kevesebb, vagy legalábbis sokkal ritkábban kell velük törődnöm, mint eddig.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.12.11. 17:54

Kedves Gazdi!
Szerintem, nem nőtted ki a gyerekkori énedet :) No, azért biztos változtál sokat, de Te alapból nagyon segítőkész és emberszerető vagy. Tényleg a nulláról indultam, csak plüss állataim voltak, és nagyon kellett a segítséged.
Mostanra magabiztos cicagazdivá váltam és ezért örök hálám Neked.
És ez az egész fórumcsalád olyan jó pofa dolog. Önbizalmat merítek Belőletek- és Cingi is :-P
Anna

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.12.11. 23:24

Sziasztok!

Bocsi,hogy csak most jelentkezem.Most csak roviden irok mert a karacsonyi rohanas miatt ritkan jutok net kozelbe.

Kedves Anna: A lanyok koszonik jol vannak.A sebuk szinte teljesen begyogyult es mar a szor is kezd noni.A varrat szedes inkabb kellemetlen volt,mint fajdalmas.A cicuk nagyon batran viselkedtek!Szamomra nagyon szornyu volt,mert en fogtam le a picikeket,bar felszivodo varratot hasznalt a doki a ket veget csak le kellett vagni...Jo tul lenni rajta.Nem szivesen ismetelnem meg. :aggodik:
Hat bevallom nagyon megneztek a cicukat es a hordozot is,de mivel nagyon ideges voltam eleg szukszavu,egy szavas valaszokat adtam csak...ragdollok..varratszedesre jottunk..nem meg noni fognak...ilyenek.Eleg baratsagtalan lehettem.. :red:
Cingi szerencses! Nekunk kotelezo volt a mutet...Eddig minden cicam ivartalanitva volt igy oket is elvittem volna..Azota jobban esznek es a kedvuk is visszatert. :doromb:
Biztos vagyok benne,hogy Cingi es a tobbi kis szorpamacs is nagyon fognak orulni az ures dobozoknak es a zorgo csomagolopapiroknak! :sun:
Hat mi olyan tarsashaz feleben lakunk,van egy pici kertunk de majd csak tavasztol mehetnek ki a cicak,felugyelettel!A teraszra szivesen kiszoknenek,nagyon kell rajuk figyelni! Nos nem voltam betegszabin de megszerveztuk es minden nap volt itthon valaki a cicakkal.Nagyon aggodtunk ertuk,jo hogy ez mar csak a mult ido!

Draga Smucesz: Egyszeruen imadtam a mikulasos Herci fotodat!!Fantasztikus!!! :D :taps: !Varjuk a tovabbi kepeket ahogy Herceg produkalja magat sutes,fozes kozben!
Koszonjuk a lanyok neveben is,a sok biztatast! Hercegnek sok szerencset! Neki picit konnyebb dolga lesz mint a csajoknak.Utanna neztem es ritkan tesznek a cicak fejere tolcsert...inkabb a kutyaknak szoktak.A fotozasos tippet majd en is kiprobalom! A csajok is hallgatnak a nevukre ha kedvuk van.. :evil:
Hajra Herci!!! A csomagolo papirok azert vannak hogy a cicak es a kisgyerekek szetcibaljak oket!!!
Tenyleg elragta a telefon toltojet???Nem semmi a kis rosszcsont!!

Szia Cuppi: Az az elefantos kep Cuppival paratlan!Nagyon ugyesen elkaptad a "kis bestiat"! :tanc:
Meg se lepodok hogy Cuppi kiszedte a sajat varratat,nem is o lenne.Floki hihetetlenul szivos kis cica ezutan is csak csodalni tudom.Remelem a mi lanyaink is olyan jol neveltek lesznek mint Cuppi es nem masznak fara..csak polcra. :) A furdo nalunk Sora kedvence imad a kad szelen ulni mikozben furdunk,nem igazan fel a viztol!
Koszonjuk a porszivos beszamolot! Egy ilyen szuper masinat be kell szereznem magamnak! Irok is a Mikinek,hatha meg fel fer a szankora! :ok: Valahol lattam egy videot ahol a cica egy ilyen csodaporszivon ulve ilyeszgetett egy "capa" nevu kutyat. :ordit:
Gratulalok hogy sikerult a kulfoldi spamos-kat kitiltani! Bosszanto lehet egy ido utan!
A 3 Kiscica engem nagyon is erdekel mivel nagyon lemaradtam rola!!!Bosszanto,de manapsag nem csinalnak ilyen jo kis mesekonyveket! Nos szuper titkos info kovetkezik kozel vagyok a 3.X-hez,de ez a remek konyv nem kerult elo a padlasrol... :(
Szoval Cuppi Draga kerjuk,sot koveteljuka 3 Kiscicat!!! :ezigen:
Az Aristocats viszont remlik,a Macskafogot pedig imadtuk!!!Nekem az elso resz marad az orok kedvenc..
bigi02

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.12. 10:06

Sziasztok Gazdikák!

Brigi, olyan jó, hogy mindenről külön-külön ilyen részletesen is megírod a véleményed, semmi nem kerüli el a figyelmedet. A 3 árva kiscica története tehát folytatódni fog és jelzem, amint felkerült. Szerintem is egy gyöngyszeme a múltnak.

Anna, a gyerekkori énem ki-nem-növését telibe találtad. Igen, ezért vagyok ilyen. Mindig elborzadva látom, amikor valaki úgy maga mögött hagyta a gyerekkorát és a velejáróit, hogy egyszerűen semmit nem tud felidézni belőle. Ennek vannak persze fokozatai, de az a szörnyű, amikor valaki egyáltalán nem tud visszaemlékezni vagy 1-2 percnél több emléket felidézni, mert már nincs is, elmúlt, elveszett minden.

Yuki cica "állati" jól tartja magát, szerintem két hónapot is letagadhat. :lol: Isteni ez a közeli kép, nagyon köszönjük, Brigi.

A macskakád története nagyon jópofa. Ha meg tudja állni, hogy lendületből ne toccsanjon a vízbe, akkor jó. Csak arra vigyázzatok, hogy a kádat felügyelet nélkül sose hagyjátok tele vízzel.
Cuppi még kicsi volt, amikor bemászkált a zuhanytálcába és a csapból lecsepegő vizet felkortyolta. Más macskák is csinálnak ilyesmit a kád csaptelepénél. A kádnál is történt incidens. Cuppi egyszer csüdig érő vízbe ugrott bele. Nekifutásból iramodott és a kádban akart landolni. Azt hitte, hogy üres, de aznap éppen volt benne egy kis vízmaradék. (Ezt az eseményt egyszer korábban már írtam valahol a fórumon, majd rákeresek.) Annyira megijedt, amikor a vízbe toccsant, hogy rögtön le is szoktatta magát erről a futva megközelítéses eljárásról. Azóta nagyon megfontoltan ugrik a kád szélére és mindig megnézi, hogy üres-e. Érdekes, egy lecke elég volt neki. :-P
A zuhanykabin ajtaja meg mindig csukva marad, így már ő sem jár be mancsot mosni.

Azon gondolkoztam, hogyha Smuci ilyen szuper képet csinált mikulásra, mit tartogat majd nekünk karácsonyra?

Anna, jólesett olvasni, hogy a közös, családi fórumunkból is merítesz önbizalmat, de hogy még Cingi is? :) :) :)

Most vár a munka, nektek is szép napot! Cuppi minden szőrzsákot üdvözöl!
:ezigen:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.13. 00:23

Emlékeztek még a Panic Mouse témánál felmerült új macskajátékra? Megnéztétek mindannyian?

Talán még rémlik, hogy írtam, hogy rendeltem is belőle, más ötlet úgysem lévén a cicusoknak. A termék december elején lesz újra szállítható, állt a kiírásban. Addig nem is vontak le pénzt. November utolsó napjaiban viszont igen, majd pár nappal később jöttek a levelek, hogy a termék státusza megváltozott, majd újabb levél, hogy postázták. Azóta a USPS rendszerében követem a küldemény haladását. Közel 1 hét alatt eljutott a feladás pontjától pár km-re egy osztályozó üzemig, ahol pár napig vesztegelt, majd "befejeződött a feldolgozása". Ez Los Angelesben ment végbe, azóta ott nyomorog. Szerintem onnan légi úton egyszercsak Európába fog jutni, majd 1 napon belül megérkezik az országunkba és úgy eltűnik a Magyar Posta süllyesztőjében, hogy még karácsonyig sem fogják megtalálni. Majd elválik, hogy a novemberben megrendelt termék eljut-e a fenyőfánk alá vagy sem. Lehet drukkolni. :cool:

De csak csöndben... pppsszzztt.... Cuppi hallgatózva erre lopakodik.... el is köszönök, nehogy meglássa mi készül.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.12.13. 08:46

Én drukkolok, hogy megérkezzen időben a szép , új cicajátékotok :)

A kacifántos ügyek közt pedig "végre" ismerős helyzettel találkoztam :-P
Nálunk a kanapé huzatán (alul) volt egy lyuk ahová Herceg befeküdt aludni, majd semmire sem jött elő.
Benéztem én a kanapé alá, de a fekete huzaton abban a sötétben nem láttam semmit, arra meg álmomban sem gondoltam volna, hogy a huzaton belül keressem :jezus:
Már sírva kerestük, hogy biztos valahogy kituszkolta magát a szúnyoghálón vagy elsurrant a lábunk mellett a bejárati ajtón.
Végül feljöttünk és csak úgy megszokásból megbökdöstem a lábammal a játszó alagút csörgős pompomját... na arra rögtön előszaladt :)
Hát mondanom sem kell mennyire megkönnyebbültünk :)

Visszanéztem Cuppi kamaszkori képeit és a nagylányom felkiáltott, hogy ez a Herceg :-P Hát ha most lennének egyidősek, akkor bizony bajban lennék, melyik-melyik. Kíváncsi voltam Cuppi mikor sötétedett be és megállapítottam, hogy kb. egyszerre kezdték :) Remélem őfelsége is olyan szépséges lesz, mint Cuppi :) na nem mintha most nem ő lenne nekünk a legszebb :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.12.13. 15:48

Sziasztok!
Bigi kár, hogy ritkán érsz ránk, de tényleg szuper, hogy akkor mindent be is pótolsz.
Ha pici is a kert, azért szuper, hogy kimehetnek majd a Lányok sütkérezni,bogarászni, szimatolgatni.
Gazdi nagyon kedves Cuppi kerti bújócskájának a története. Átérzem nagyon, hogy akkor mekkora ijedtséget okozott. De még nagyobb lehetett a viszontlátás öröme. Így, hogy tudtam a vége happy and lesz, nagyon jó kis reggeli történet volt nekem. Megható és mulatságos.
Gazdi, én is drukkolok a cicajáték gyors érkezéséért. Decemberben lassul a posta, de szerintem pár nap és megérkezik.
Bigi a cicawc-t nem írtad, megkaptátok-e.
Nem én írom ám rosszul :-P Gazdi és Smuci: a Brigi nálatok tévedés :)
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.14. 01:35

Szia Anna!

Éppen most akartam a Bigi-Brigi azonosságot megírni, de amikor láttam az utolsó sorodat, jót nevettem rajta, hogy mennyire a lényegre tapintottál, mielőtt még leránthattam volna a leplet. Ti nem tudhatjátok, de én igen, hogy Bigi valójában Brigi!
Az igazi neve szerint. Ennyit elárulhatok, mert én láthattam a teljes nevét a regisztráció során, sőt kérdeztem és kértem is tőle a fórum szabályzatának elfogadását, még talán emlékeztek rá, amire elég lassan jött csak válasz, de végül napok múltán megérkezett. Akkor volt pár levélváltásunk még és azóta ő is tag. Szóval Bigit kellene írnunk, mert hát ilyen néven regisztrált, de mivel már a legelejétől tudom, hogy Ő valójában Brigi, én már inkább úgy írkálok neki. Nektek meg lehet variálni, a változatosság gyönyörködtet.
(Anna, a Te neved is érdekes ám, ha érted, mire gondolok. :-P)

Nagyon jólesett, amit az elefántos képről korábban és a legutóbbi történetről ma írtatok, öröm volt olvasni.

Az amerikai küldemény jelenleg olyan státuszban van, hogy nem tudom megítélni, hogy mi van vele. Kritikán aluli ennek a USPS-nek a követési rendszere, mert éppen csak arra alkalmatlan, amire létrehozták. Ennek köszönhetően fogalmam sincs, hogy a küldemény most mit csinál, helyben vár azóta is, hogy az utolsó bejegyzés történt vele, vagy továbbjutott valamerre, netán már repülőn ül, esetleg már landolt is Európában. Amennyire ismerem ezeket a tracking rendszereket, hirtelen belekerül visszamenőleg 2-3 napra minden adat... gyakran megesett, hogy már nálam volt az áru, de a rendszer még mindig azt mutatta, hogy Hollandiában van egy tranzit váróban. Áhh...

Smuci! Az a huzatos história csúcs. Herceg is érti a dolgát, hogyan kell a frászt a Gazdikra hozni! :jezus: A történet technikai oldalról számomra egybevág azzal, amikor a közelmúltban az elakadásjelző háromszöget kerestem az autóm csomagtartójában, de nem találtam meg, ezért fellapoztam a kézikönyvet és abban az állt, hogy a háromszög nem tartozék, külön kell megvásárolni. Elújságoltam pár ismerősnek ezt a szégyent, ami különben nem jellemző arra az autómárkára, amiről beszélünk. És hogy milyenek az ember barátai? Pár napon belül 2 elakadásjelző készlettel gazdagodtam. :kez:
Úgy 1 hét múlva, pakolás közben egészen véletlenül, megérintettem a kezemmel egy olyan felületet a csomagtartó hátsó és belső oldalán, amit korábban soha. Nem tudtam megállapítani, hogy mit tapintottam ki. (Furcsa, hogy előtte hosszú éveken át ez nem történt meg.) Hiába meresztgettem a szemem, akkora feketeség volt azon a részen, hogy majdnem engem is elnyelt. Hoztam egy pár gigawattos reflektort, hogy végre lássak is, pl. hátha onnan nyílik a Pokol lejárata. Ám attól nem lepődtem volna meg annyira, amit ténylegesen ott találtam.
Ha nem hónaljig merülve és bukfenc formában magam alá görnyedve lettem volna a raktérben, bizonyára hanyatt estem volna. Magam alá és hátrafelé lesve ugyanis megpillantottam az eredeti elakadásjelző-háromszög szénfekete dobozát egy speciális, rejtett mélyedésbe beszíjazva. Ez sosem volt látható pl. a csomagtartóba történő behajoláskor, mert az autó hátuljának függőleges síkjában egy süllyesztékbe volt passzírozva. Talán hamarabb rájöttem volna, hogy ott van, ha a kézikönyv nem írja azt a bődületes butaságot, hogy nem jár a kocsihoz és nekem kell megvenni. (Az átadás-átvételkor pedig nem mutatták meg.)

Ahogy az elakadásjelző-háromszögem elbújt egy lyukban, úgy rejtőzött el Herceg cica is a kanapéban és talán ő is élvezte, ahogy hívják és keresik... az volt ám az igazi bújócska!

Biztosan emlékeztek, hogy Cuppi a cicográfiában írta, hogy a konyhaszekrény mélyén milyen helyet talált magának. :rosszall: Persze még utána is okozott párszor meglepetést, de néha még magának is, amikor valahova szemből könnyen befért, de kitolatni már csak üggyel-bajjal tudott. Amikor a macskák kicsik, sokkal több helyre beférnek és bizony komoly fejtöréseket vagy akár riadalmakat is okozhatnak, nem véletlenül indult a lakással való ismerkedés a mi esetünkben is ezzel az incidenssel. Sok gazdi azt hiszi, hogy ismeri az otthona minden apró zegét-zugát. Ilyenkor derül ki, ha mégsincs úgy. Az az alulról megközelíthető rejtek zseniális. Vajon ha ráültetek volna a kanapéra, előjött volna?
A csörgő mindenesetre megtette hatását. De ha az nincs, akkor még aggódhattatok volna egy ideig. Mázli! :D

A hasonlóságot (pl. mikulás-maskara fotó) akkor már Te is látod. Bizonyám. Egyszer csak be kellene mutatni őket egymásnak...

Aztán hogy állnak a cicusok a bandzsítással? Mostanra azt is ki kellett, hogy nőjjék. Észleltetek valami változásfélét? Cingi cica, főleg Te érdekelsz a témában és az, hogy azóta hogy van a szemed? Nem volt pirosodás? :sunglass:
Nem is volt olyan régen, amikor az ezzel kapcsolatos kérdéseket feltetted, emlékszel Anna? Azóta mennyi minden történt és mennyi mindent írkáltunk, belegondolni is félelmetes...

Rájöttem, hogy Brigi miért marad olyan sokat távol. Szerintem a cicákkal együtt a Macska-Jézuskának dolgoznak és náluk most van a csúcsszezon. Egyszerűen nem győzik a sok szép ajándékot, műegeret, gombolyagot és töltött finomfalatot becsomagolni. :cuki: Persze biztosan lesznek most is olyanok, akiknek csak macskaalom jut.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.12.14. 14:43

Drága Gazdi!
Cingi kancsal változatlanul, nem hiszem, hogy kinövi. De cicák nem hordanak félig leragasztott szemüveget, ugye? :)
Azóta szemgyulladás nem volt. Ha bármi gond van, úgyis első körben Hozzád kiáltanék :ugh: (hányás sem volt-kopp-kopp). Engem a suliban mindenki Annának hívott. Julianna-ként írtak be a naplóba és a tanárok így hívtak. A gyerekek pedig Annának.
A családban persze Juli vagyok. Bár nem igazán szólít senki a nevemen. Tényleg, de fura.....
Ez a története a Júlia- Anna neveimnek.
Az Anna akkor olyan nálam, mint Briginek a Bigi, Adrinak a Smucesz.
Mind a két nevemre hallgatok :)
Gazdi, én is tudom a nevedet :)
Cuppinak ez a kalandja is nagyon olvasmányos. Drága kis szőröseink tényleg egy 10 hónapos gyerek szintjén élik le az életüket.
Állandó figyelmet igényelnek és babusgatást.
Még egy vallomás :cry:
Gazdi, nem emlékszem milyen játékot rendeltél. Megírnád még egyszer?
A nyomkövető tényleg gyerekcipőben jár még, nem mindig működik. Remélem nem rázzák szét a vámon, ezt a szokatlan küldeményt :)
USA-ból cicajáték? Naggggyyyyyon gyanús :lol: sziasztok
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.14. 21:09

Anna, Te nyomozó vagy! Elárulod, hogy honnan jöttél rá a nevem nyitjára? Aztán nem ér ám közzétenni! :kuss:
Egy skodri-spion besúgott? :sunglass:

A játékot illetően, íme a kért emlékeztető:
Cuppi cica írta:A PANIC MOUSE SZAPORODÁSA

Blah-blah... ... ... blah-blah .... röööfff-röff, nyááúú....

Töff-rööfff.... mekkekkke.... nyáááú blah-röfff...... ... én is ajándékba adtam a második Panic Mouse játékot Cuppi rokonainak.

Azóta is ott van, most direkt rá is kérdeztem, mert felmerült, hogy esetleg érdekelné Brigit, vagy valamelyikőtöket, de használják, így hát rá kell keresni a neten, hogy kapható-e még. És mire jó a Google?

http://www.panicmouseinc.com :tanc:

A német cég már a múlté, ahogy a régi jó Panic Mouse is, az eredeti változatokat már nem lehet megvenni. Van azonban két érdekes újabb játék, nekem az tetszik, ami a lapos körpárna alatt mozgatja az egeret. Sajnos csak december elején lesz újra elérhető. Majd elválik, talán karácsonyig ideér. Lehet, hogy érdemes lenne viszonteladói szerződést kötni velük és rendelni egy nagyobb mennyiséget, szerintem lenne rá igény idehaza.

Hát ez volt a Panic Mouse szaporodásának története. Mivel karácsonyi cicaajándéknak is ideális ötlet, próbáljátok ki, hogy mennyire tudnak örülni, ha ők is kapnak meglepit. :celebrate:

Mielőtt még elkövetnétek esetlegesen ugyanazt a ...hmmm hibát? :nem: Inkább jelzem, hogy a fenti idézetben (vagy akár az eredeti cikkben) a kék sorra rá kell kattintani. Mert a "Mire jó a Google?" kérdésre az volt a helyes válasz, hogy "Hát keresésre: pl. írjuk be, hogy Panic Mouse és megtaláljuk, hogy hol lehet megvásárolni." Segítségképpen én már megtettem ezt a lépést és konkrétan azt találtam, hogy már sehol nem kapható, ám van helyette más. Így hát azt is megírtam nektek. :taps: A zenés filmecske a weboldalon magáért beszél majd. A linket tehát már akkor megkerestem nektek és kiírtam oda (úgy egy hónappal ezelőtt), valamint az ott fellelt egérjátékot is megrendeltem és lelkendezve várjuk a december elejei elindulása óta. Húsvétig már csak ideér! Ha további kérdés merülne fel, csak jelezzétek.

A JúliAnna levezetését nagyon köszönjük. :hajlas: Így már minden világos. :) Én már a kezdettől úgy kezeltem az Anna neved, mint a nickneveket szokás, lásd "Smucesz" :-) Azért jobb még többet tudni róla.
Na de most Te jössz a kérdésemre. :!!:
Gazdi2

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma