Sajnálom, hogy mostanában megfogyatkoztak az írásaim, de az ünnepekig ez már aligha fog javulni. Hosszabb kihagyás után ma itt kezdtem az olvasást.
Az akut szájhabzást nem allergia, hanem a tiltakozás, a veszélyérzet (pl. fojtogatás, fulladás) okozta, valamint az ezek által kiváltott stressz. Javaslom, ne tegyél a macska szájába semmit Brigi, amit nem akar lenyelni, mert nem csak te sérülhetsz meg, de a macska is megfulladhat és mindenképpen állatkínzás. Az állatorvosnál is! Azért mert ő csinálja, vagy mert ketten fogják le az állatot egy rendelő asztalán, attól az még kínzás. Az efféle tablettát egy erős illatú szárazkajás dobozba kell tenni és pár nap múlva már nem lesz vele gond, akkor megeszi a többivel együtt. Ha túl nagy a tabletta, értelemszerűen kettő vagy több darabra kell törni. Ha pedig minden kötél szakad, inkább kapja meg injekcióban azt, amit nem akar lenyelni. Ez a legtökéletesebb elintézési mód valamennyi szempontból.
A féreghajtó paszták általában olyan ízűek, amit belefetyelnek, ha már a nyelvükön van. A tablettákat egy heves fejmozdulattal kirázzák a szájukból. Nálunk Cuppi sosem "vett be" tablettát, az állatorvos pedig nem erőltette, mert látta, hogy ő a gyengébb. Az én módszerem viszont bevált.
Idevágó történet, hogy Cuppi nem bírta továbbá elviselni a szájba fújható szájhigiéniai sprayt, így azzal sem kínoztuk szegényt.
Persze biztosan vannak és lesznek olyanok, akik csakazért is be akarják bizonyítani emberi mivoltukat és így azt, hogy igenis ők az erősebbek... Ezúton üzenem nekik is, hogy nem ez a megoldás.
Ha egy kicsit is szeretik és tisztelik a macskájukat, akkor nem magukból, hanem belőle indulnak ki, pl. hogy ő mit szeretne és hogy hogyan fogna hozzá, ha tehetné és értené, hogy miről van szó.Anna, jól tettétek, hogy ti is váltottatok, időnként szükség van rá.
Cicusok! Ne feledjétek! Ha erőszakos állatorvos bácsit láttok, ki a karmokkal és ami belefér! CUPPI CICA 

Tegnap beszeltem Sora tenyesztojevel es nala kerestek elado ragdoll cicust.Mivel o mar az osszes kolykot eladta megadta egy ismerose szamat. Ha minden jol megy akkor december kozepetol itt Sopronban is lesz meg valaki akinek lesz ilyen szepseges cicaja! Facebookon irtam par kedves sort es megemlitettem a honlapot.Remelem csatlakozik majd...
A helyukben en is karmolnek!
Se akkor se azota nem probaltam neki beadni a gyogyszert de nem is fogom.Majd a dokinal injekcioban vagy mas formaban megkapja.

A tolcsert utaltak es (az elso 5 perc utan amikor gornyedve rohogtunk szegenykeken