MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MACSKA-JAJJ! - Nagyon kacinfántos ügyosztály

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.11.28. 18:48

Sziasztok!

Sajnálom, hogy mostanában megfogyatkoztak az írásaim, de az ünnepekig ez már aligha fog javulni. Hosszabb kihagyás után ma itt kezdtem az olvasást.

Az akut szájhabzást nem allergia, hanem a tiltakozás, a veszélyérzet (pl. fojtogatás, fulladás) okozta, valamint az ezek által kiváltott stressz. Javaslom, ne tegyél a macska szájába semmit Brigi, amit nem akar lenyelni, mert nem csak te sérülhetsz meg, de a macska is megfulladhat és mindenképpen állatkínzás. Az állatorvosnál is! Azért mert ő csinálja, vagy mert ketten fogják le az állatot egy rendelő asztalán, attól az még kínzás. Az efféle tablettát egy erős illatú szárazkajás dobozba kell tenni és pár nap múlva már nem lesz vele gond, akkor megeszi a többivel együtt. Ha túl nagy a tabletta, értelemszerűen kettő vagy több darabra kell törni. Ha pedig minden kötél szakad, inkább kapja meg injekcióban azt, amit nem akar lenyelni. Ez a legtökéletesebb elintézési mód valamennyi szempontból.

A féreghajtó paszták általában olyan ízűek, amit belefetyelnek, ha már a nyelvükön van. A tablettákat egy heves fejmozdulattal kirázzák a szájukból. Nálunk Cuppi sosem "vett be" tablettát, az állatorvos pedig nem erőltette, mert látta, hogy ő a gyengébb. Az én módszerem viszont bevált.

Idevágó történet, hogy Cuppi nem bírta továbbá elviselni a szájba fújható szájhigiéniai sprayt, így azzal sem kínoztuk szegényt.

Persze biztosan vannak és lesznek olyanok, akik csakazért is be akarják bizonyítani emberi mivoltukat és így azt, hogy igenis ők az erősebbek... Ezúton üzenem nekik is, hogy nem ez a megoldás. :ugh: Ha egy kicsit is szeretik és tisztelik a macskájukat, akkor nem magukból, hanem belőle indulnak ki, pl. hogy ő mit szeretne és hogy hogyan fogna hozzá, ha tehetné és értené, hogy miről van szó.

Anna, jól tettétek, hogy ti is váltottatok, időnként szükség van rá.

:alarm: Cicusok! Ne feledjétek! Ha erőszakos állatorvos bácsit láttok, ki a karmokkal és ami belefér! CUPPI CICA :alarm:
Gazdi2

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.11.28. 19:29

Sziasztok Lányok!

Hááát nem is tűntem el olyan sok időre.... Vagy mégis? Nekem csak pár napnak tűnt... annyira felhalmozódtak a napi tennivalók. Én is sokat gondoltam rátok közben és sajnáltam, hogy nem jutok el a napi írásig, azaz ezúttal még az olvasásig sem. :(

Köszönöm a kedvesen jelzett hiányérzetet és az aggódásotokat egyaránt, ami igazán jólesett... sőt, ez még a "cikkírás utáni köszöneteknél" is többet jelent számomra. :) Ígérem, hamar bepótolom a hiányzásomat és betöltöm a keletkezett űrt, de azért örülök, hogy nem csüggedtetek és volt fórumélet, na meg a csodás képek! Nagyon jó érzés volt Anna ez a pár sor, így kimondva még jobb látni és érezni, hogy milyen fontosak vagyunk egymásnak. :kiss:

Ami az egészséget illeti, kirobbanó formában vagyok, egyetlen percre sem álltam le. Egyetlen bánatom, hogy napi 4-5 óránál több idő ritkán jut a pihenésre, és még így is magam előtt görgetek egy rakás tennivalót. Örülnék, ha lenne még egy hónapunk karácsonyig, de már nincs. Ezért is jeleztem korábban, hogy ajjaj, felpörögtek a megrendelések, tennivalók és a napi események egyaránt. Valahogy a november nálam mindig is ilyen volt, hát még a december.

Smuci! Eltaláltad a munkát. Informatikus vagyok és bár rendkívül sokoldalú ezen területen belül is a tevékenységem, a minőségi és mindenre kiterjedő számítógép javítások és karbantartások előkelő helyet foglalnak el a profilban. Ha a problémátok olyan, amit írtál, akkor a legtökéletesebb hely a géped számára az én szentélyem. Itt olyan kényeztetést kap majd minden oldalról (szoftveresen, hardveresen egyaránt), hogy el fog olvadni tőle, és persze a "gazdijai" is. :taps: Privát üziben átküldöm az elérhetőségemet, nyugodtan jelezzétek, ha tudok valamiben segíteni. Rendszerint csak egyszer kell eljönni... onnantól már úgy is tudok majd segíteni, hogy otthon vagytok, jeleztek egy gondot, 1 perc múlva távolról belépek, helyreteszem, elhárítom, kijavítom, ugyanakkor megmutatom és ha szükséges meg is tanítom a fortélyokat, trükköket... miközben látjátok mit csinálok a gépen. Továbbá a velem való kapcsolatba lépést követően bármilyen technikai kérdésetekre olyan azonnali és mindenre kiterjedő gyakorlati választ kaptok, amit azonnal lehet kamatoztatni is. :kez:

Folytatom a válaszokat rövidesen, most ennyire futotta.

Ezt nektek szedtem, mindenkinek egy-egy szálat: :virag: :virag: :virag:

Sziasztok,
Gazdi2
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.11.28. 20:28

Örülök, hogy élsz drága Gazdi! Kezdtelek elsiratni..... Most 1 hónapra teljes felmentést kapsz, nem foglak zargatni- becs szó :)
Próbálj időben lefeküdni, hogy tényleg bírjad a hajtást. Jobban aggódtam, mint ahogy leírtam :(
Januárban aztán jöhet minden Cuppiról , várok türelmesen. Jó éjt! :)
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.11.29. 15:30

Üdv újra Gazdi! Jó hogy írtál és naná, hogy hiányoztál :)

Brigi is jó rég járt erre, remélem ő sem beteg, csak a munka miatt marad távol.

Anna:
Köszi, szerintem is kicsit sok a plusz ebéd őfelségének, de én is úgy gondoltam, hogy még kamasz addig belefér. Meg nem is túlsúlyos, mert tényleg sokat rohangál :)
smucesz

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.12.02. 18:28

Sziasztok!

Bocsi,elunk nem vagyunk betegek csak a szokasos karacsonyi hajra van a meloban.
Huu annyi meselni valom van nem is tudom hol kezdjem...

Smucesz:
Szerintem kar aggodnod Hercegert.Nalunk 1-1 alutasak a napi kajcsi a lanyoknak,de mindig kapnak nassit is..szepen nonek.Meg tinik es ha ehesek biztos adok nekik enni..majd tul lesz ezen a zabalok korszakon.
Nagyon tetszett a kis storyd az urad korai laptopozasrol es Hercegrol.Nos ha tehetik nalunk is szeretnek a blletyuzetre fekudni es ha ez se eleg megy a panaszos nyavogas! Yuki profi ebben! Ha kajarol vagy figyelem felhivasrol van szo profin tud nyavogni amugy hangukat se hallani.Persze ha Yuki nyavog Sora is odarohan hogy mi tortent!!!Nagyon kotodnek egymashoz,sokszor egymason fekve alszanak... :ok:
Nagyon jo a csillogo szemu Hercirol a kep!Gyonyoru pofija van!
Olyan csodalkozo tekintete van,szinte megszolal! ;)

Cuppi cica:
Orulunk hogy ismet koztunk vagy!Gondoltam hogy a melo miatt vagy tavol.Ez a december mindenkinek nagy hajra idoszak.Minden evben megfogadom hogy iden nem fogom a munka melett a takaritasra,sutes-fozesre,diszitesre,ajandek vasarlasra pocsekolni az idot.Probalok tobbet pihenni es a szeretteimmel lenni,hiszen errol kene hogy szoljon a karacsony.Talan iden sikerul nem tulzasokba esni.
Jahh majd elfelejtettem milyen volt a porszivo?Bevalt?Tetszett Cuppinak?
Varjuk a kepeket! :sun:

Anna:
A Cingis keped nagyon talalo!Biztos azert fekudt a szoknyadra nehogy ellogj! :-P
Gyonyoru a bozontos farkincaja!Egyszeruen imadnivalo!

Kepzeljetek lehet hogy egy uj taggal bovul a csapat! :ezigen: Tegnap beszeltem Sora tenyesztojevel es nala kerestek elado ragdoll cicust.Mivel o mar az osszes kolykot eladta megadta egy ismerose szamat. Ha minden jol megy akkor december kozepetol itt Sopronban is lesz meg valaki akinek lesz ilyen szepseges cicaja! Facebookon irtam par kedves sort es megemlitettem a honlapot.Remelem csatlakozik majd...
Van meg meselni valom de azt majd a masik forumban..

Szep estet mindenkinek!
bigi02

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.12.02. 19:07

Kedves Anna:
Koszi,jol esett hogy ilyen szepeket irtal,de valoszinuleg csak szerencsem volt.
Anna írta: A mi dr bácsink is nyafogott, hogy Cingi karmolt....Még ő haragudott :evil:
Hajra Cingi!! :doromb: A helyukben en is karmolnek!

Eddig meg mindig sikerult beadnom a tabletat max 2.propalkozasra.Tudom hogy a dokik csipeszt hasznalnak de en nem.Szerintem csak jobban megijednek tole.A lenyeg hogy a leheto leggyorsabban es legfajdalommentesebben beadjam nekik a gyogyszert.Sajnos a cicabuksit en is hatra rantom ,maskepp nem megy es gyorssan a torka legmelyre rakom a gyogyszert.Becsukom a szajat nyugisan beszelek hozza es a torkat simizem hatha lenyeli..Eddig ez bevalt.Sora szepen le is nyelte a feregtelenitot.Megdicsertem hogy milyen okos szep cica kapott jutalom falatott es ment is jatszani.Yukinal sajnos nem igy tortent.Olyan meg nem volt hogy habzott volna a cica szaja..ezert nagyon megijedtem es kesobb se probaltam beadni neki.Majd a doki bacsi ad neki valami mast,en amugy is utalom ezt csinalni veluk. :aggodik:

Szia Cuppi:
En eloszor allergiara gyanakodtam mert meg sose lattam ilyet,de most mar tudom hogy csak a stressztol volt.Szegenykem,ugy sajnalom.. :cry: Se akkor se azota nem probaltam neki beadni a gyogyszert de nem is fogom.Majd a dokinal injekcioban vagy mas formaban megkapja.

Cuppi cica írta:Persze biztosan vannak és lesznek olyanok, akik csakazért is be akarják bizonyítani emberi mivoltukat és így azt, hogy igenis ők az erősebbek... Ezúton üzenem nekik is, hogy nem ez a megoldás. :ugh: Ha egy kicsit is szeretik és tisztelik a macskájukat, akkor nem magukból, hanem belőle indulnak ki, pl. hogy ő mit szeretne és hogy hogyan fogna hozzá, ha tehetné és értené, hogy miről van szo.

Igazad van! De itt nem csak a gazdi a hibas de a doki is aki mindezt meg is csinalja! :rosszall:
bigi02

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.12.02. 20:15

Sziasztok!

Oromteli hirekkel szolgalhatunk! :tanc:
A lanyok tul vannak az ivartalanitasi muteten! Nagyon izgultunk hogy minden rendben menjen de hala a szuper dokinak nem volt semmi gond.Yuki a fraszt hozta ram mert nem akart felebredni,de a doki szerint van ilyen hogy egyik cica tovabb alszik mint a masik..
Eloszor Sorat hoztuk haza,aztan mikor hivott a doki hogy Yuki felebredt rohantunk vissza erte.Nagyon kabak es almosak voltak a kis dragak de amugy jol viseltek a megprobaltatasokat.Yuki kore melegvizes palackokat kellett rakni es betakarni pokroccal,allitolag ilyenkor mas a ho erzetuk es hamar megfaznak...hat nemsokaig viselte el. :evil: Inkabb a radiator melle fekudt es ott aludt,mi persze hagytuk.Kaptak tolcsert a fejukre amit nagyon utaltak az elso perctol kezdve!Nem lattak tole rendesen,nekimentek mindennek asztal,szek labanak es vegul a tolcser szelevel lekapartak a ragasztot ami a varraton volt.2 napig napi egyszer kaptak fajdalom csillapitot es nyugtatot ( paszta injekcios fecskendobe egyenesen a szajukba).Penteken mutottek oket hetfon mentunk vissza hogy megnezze a doki a sebet.Azt mondta szepen gyogyulnak ragasztot mar nem is kaptak csak befujta nekik egy fertotlenito sprayvel es azt mondta hogy a tolcser marad.Na nekunk meg ebbol lett elegunk.Szegeny cicak nem tudtak se enni,se inni,se jatszani,de meg rendesen aludni se attol a nyavajas tolcsertol! Ejjel pedig mar csak bosszubol is irto larmat csaptak ahogy nekimentek mindennek.Hetfon napkozben dolgoztunk es be kellett oket zarnunk egy szobaba nehogy felmasszanak a polcokra es leesenek.Remalom volt nekik es nekunk is ezert kedden levettem a tolcsert,hogy lesz ami lesz ugyis itthon vagyok,figyelem oket! Hat egy kicsit nyaltak a sebet,rajuk is szoltam ,de inkabb a csapzott bunda volt ami jobban lekototte oket.Vegre rendesen ettek,ittak es este mar jatszottak. :doromb: Nagy ko esett le a szivemrol,azota olyan minden mint a mutet elott.
6.-an megyunk varrat szedesre es 4.en lehetett volna levenni azt a franya tolcsert.Hat par nappal hamarabb kerult le..uppps ;)
Majd rakok fel kepeket a labadozo cicukrol!
Jo ejt!
bigi02

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.12.03. 17:15

De jó, hogy már csak utólag írtad meg. Képzelem, mennyit aggódtatok :( A tölcsér nagyon idegesítő lehetett, nagyon jó, hogy megszabadítottad Őket. A varratszedés után el is felejtik a rémségeket. Remélem Ti is.....
Yuki és Sora klassz, hogy ezen túl vagytok :celebrate:
Anna

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.12.03. 18:52

Koszonjuk! :sun:
Azert irtam meg utolag mert ,biztosra mentem es nem nagyon volt idom feljonni... :red: A tolcsert utaltak es (az elso 5 perc utan amikor gornyedve rohogtunk szegenykeken :-P ) mi is! Biztos hamar elfelejtik majd es visszano a bundajuk.Orulok hogy tul vagyunk rajta.Sora 29.-en mult 7 honapos,Yuki 11-en lesz,szoval idoszeru volt.Nemszivesen ismetelnem meg...
Gondolom Ti mar tul vagytok rajta Cingivel..!O hogy viselte?
bigi02

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.12.04. 08:43

Sziasztok!
Bigi, remélem a Cicababák sebe gyorsan gyógyul és nem viszket nagyon. A varratszedés is stresszes lesz, bár biztos nem fáj. Közel van a rendelő? Két ilyen szépséggel biztos feltűnést keltetek, ráadásul a hordozójuk sem mindennapos :)
Cingi még nem esett túl a műtéten, még csak 1-szer áprilisban " jött meg " neki. Kivárom a következőt, aztán a megint következőt. Hátha csak 1-2 alkalom 1 évben és akkor nem is kell műtét.
A karácsonyi ajándék Cingusnak csomagolópapír és szép üres dobozok lesznek :) Már így is többet költök rá, mint magamra :)
Január elején jön a kombinált oltás, és akkor a féreghajtó tablettát majd megpróbálom a Gazdi tanácsa szerint becsempészni a R.C-be.
A fotó alapján picurka a vágás, biztos a szőr 2-3 hét alatt teljesen eltakarja és tényleg Mindannyian elfelejtitek.
Nálatok talán kertbe is kijutnak ? Ha jól következtetek, akkor családi házban éltek. Nem nehéz Őket benntartani? Cingi lesi az alkalmat, hogy kisprinteljen a lépcsőházba és 1-2 emeletet leszáguld. Úgy kell visszakergetni :)
Most még otthon vagy velük " betegszabin"? Akkor 6-án este írd meg (ha van időd) hogyan viselték a Kisdrágák az újabb megpróbáltatást. Feltalálták már régen a felszívódó varratot, de az orvosok szeretik a hagyományos cérnát :(
Minden jót, sziasztok
Anna

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma