MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.11.15. 13:15

Smuci!

Feltétlenül beszámolok a tapasztalatokról. Majd készítünk képet, ahogy Cuppi durmol a roboton, miközben az serénykedik. Hogy mennyire lesz láb alatt az engem is érdekel.

Ma már a Barbie-kban sem bízhat az ember... mindenki drogozik, és fejvesztve piál. Nem csoda, hogy túllőtte magát. :D
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.11.15. 15:19

Cuppikám, remélem tetszik a robotmasina . Ha halk akkor talán nem ijesztő Neked ahogy rohangál a lakásban. Neked a panic mouse se lett a szíved csücske, így most izgulok milyen lesz a fogadtatása a csodaporszívónak. Cuppikám várom véleményedet. Cingi retteg a porszívótól, így mindig gyorsan rohanom körbe a lakást ( talán azért is marad a levegőben annyi pihe). Kisrokonod a kesztyűs kefét sem szereti :( De a normál kefét imádja, így reggelente mindig fésülködünk.
Remélem a szép napos délutánokon még kijutsz a szabadba, de ha nem akkor is kellemes ez a kis napsütés még ablakon keresztül is. :sun:
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.11.20. 12:09

A neten találtam ezt a kis videót, de írtó cuki :D
ugyan nem pont ragdollos (inkább mintha perzsa feje lenne a cicáknak , akik amúgy is inkább tűnnek műmacsekoknak) , de nekem nagyon tetszett :)
Remélem titeket is megmosolyogtat :sun:
Csatolmányok
macskás-papucs-mindig-bejön.gif
macskás-papucs-mindig-bejön.gif (2.17 MiB) Megtekintve 3640 alkalommal.
smucesz

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.11.20. 22:21

Sziasztok!

Picit lemaradtunk ezert most gyorss potlom a hianyosagokat :red:

Kedves Cuppi cica:
Jot nevettunk a kamikaze uzemmodon!
"A kocogva szirénázó üzemmód nálunk is aktív hajnalonta. Gazdit úgy terelgetem a konyhaajtó felé a hálóból. Továbbá másodpercenként kétszer keresztben szaladok át a lába előtt, mert akkor folyton figyelnie kell, nehogy hasraessen bennem. Így akadályozom meg (testi épségem kockáztatása árán is), hogy vissza ne aludjon nekem menet közben, mert akkor fuccs a reggelimnek."

Sora es Yuki azt uzeni: Azert vigyazz magadra!Neha nem baj ha hasra esik a gazdi(akkor tuti felebred),de te nehogy ala kerulj!Az ilyen reggelek mindig feldobjak a cicak napjat! :evil:

Gazdi koszonjuk a muszaki temat! Figyelunk majd a laptopokra es a cica szorokre is!Amugy kulon laptop-huto rendszerunk van egy Belkin ami nem engedi tulmelegedni a gepet.Brigi parja szokott gepeket szerelgetni,portalanitani uj progikat felrakni ilyesmi,tole van a huto rendszer is..Gazdi Cuppi cica kenyesztetese mellett te mivel foglalkozol? Szamitogepeket javitasz? Majd kuldj kepet a gepekbe ragadt"szőr-konglomerátumról" megneznenk. :o Jahh mosogep ajto mindig becsukva,nem szeretnenk elazott Lenor illatu macsekokat :ok: .Mikro ajto detto,ez alap mert amugy meg ha nyitva van eg bent a villany meg amugy is HIGENIA jahh meg kicsi is es ha nincs benne semmi minek mennenk oda?A mikro ajto csukva van na!!! :ezigen:
Szintetizator meg zongora nincs de a szomszed kislanynak igen es nagyon szepen jatszik zongoran!Szivesen hallgatjuk...neha enekelunk is hozza a gazdi nagy oromere..miiijaaaauuuu!!!
A bor ov a mai napig nagy kedvenc.A legtobb jatekot meguntuk de a kis szines szivacs labdak es a bor ov orok kedvenc marad!Ilyet nyugodtan kerj karira..de az is lehet hogy van a gazdinak a szekreny melyen!Majd kutasd at a gardrobot ha mar jol megragod ugyse kell neki es a tied lehet,tapasztalat(Yuki cica igy csinalta) :D
Cicakave nincs de cica tej van es tudok olyat aki a tejszint macskafroccsnek hivja! ;)

Koszonjuk a youtube video-s segitseget.Mar keszulnek a videok..hamarosan felrakjuk oket!!Bruhahha!!(gonosz kacaj)
Igen a lanyok nagyon szeretnek a magasban lenni.Most is eppen a legfelso polcokon pihennek! Yuki kint a konyhaban,Sora pedig a szobaban alszik!Meg jo hogy ennyi polc van!:-)
Orulunk,hogy Floki cica mar jol! Biztos alig varta hogy ismet kergethesse a madarakat (meg persze Cuppit)!Valahol kell is nekik ez a kis ugyeskedes meg amugy is csak jatszanak! En szoktam sajnalni szegeny rigokat,cinkeket amiket anyukamek cicai elkapnak neha,de az a madar amit el lehet kapni azt ugyis elkapna mas cicaja is!Floki cicanak gratulalunk az elterelo mozdulathoz.Ilyen bravur utan megerdemel egy kis potya kajat,vizet egyarant!
Nagyon szépek a lányok. Ami a tömegüket illeti, ők egy az eredeti ragdollokhoz e tekintetben közelebb álló génállományt hordoznak, így a nagyobb testű, nagyobb tömegű csoporthoz tartoznak, a bundájuk is a macskakönyvekben látható ragdollokéhoz passzol. Szerintem 5-6 kilós lányok is lehetnek majd (elhízás nélkül), viszont hajlamosak lesznek a túllustálkodásra, így egy mini futópad beszerzése indokolt lehet pár év múlva. :-P "
"
Koszonjuk az informaciot es a kedves szavakat.A futopadot majd meg megbeszelem parommal addig is megy a kergetozes a lakasban. :)

Huuuu ez a "videó alá hang berakás"nem tunik egyszerunek..azthiszem a youtube-s megoldast fogom valasztani.Aztan ha mar megy akkor tovabb lepek!De koszonom a szuper leirast!
A robotporszivo nagyon tetszett! Igazan szuper lenne egy ilyen itthon.Varjuk a velemenyeket.Cuppi cica szemszogebol kulonosen kivancsi vagyok a fejlemenyekre!Engem felcsigaztal!! :sun:

Kedves Anna:
Orulok hogy irtal es hogy jobban vagy!Remelem hogy csak megfazas volt es nem cingiallergia.Probaljatok meg amit Cuppi cica irt vagy lehet kapni szor allergia elleni gyogyszert is.(biztos van homeopatias is)!!
Szaraz tapbol a Royal Canin Persian Kittent kapjak meg es nagyon szeretik.Hat mi emberek se esszuk mindig ugyanazt plussz nem tudjuk mi a kedvenc ezert kiprobaljuk ami jo lehet!A legujabb kedvenc a Sheba tasakos kajcsi! :doromb: Ez a Miamor pástétom is jol hangzik Cingi szereti?
A RAGDOLLOK A BEST OF! :tanc: Tobb baratom is latta mar oket,olyan is aki eddig nem szerette a cicakat es mindenki beleszeretett ezekbe a pihe-puha kekszemu kis csodakba! Nem lehet oket nem szeretni!
Koszonjuk az elismero szavakat Yuki es Sora neveben is.A hordozot pedig imadjak,remeljuk doki utan is szeretni fogjak...
A dobozos Cingis foto nekunk is tetszett!!Latni hogy elvezi a simmit! :sziv: O is erdekes pozokba tud aludni!!Akarcsak Yuki! :lol: Sok puszit kuldunk neki!

Smuci :
Herceg tokeletes valasztas volt a kislanyok melle! Az unokatesomnak volt perzsa cicaja es nagyon szep de mogorva macsesz volt.Ritkan jott elo ,ha ott voltunk,es akkor is nagyon harcias volt,nem nagyon lehetett megsimizni.Igaz erdekes cicus volt mert a negyedikrol! kiugrott egy galamb utan leesett semmi baja se lett hamarabb fent volt a lakasban mint a halalra remult gazdi!Etetni kellett,de csak villaval volt hajlando enni. Amugy 15 evesen par evvel ezelott tavozott a cica paradicsomba!
Azert szivesen megneztem volna a baratnod arcat..mikor probalta felhuzni a dorombolo Herceget!!! :-P
A videot tobbszor is megneztuk,Herceg urfi tunderi ahogy a popsijat risszalja!!!Zabalnivalo! :lol: Sokat sotetedett a szore es persze not is!
Edes lehet ahogy Herceg a szajaban rohangal a "textil gömbökel":-) Majd errol is kerunk kepeket!

Kicsit sok a kritérium. A görények nagyon rossz ugrók, de szeretnek magasra mászni, így olyan kell amire a cica kényelemesen, ők meg sehogy sem tudnak felmászni max. a legalsó szintekre. Na meg bírjon el egy 2,5 évest, lehetőleg ne tudja magára borítani a gyerek, mert ugyan figyelve van rájuk, na de na... biztosra megyünk :)Ezen kívül férjen be a lakásban kijelölt helyére is :D"

Hat nem vagytok semmik az biztos.Ennyi mindenre figyelni egyszerre!!!! :atyaeg: Nekem se volt konnyu a tokeletes cicabutort kivalasztani de fele ennyi kriterium se volt!Szoval csak annyit tudok mondani hogy Sok Sikert es Hajra!!! ;)

Herci kepeit en is imadom!Elkepeszto milyen pofikat tud vagni es az hogy te ilyen jol le tudod kapni!Szuperek vagytok igy egyutt! :doromb: A Joda cicas kepedet(full tisztitas utanni morci cica) megmutattam a kollegaknak is a meloba es jot kuncogtak rajta.Szereztel nekik is (nekem is) egy vidam napot! :sun:
Koszonjuk a kis videot! Olyan mintha a cicak mamuszok lennenek. :jezus: (Cicamamusz)Nagyon aranyosak!

Tetszett a 3 Arva Kiscica konyv,meg a storyzgatasotok is rola.En nem emlekszem ra,hogy lett volna ilyenem,majd anyukamat megkerdezem.Nyomozok picit.:ok:
Kozben Yuki cica ide ult mellem is koveteli az esti simmit..jobb ha elrakom a lapitopit.
Szep estet mindenkinek!
bigi02

Re: MACSKA-JAJJ! - Nagyon kacinfántos ügyosztály

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2012.11.20. 22:51

Sziasztok!

Koszonjuk a fulserto kormos osszefoglalot! :taps:
Nem is gondoltam volna hogy ez ilyen fontos!Kerdes egyenlore nincs de ha a probalkozas nem jonne be visszajovok segitsegert!
A Panic Mouse-al nagy szerencsed volt.Tudod kezdok szerencseje :) De tetszett a story ahogy leirtad,jokat kuncogtam rajta.Meg jo hogy csak a cicak voltak itthon..
Minket erdekelne egy ilyesmi ajandek karira..ha esetleg meg mast is jelentkezzen..

Olyan kerdessel fordulok hozzatok hogy lehet egy cica allergias a feregtelenito gyogyszerre,kapszulara vagy mire? Par napja adtam be Soranak es Yukinak egy -egy gyogyszert.Ez volt az elso nalunk kapott feregtelenito mert a tobbit mar megkaptak a tenyesztoknel.Sora kis noszogatas utan szepen lenyelte,de Yuki..nos azt hittem o lesz a konnyebb eset.Elsore kikopte,aztan elkezdett nagyon erosen vergodni karmolni!szerintem most eloszor!Aztan lattam hogy habzik!! :atyaeg: a szaja,gyorss elengedtem es kikopte a megmaradt gyogyszert.Rohantam vele a furdobe kicsit lemostam a pofijat..nyalazott es kesobb sokat ivott.Nagyon megijedtem mert ilyet meg sose tapasztaltam pedig mar tobb eve adok be otthon cicaknak ilyen feregtelenitot! Figyeltem es mivel kesobb evett,jatszott is nem vittem el dokihoz,de gondoltam megirom nektek.Szerintetek allergia lehet?

Varom a velemenyeteket!
Szep estet
bigi02

Re: MACSKA-JAJJ! - Nagyon kacinfántos ügyosztály

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.11.23. 16:13

Szia Bigi!
Nagyon bátor és ügyes vagy, hogy tabletta beadásra vállalkozol :) Az 50 %-os győzelem is elismerésre méltó! :kez:
Cinginek fél éves korában a dr bácsi is csak 4. próbálkozásra tudta begyömöszölni. Rémálom még ma is :(
Cingi is habzott nagyon, a doki azt mondta a stressztől. Azóta rendelőt váltottunk.....
Megpróbálod újra beadni Yukinak?
Te is csipeszt használsz és hátrarántod a kis cicabuksikat? Annyira brutál.... Cingi már csak kanalas orvosságot fog kapni.
Sora nagyon jámbor cicus, hogy könnyen lenyelte. A mi dr bácsink is nyafogott, hogy Cingi karmolt....Még ő haragudott :evil:
Anna

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.11.23. 16:20

Gazdi adj életjelelet!!!!!
Kedves Adri és Bigi! Örülök, hogy tetszettek a képek.
Várom a Ti képeiteket.
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.11.24. 14:03

Két fontos kérdésem is lenne hozzátok ezek a szép szombaton :)

Az első, hogy ki , mennyit ad enni a szőrgombócoknak.
Herceg folyton csak enne ... lehet , mert kamasz pasi, de tényleg sokat eszik.
Reggel amikor felkelünk rögtön hangosan követeli a reggelit ami egy alutasakos.
Ebédnél amikor mi eszünk akkor is kap (egy gourme szaftos konzervet, azt a picit) , mert különben hiszti van és utána este kapja a vacsoráját ami szintén alus.
Ezeket 2-3 részletben eszi meg, nem habzsol.
E mellett pedig mindig van a másik tálkában száraz is egy kisebb adag, de azt csak éjszaka és hajnalban ropogtatja.
Jah és ugye a lányok folyton adnak neki falatokat az asztal alá, ha elfordulok... pici csirkehusi, pici sonka, pici tejszínhab...
Szerintem ez kicsit sok, bár még csak 7 hónapos lesz, gondolom még ez változik majd idővel.

2. Gazdi, ha jól vettem ki Te számítógépekkel foglalkozol ? véletlenül nem szereled őket ? Mióta visszakaptuk a gépet a garanciális szervizből rosszabb , mint volt :(
és már nagyon bosszantó dolgokat művel...

és végezetül egy kis reggeli Herci story :)

A párom reggel nagyon korán kelt.
Herci közöttünk aludt és nem tetszett neki a hajnali ébresztő.
A zuram az ölébe vette a laptopot és elkezdett gépelni, Herci meg ahogy feküdt ott mellette mindig amikor a felé eső billentyűket nyomta volna a párom, Herci mindig a kezére csapott finoman így elég érdekes szavak is lettek :D és ezt játszották több, mint fél órán keresztül :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.11.25. 08:49

Gazdi!!!!!!Tényleg aggódok :(
Lehet, hogy influenzás lettél? Az engem is nagyon levert....
Olyan jó lenne, ha csak 1 szót is, de írnál.
Cuppikám, remélem jól vagy. Floki és Te is talán túl vagytok már az oltáson. Ugye nem fájt? :) Jó játék lett a porszívó? Nem túl zajos?
Adri, szerintem Herci még növésben van és Ő még javában a kölyök kategória. Biztos csökken majd az étvágya, de most még azért rá lehet bízni :) Az ebéd kicsit tényleg luxus, de később azt az időpontot úgyis át fogja szundítani :) 7 hónapos cicus még lehet falánk, nem fog elhízni.
Ivartalanítás után úgyis ad majd tanácsot a doki, hogyan etesd Hercit. Van speciális száraz táp stb.
Annyira szürke az idő, nem csalogat a külvilág.
Nyílt egy Aldi a Béke- Keszkenő utca sarkán, az még séta távolság Nektek. Ha üres a hütő, az egy jó program lehet mára :lol:
Mi elmegyünk a Fresi-be alomért, most lehet kinyomtatni 1000Ft értékű kupont, azt levásárolom. A white sensation-t próbáltasd ki Hercivel. Sokkal jobb, mint a sima.Még jobban csomósodik és 100%-ban szagelszívó. A premiere excellent picivel gyengébb, árban nincs nagy különbség. Pláne kuponnal :-P
Szép napot Mindenkinek!
Anna

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.11.27. 06:47

Jaj Gazdi, annyit gondolok Rád. Remélem jól vagy és csak a sok meló akadályoz, hogy írjál. Annyira hiányzol :cry:
Anna

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma