MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.11.11. 08:49

Sziasztok!

Már javában közeleg a karácsony és ilyenkor mindig feldübörög az üzlet... a növekvő vásárlói igényeket csak egyre több és több idő árán lehet csak kielégíteni. Lassan már az is nagy szó, hogy hetente tudok írni, ám ahogy látom nálatok sem áll másképp az elfoglaltságok hada, nem maradtam le több oldalnyi eszmecseréről. :ok:

Smuci, a popsiriszálós videó aranyos lett. Ez is igazi cicatulajdonság, az elugrás előtti utolsó izgalom jele. Megnéznék még egy nyaknyújtogatós jelenetet is Hercegfiről.... ahogy éppen próbálja bemérni az előtte lévő ugrás mértékének nagyságát ide-oda fejhimbálással, valamint egy fülhátracsapósat is, amikor szemből veszed és előre figyel, de közben a hátulról jövő elterelő hadműveletre is fülel egyidejűleg, anélkül, hogy a tekintetét levenné a célpontról. Ebből lesznek a legidétlenebb macskapofák.

Youtube videóhoz elárulom a szintaktikát, amit erre a fórumra készítettem, hátha használjátok. Ha átírod erre, akkor a videó képe beágyazva fog megjelenni és a lejátszás is indítható az oldalon belülről.
A felsorolt tételeket szóköz nélkül, egymás után kell írni.
1) Nyitásként kapcsoszárójelbe kell írni, hogy youtube
2) Utána be kell írni a videó azonosítóját. Ez a linkedben a v= utáni kód.
3) Vessző szélesség, vessző magasság.
- Pl. 4:3-as képaránynál ,600,450
- Pl. 16:9-es képaránynál 600,365
A megadott ráta a kép arányán érdemben nem változtat, viszont a széleken látható fekete csíkokat a képpontok nagyságában növelni, csökkenteni tudjuk. Akkor jó, ha a filmet lejátszva nincs feketeség egyáltalán, csak a film. Tehát a számokkal lehet játszani, ha szükséges, utólag újra és újra szerkesztve a hozzászólásunkat és módosítva a megjelenő linket. Próbáld meg átírni a legutóbbit. :) A korábbi videóidat már megcsináltam ezzel a módszerrel régebben, biztosan láttad.
4) Zárásként kapcsoszárójelbe kell írni, hogy /youtube (per van az elején)

Például:
Kód: Egész kijelölése
[youtube]AY8BxfAFWxQ,600,365[/youtube]

Az utolsó kép nagyon aranyos, Herceg komoly növekedésen ment keresztül. Csak így tovább. :cool:
Kár, hogy alulvilágított volt a szoba és sok lett a képzaj, Hercegfi pofácskája is tarkított vele. Ilyenkor jól jön egy zajszűrő effekt egy képszerkesztőben. De nem ez a lényeg! Örültünk a képnek, igazán aranyos és megint elkerekedett szemekkel nézett a világba. :-P
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.11.11. 20:21

Nálunk is javában elkezdődött a karácsonyi készülődés.
3 napja varrok megállás nélkül és persze Herci is segít , imád ráfeküdni az anyagokra (főleg, ha éppen dolgoznék vele) , cérnákat pofozni és textil gömböket lassan, halkan becserkészni, lassú óvatos mozdulatokkal szájba venni és irdatlan spurival eltulajdonítani :lol:

A kép valóban szemcsés sajnos, de telefonos és így nem sokat tudok rajta javítani :(
Videó meg lesz, ha a párom csinál másikat, mert az nem az én műfajom :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.11.11. 21:18

Hát ennek a varrodás játéknak biztosan megvan a kellemes hangulata. Herci cica pedig pofozza a cérnagombócokat és lefejti, amit csak tud. Erről eszembejutott egy régi szép emlék.

Kisgyerek koromban az egyik kedvenc mesekönyvem volt a sok közül "Walt Disney: Három árva kiscica" egy igen különleges, kb. háború előtti, keménykötésű kiadása. Na abban volt egy ilyen varrószobás jelenet, amikor beszabadultak oda és először ismerkedtek, aztán pofozgattak, majd uccu, mindent bele. Kő kövön nem maradt: lefejtették, leverték, feltépték, kikarmolták, szétszórták... amit értek. Be kellene szkennelni és felrakni ide közszemlére, mert imádnivaló kis történet volt.

Nem ismeritek véletlenül? Kép

Rákerestem, itt a kiadási információkról is láthatók részletek, kivéve az év (azt jellemzően a régi könyveknél Magyarországon 10-ből 10-szer lehagyták). Szóval, ha szeretnétek, megoldható a digitalizálás. :doromb:
http://axioart.com/index.php?op=live_item&id=66441
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.11.13. 19:23

Gazdi, ezer éve nem láttam ezt a mesekönyvet , pedig még nekünk is megvolt régen. Bizony kincs lenne itt ez a kedves mese :)
Flokinak sok gyógysimit küldünk :ok:

Brigi: Nagyon szépek a lányok és az a képe ahol összebújnak ... :sziv:
Látom ők is nőttek az előző képek óta. Nagyon szép a bundájuk.
Hercegnek valóban változott kicsit a színe, főleg a lábain és a fején. Az új bundink eszméletlen selymes és puha (és hosszabb is), na meg az a gallér... egész nap gyömöszölném :red: igazi plüsscica lett.
A képek nem adják vissza, milyen is , főleg a méreteit sajnos, pedig szembetűnő a növekedés.

Anna: Remélem nálatok is minden rendben és majd jelentkeztek Cingivel :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.11.13. 22:09

Sziasztok!

Szerintem Annáék lebetegedtek, máskülönben már biztosan írt volna. Esetleg elutaztak egy világkörüli körútra, amit Cingi nyert nekik "kaparós-sorsjegyen". :taps:
Brigire én is kíváncsi leszek, azaz az újabb cicaképekre.

A gyógysimit köszönjük Floki nevében is. Szerintem már jól látható a javulás, futkorászik, nem fogja vissza magát. Közeledik az oltásuk napja, azt is lehet intéznem.

Hercegről, a gallérról és a gyömöszölésről: hát pontosan erről szól az együttélés egy ragdollal! :wave: És persze a selymes és puha bundáról. A macskatartók 99.9%-ának fogalma sincs róla, hogy ez a pár szó mit is jelent a valóságban! :star:
Te most már tudod! Majd simogass meg ezután egy kedves házimacskát, drótkefe lesz a "lágy" bundája Hercegéhez képest.

Ha emlékszel még a korábbi jelzéseimre a növekedést meg színesedést illetően, akkor jól látható, hogy Cuppi egykori változásaiból milyen jól lehetett következtetni Hercegére is. Ezek szerint bejöttek a dolgok. Bújócska hogy megy?

A cicakönyvnek úgy vettem ki szavaidból, hogy örülnél, még ha csak elektronikus változatban is, ugye? :sun:
De jó, hogy megvolt nektek is régen! :) Mennyire régen? Kislány korodban? Hányszor meséltek belőle vagy olvastad el ovisan? Mik voltak belőle a kedvenc részeid?
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.11.13. 22:37

Megnéztem a képfeltöltéseket, hát ez megint csúcs lett, mindkettőtöké.

Volt szó valami Alvilágról is... hát Sora és Yuki nem az "Alvilág urai," hanem éppen a Felvilágé :-P , igazi hegylakók és onnan néznek le alattvalóikra méltóságteljes elégedettséggel. A Ragdollok imádják a szekrények tetejét, az oda való feljutást, majd az ottmaradást, kiváltképp akkor, ha ezt a gazdi is folyton figyelemmel kíséri és még kérdezgeti is őket. Mit csinálsz ott? Jó ott fent? Hogy kerültél oda? Hogy jössz le? Ilyenkor ékes nyávogással minden kérdésre választ adnak. :-) Cuppi ilyenkor olyan hangos, hogy alig tudjuk túlkiabálni.

Brigi! Jót nevettem a Schwarcicán. :lol:
A kert valóban jó adottság egy macseknak, főleg ha szeret fáramászni, nyargalni, madarakat hajkurászni. Floki nyaranta el is fogyaszt egy-két szárnyast a kertben, a tolltenger mutatja a már "leszedett" asztalt és a lakoma helyét. :jujj:

Nagyon szépek a lányok. Ami a tömegüket illeti, ők egy az eredeti ragdollokhoz e tekintetben közelebb álló génállományt hordoznak, így a nagyobb testű, nagyobb tömegű csoporthoz tartoznak, a bundájuk is a macskakönyvekben látható ragdollokéhoz passzol. Szerintem 5-6 kilós lányok is lehetnek majd (elhízás nélkül), viszont hajlamosak lesznek a túllustálkodásra, így egy mini futópad beszerzése indokolt lehet pár év múlva. :-P
(Hozzájuk képest pl. Cuppi esetében a sziámi géntartalom a dominánsabb, ezért a testfelépítése is nyurgább, a macska általános jellege karcsúbb, arca nyúltabb, ez a változat tömegre könnyebb, hízásra kevésbé hajlamos stb. Bár mindez aligha jelent különbséget a viselkedésükben és a macska szokásaikban.)

Smuci! Herceg nyúzás közben olyan aranyos mufurc fejet vág, hogy az ilyen fotók szokták bejárni az internetet. Megint egy telitalálat. Olyan kifejező, hogy egészen elhűltem, amikor megláttam. Irtó fotogén és mindig egy újabb macskapofáját ismerhetjük meg, hála Neked! Gratulálok hozzá, megint ötcsillagos pillanatot örökítettél meg valamennyiünknek.

Olyat próbáltatok már, hogy kedvenc cicuskátok fényképét mutogatjátok nekik? Papírképen vagy akár a képernyőn. Néha nagyon elkerekedik a szemük, hát még amikor hirtelen felbukkan egy másik macska fotója! :alarm:

A videó alá hang berakása kicsit összetettebb dolog. Első sorban az határozza meg, hogy milyen formátummal dolgozol, milyen a meglévő filmanyag forrása? (pl. VOB/MPG/TS, AVI stb.)

A hanganyagot célszerű előre összeállítani, méretre vágni, hogy megfelelő hosszúságú legyen, az elejét és a végét beszabályozni (felkeverni, lekeverni). Ezt követően megfelelő szerkesztő programmal a meglévő film hanganyagának helyére rakhatjuk (pl. AVI esetén), vagy MPEG-eknél a meglévő filmet építőelemeire bonthatjuk (Demultiplexing vagy röviden Demuxing), amikor is lesz belőle egy videófájl és egy hangfájl, majd újra összerakjuk (Multiplexing vagy röviden Muxing) a filmfájlt és a saját hangfájlunkat egy új állományba, amit aztán feltölthetünk a Youtube-ra.

A következő programokat használom. A hangszerkesztéshez GoldWave, AVI-hoz VirtualDub, MPEG-hez TMPGENC.
Ha a videót is vágni kell, akkor értelemszerűen azt kell előbb elvégezni, majd az úgy kapott végleges hosszúságú verzióhoz mehet a hang gyártása a fentiek szerint.
Videó vágás: AVI - VirtualDub, MPG és társai - MPEG-VCR.
Hang vágás: GoldWave.

Másik megoldás: Youtube-ra feltöltött film hangját utólag is le lehet cserélni a Youtube által kínált szerkesztés és Hangsávcsere funkcióval és a Youtube kínálatában lévő zeneszámokra át lehet állítani. (Sok instrumentális zene is adott.) Van egy pipa lehetőség, hogy csak a filmünk hosszával közel azonos hosszúságú zeneszámokat mutassa. Külön kategóriák is vannak, ami lehetővé teszi, hogy egyféle stílusban keressünk csak, bár nemrég átvariálták ezt a választó részt, elég felhasználóellenes lett a korábbi felülethez képest, de még így is működik. Talán ez a legegyszerűbb megoldás és sokezer zene közül lehet válogatni, hamar meglelhető a kellő hangulatú.
Így mindenképp reklámok (reklámszövegek) fognak megjelenni a film lejátszása közben.

Ha otthon teszel rá olyan zenét, ami jogdíjas, a Youtube által megvásárolt és alkalmazott hangfelismerő rendszer be fogja azonosítani azt, majd idővel megjelöli a szám előadóját és címét és szintén reklámok fognak megjelenni a videón. Csak saját zenei szerzeménnyel lehet ezt elkerülni.

Köszönjük a csodás képeket!
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.11.14. 08:48

Gazdi : Igen, már rég kinőtte Hercike azt a pici ,barna kaparót, de majd csak a Jézuska hoz neki másikat, mert még nem találtuk meg az igazit :aggodik:
Kicsit sok a kritérium. A görények nagyon rossz ugrók, de szeretnek magasra mászni, így olyan kell amire a cica kényelemesen, ők meg sehogy sem tudnak felmászni max. a legalsó szintekre. Na meg bírjon el egy 2,5 évest, lehetőleg ne tudja magára borítani a gyerek, mert ugyan figyelve van rájuk, na de na... biztosra megyünk :)
Ezen kívül férjen be a lakásban kijelölt helyére is :D
Na ilyet még nem találtunk :-P de karácsonyra mindenképp egy szép játszóteret szeretnénk őfelségének :)

A cicás könyv még kislánykoromban volt meg, ma már mesefilmként van meg a lányoknak.
Arra már nem emlékszem hogy az oviban mesélték volna, de azt igen, hogy rongyosra volt lapozva az otthoni példány a borítója félig le is szakadt róla és a hátára volt írva, hogy 5 forint :D
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.11.14. 13:55

Sziasztok!
Köszönöm a meghívást, bár eddig is olvastalak Titeket, csak írni voltam rest :(
Gazdi, telitalálat, tényleg beteg vagyok. Megfázás is lehet, de attól félek cingiallergia tört rám.A pihe-puha szőr repked a lakásban :( Szinte folyamatosan prüszkölök és fújom az orrom. Ma egy kicsit már javul.
Flokira is sokat gondoltam és nagyon sajnálom Szegényt. Úgye már újra a régi kis csibész? Cuppi hogy van? Cingi téli álmot alszik :)
Imádom nézni a képeket.
Herci szeme annyira kifejező, édesek együtt. A Hanga gyönyörű név, és a kicsi lányt hogy hívják?
Sora és Yuki együtt igencsak bámulatos kép.
A hordozón nekem is megakadt a szemem :) Szuper!
Maradok hűséges olvasótok :sziv:
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.11.15. 01:40

Sziasztok!

Anna, látod, megéreztem a hiányzásod egyik okát. Ne csak hűséges olvasónk legyél, hanem hozzászólónk is, úgy maradsz jó formában. Persze jólesett amiket írtál :red: és örülök, hogy így is képben tudtál maradni.
A prüszkölés furcsa egy dolog, remélem nem macskaszőr allergia, mert az olyan lenne, mint asztalosnak a fűrészporallergia... és akkor mondhatja neki az orvos, hogy "váltson szakmát". Hja... persze, mert 20 év után az csak úgy megy. És nem csak szakmát, de macskát sem vált az ember... és különben is kinek kellene egy cuki ragdoll után egy kopasz bőrcsőrnyeteg? Brrr...

Ha sok a szőr, vessetek be szőrmentesítőt: nagyteljesítményű kefélő porszívót, valamint mikroszálas keféket (esetleg mágikus hengert, ha bíztok a telefoshopban) legfőképpen pedig a forrást keféljétek le, akkor nem lesz honnan kiindulnia a pajkos szőrcicmákoknak és szöszcsimbókocskáknak. Na és mi repül a levegőben még? Cirmos cica haj!

A cica hajáról jut eszembe. Floki cica köszöni a jókívánságokat és jelenti, hogy már kutya (na jó, cica) baja.

Smuci! Nem oviban, hanem ovisan! Úgy értettem, hogy óvodás korúan. :D Az oviban természetesen nem voltak ilyen mesék, ellenben ahova én jártam oviba, ott diafilm vetítéseken át a Rémusz bácsi meséjétől a Kisvakondig gyakran hosszú mesedélutánokat tartottam (azaz kellett tartanom). Néhány fel- és elolvasás után már könyv nélkül is ment a meseszínház. Mivel még rá is játszottam, imádta minden gyerek, dőltek a kacagástól, vagy éppen a körmüket rágták az izgalomtól. Az óvónők pedig közben baromi jókat diskuráltak egymással félkörben ülve a nagy terem átellenes végén, amíg foglalkoztattam és lekötöttem a csoportot... később ez az általános suliban is hasonlóan folytatódott, tehát mindenhol "visszaéltek vele", hogy viszonylag korán tudtam folyékonyan olvasni. :-P
A többiek nagy kedvence volt ezen alkalmakkor még az Így működik a tested c. könyvem és a kapcsolódó "előadásaim". Mivel már korábban is imádtam ezeket a témákat bújni, 5 évesen már simán lehetett előadásokat tartani belőlük. (Azért a mai napig tisztán emlékszem, hogy sokan voltak, akik még beszélni is alig tudtak akkor, nem hogy olvasni, vagy másoknak mesélni... sőt, olyan gyerekek is akadtak, akik rendszeresen be is pisiltek. ughhhh. Hát voltak különbségek, mit ne mondjak.)

A 3 kiscicáról szóló könyvet amint időm engedi, el fogom készíteni és megosztom veletek. Remélem belefér a szkennerbe, mert igen méretes lapjai vannak. A kartonborítás itt is úgy járt, ahogy Smuci írta... de nem nálam, mert én már eleve így kaptam kézhez... sőt, később megtudtam, hogy már anyukám is hasonló viseletes állapotban olvashatta. Valahol láttam a neten, hogy 1941-es kiadás, de szerintem az csak egy kitaláció.

Van még egy másik hasonló cica-kuriózum is a gyűjteményemben. Ez egy szovjet kiadású macskás gyerekkönyv, kartonból, néhány oldal az egész, ez is olyan A4-es méret körül lehet. A macskakölykök játszanak a gyufával és megtörténik a baj... minden állat jön oltani a pokoli lakástüzet, hatalmas az összefogás, csak a macskamama közben kétszer infarktust kap. Nem árulom el, hogy mi a történet vége, csak annyit, hogy nagy a sírás-rívás... :cry:
Ez a könyv szerintem olyan ritka, hogy talán senkinek sincs meg hetedhét országban.
:tanc:

Holnap tesztelem az egyik itt látható robotporszívót, kíváncsi vagyok, hogy Cuppi, hogy fog viszonyulni hozzá, remélem jól megkergeti. :lol: Vagy fordítva!
http://www.irobot.hu/termekek/porszivo-robotok

Ezek az árak viccnek is rosszak, a valóságban a felébe sem kerülnek, csak ez a cég úgy látszik sokat akar keresni a termékeken. A csúcsmodell azért még így is drága, de talán nem csoda, elég egyedi technológiai fejlesztéseket hordoz magában minden iRobot készülék. Nálunk a kezdetek óta van idehaza profi porszívó (sajnos ő még nem rendelkezik mesterséges IQ-val), de a szakmai kíváncsiság nagy úr! Hátha megtapasztalunk valami igazán újat, valami önállót. Addig persze a vásárlás fel sem merül. Anna, esetleg a Jézuskától karácsonyra egy 600-as modell? :!!:

Ha valakit felcsigázna, Cuppi majd biztosan megírja a tapasztalatait... Ő úgyis itthon lesz vele egész nap.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.11.15. 09:04

Anna: Remélem hamar rendbe jössz és írsz nekünk pár Cingi történetet :)

Gazdi :Hát kicsit félreolvastam az ovis részt :D mentségemre szóljon, hogy éppen barbiet szereltem, mert kicsit elvesztette a fejét egy nagy buliban :D még jó, hogy pattintós darab xD
Ha kipróbáltátok kérlek írd meg milyen az irobot, mert mi sokat gondolkodtunk már rajta, de még nem mertünk beruházni rá. Mennyire megy a lábad alá? (félek a gyerek rálépne )
Mi azt néztük amihez "kapuk" is vannak.
A neten láttam nem is olyan rég egy videót ahol a cica feküdt a mozgó roboton xD nagyon mókás volt :D
smucesz

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma