MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.10.06. 11:29

Gazdi: 11 körül szeretnék ott lenni. Még nem tudom meddig maradok pár órát biztosan.
Anna: igyekszem majd fotózni is , főként a ragdoll felhozatalt.

Hát én itt még napos csibének számítok, de még nekem is volt kvarcjátékom, meg utána iskolás korunkban kazettás nintendonk , és mekkora csúcs dolog volt az akkoriban :doromb:
Úttörő sajnos már nem lehettem, de cserkész még igen , sőt kötelező is volt ...
Még átszaladtunk egymáshoz játszani,mert mobilunk az nem volt, de még akinek vezetékes volt otthon az is nagy szám volt... hát régi szép idők.
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.06. 18:36

A kirándulás kimaradt.
Ennyivel jobb a kutyásoknak, ők kényszerből is kutyagolnak. Mi meg rá fogjuk Cingire, hogy a kedvéért itthon maradunk. Vigyázunk rá :lol:
Talán holnap Hármashatárhegy.
Gazdi, nagyon ügyes srác voltál már 9 évesen is.
Az én fiaim, csak játszottak a gépen, és a Liszt Ferenc téren vettük a programokat. Nekünk C 64 Geos volt. Bécsből :lol:
A fiúk sokat kínlódtak a betöltéssel , de imádták Ők is.
A 15 éves fiam már PS-en játszik, hihetelen ami az informatika világában 20 év alatt történt.
Elképzelni sem tudom mi jöhet még. Te biztos sokat sejtesz már belőle. Csak az egy másik fórum lenne :-P

Az én agyam sem emlékezik nagyon a régi dolgokra. Csak azt jegyezgetem meg, amit jobb lenne elfelejteni :)
Cingi a mai napot szinte átalussza. Nem lehet felzavarni, pedig vendégek is voltak itt közben :(
Szép estét Mindenkinek
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.10.06. 20:02

Anna : Cingi gyönyörű szép és nagyon boldog első szülinapot kívánunk neki. Még vagy 100x ennyi nyávogós évet :) :cake: :celebrate:

Gazdi:
A görény akinek az esetében kértem a tanácsokat sajnos el lett altatva, nem volt más megoldás.
A boncolás igazolta , hogy veleszületett agykamra tágulata volt illetve még az altatás előtt lett egy pozitív lyme kór labor is.
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.06. 20:32

Kedves Adri! Aranyos vagy, átadtam Cinginek és még a fülét is meghúztam a nevedben :)
Remélem jól telt a nagy nyüzsiben a napod. Az állatkáknak azért nem lehet könnyű ilyenkor :) De ez nem is róluk szól :lol:
Nagyon várom, hogy mesélj és illusztrálj. Biztos elfáradtatok. Szép estét
Anna

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.08. 17:32

Kedves Gazdi!
Kérdezted, hogy Cingi elkapdossa-e a lábunkat. Érdekes, de ő még ezt sem csinálja. Átléphetünk bátran felette.
Tényleg lúzer :lol: Nagyon kis szelíd jószág. Polcról sem ver le semmit, nagyon óvatos.
Pár napja amikor a szélvész effekt volt, hátracsapott füllel felugrott ide a géphez, de a kávét akkor sem borította ki.
Írok még, de most elzavar a gyermek :(
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.08. 20:34

Sziasztok!

Mi is voltunk tegnap Macskabálon. Smucival nem sikerült találkoznunk, pedig elég sokáig időztünk a tömött sorok között már kellemetlenül is hatalmas nyüzsgésben. :sunglass:
Hogy minden ketrecet alaposan megnézhessünk, többször is bejártuk a rémesen rosszul kialakított keskeny "átjárófolyosókat", melyért a szervezőknek nem jár köszönet. Pocsék kialakítás, garantált tömegnyomor. Uggh... :(
A hangosbeszélőből percenként áradt a fültépő ordibálás: "UTOLSÓ FELSZÓLÍTÁS!! A HÉTSZÁZKILENCVENNYOLVANHETES MACSKA TULAJDONOSA AZONNAL JÖJJÖN A ZSŰRIASZTALHOZ!! UTOLSÓ UTÁNI FELSZÓLÍTÁS A NÉGYSZÁZNEGYVENHATVANHATOS TULAJDONOSNAK, AZONNAL JELENJEN MEG A ZSŰRI SZÍNE ELŐTT!!!...."

Most pedig a lesújtó véleményem: alapvetően alig láthattunk szép (felnőtt) macskát, nem hogy különlegeset ÉS szépet, pedig tényleg nagyon kerestük őket. Ez az esemény a macskatenyésztőkről és a pénzhajhászatról szólt. Kizárólag. És a legjobb indulattal. 15 éve már voltam egy hasonló nagyszabású kiállításon. Meg kell mondjam, semmi nem változott azóta. Nem véletlen, hogy ennyi időn át nem kerestem efféle rendezvényt, mert már akkor is megdöbbentett és elrettentett. Gusztustalan volt. Ezzel az egy szóval hatékonyan jellemezhető a hasonló alkalmak alfája és omegája. Ezen a helyen is úgy árulták az élő macskákat, mint máshol a vattacukrot vagy egy doboz tollat. Ahogy a kiírásokat elnéztem, úgy is tekintettek rájuk, árucikként.

A terepet a brit (rövidszőrű, minifülű, egérszürke, sárgaszemű) és a gyakran cirmos/foltos/vörös - házimacskákkal valamilyen rejtélyes úton titokban kereszteződött - main-coon példányok uralták. A kereszteződésen azt kell érteni, hogy vicces, amikor egy fajtatiszta példány már alig hordoz magán külső jegyet eredeti jellegéből, de mégis annak titulálja "tenyésztője" és fantáziadús neveket ad a "kenneljének". Meséltem korábban, hogy láttam én már cirmos-ragdollt házimacska farokkal, sárga szemmel és úgy nyáladzott, mint egy hiéna. :jujj: Inkább hagyjuk az ilyen szörnyszüleményeket. Tény, hogy a keverék (közismertebb nevén a korcs) szó definiálása ezen a szent helyen teljes kimerítést nyert. A közönséges házimacskák (!?) megjelenése egy ilyen gyűjteményben pedig már csak hab volt a tortára, hiszen bármelyik kertes házas környéken láthatunk nem csak hasonlókat, de pontosan ilyeneket, ha nem különbeket. Ehhez igazán nem kell macskafogó-kiállításra menni/járni senkinek. De most tényleg!

Cirmos cica, hajj! Mi volt ez??! Hogy kerültek ők oda? Sznobság? Feltűnési viszketegség?! A gazda (azaz inkább tenyésztő, mert a kettő két külön faj!) túlzott büszkesége egy amúgy minden tekintetben hétköznapi cirmire? Mindenki döntse el maga. Viszont én láttam is annak a házimacskának az elkeseredett tekintetét... finoman szólva, nem volt "boldog". :cry:

Számos ketrec közelében orrfacsaró bűz terjengett... sajnos a legbüdösebb (bocsánat, de hiperérzékeny az orrom) a görények kalitkájánál fogadott, ott ezért csak annyit időztem, amit egy lélegzetvétellel kibírtam. (Nem feltétlenül a görények voltak illatosak, talán csak a gazdák voltak gondatllanok az alommal.) Elég sok macska fekhelynek használta az alomtálját, ami igencsak meglepő volt, mert mindennek nevezném, csak higiénikusnak nem az ilyesféle megnyilvánulásokat. :-P Volt ketrec, ahol szemkaparó volt a kandúrhúgyszag. A 15 kilós példányokból is akadt bőven. :jezus:

Gazdi1 szorgosan fényképezett, de többnyire a kiscicákat, mert azok, mindegy, hogy bengáli, brit vagy main-coon példányok voltak... amíg kicsik, nagyon aranyosak. Ám szinte kivétél nélkül jól lehetett látni nagyobb rokonaikon, hogy csak néhány hónap és bizony már nem lesznek olyan dögönyöznivalók, mert ha felnőnek, elveszítik játékos bájukat. Ám ne haragudjon meg rám senki, mindez szubjektív élménybeszámoló volt: ízlések és pofonok. Sokan az itt felsorolt macskákkal (mint termékekkel) is boldogok lehetnek, sőt, nekik talán éppen egy másik még jobban is tetszik, mint egy igazi ragdoll gombócka, ki tudja?

Hmmm. Hát mondjuk én. Én aztán igazán tudom. 30 éven át folyamatosan volt macskám és még sokkal többel ismerkedtem meg más otthonokban, barátoknál, ismerősöknél, vendégségben a 3 évtized alatt. Jelenlegi meggyőződésem az, hogy nincs jobb egy ragdollnál, ha lakásban tartott macskán gondolkodunk. Ezért is döbbentem meg, hogy a kiállításon egy hófehér gyűjteményen kívül (amit az oldalunkra korábban ellátogató illető incidense miatt most nem is méltatnék) nem volt értékelhető ragdoll macska. Nem véletlenül írtam már korábban is, hogy a kezdeti, minőségi (autentikus) tenyészetek után idehaza eltűnni látszottak a valódi fajtatiszta ragdollok és évek múltán legfeljebb kétes eredetű importként, illetve házimacskásított keverékként jelentkeztek sokadik utódaik. A szakkönyvekben is látható, pufók és kövérkés megjelenésű ragdollok bennem mindig ellenszenvet keltettek. Ha a valóságban is így néznének ki, biztosan nem lenne ilyen cicám és most nem a cuppi.hu fórumán írkálnánk. Ám a könyvek rajzolt képeinek sokszor köze nincs a valósághoz, vagy ha van is, jó ellenpélda a miénk. Nem a túlpuffasztott, tenyésztők részéről száraztáppal agyonetetett macskákat kellene a szakkönyveknek, vagy a "101 kiscicás" dokumentumfilmeknek alapul venni. Ami tehát még egyszer tény és a mi fórumunkra kívánkozik: nem volt a macskamánia kiállításon érdemi ragdoll. :rosszall: Cuppihoz és Herceghez hasonló pedig egyáltalán nem. A fehér példányokban amúgy túlteng a birman genom, a sziámi pedig végképp elvész. Mi a csuda közük van az eredeti vérvonalhoz? A kérdés természetesen költői.

Mindennek ellenére jól éreztük magunkat és örülök, hogy elmentünk, érdekes és nem mindennapos kikapcsolódás lett belőle. Most úgy 15 évig elég is volt. Végignéztük még a "merchandising"-ot, a macskás csecsebecséket, volt választék és szupergiccs-kiállítás bőven. A klasszikus Vatera-áruk standjai. (Értsd: ha egy tárgy semmire sem jó, pl. egy ajándék, azt a Vaterán kell eladni. Ezek többnyire ilyesmik voltak.) :ugh:

Anna, neked csak azt tudom mondani, hogy nem maradtál le semmiről. Ha a kritikám helyenként erős volt, az csak azért van, mert minden szava igaz. :!!:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.08. 20:37

Anna írta:Kedves Gazdi!
Kérdezted, hogy Cingi elkapdossa-e a lábunkat. Érdekes, de ő még ezt sem csinálja. Átléphetünk bátran felette.

Kedves Anna! :)

Cuppi se kap mindig a lábunk felé az átlépésekor, de ha jókedvű és virgonkodva viháncol, mert olyanja van, akkor nagyon rosszcsont tud lenni. A fülét is jól hátracsapja, mert akkor még vásottabbnak tűnő pofát vág. (A macskafotói között is vannak ilyenek.)

Kávézni ezek szerint még nem akar Cingi. Reméljük később sem, mert akkor meg nem tud majd durmolni és még gyakrabban felkelt téged, netán még elaludni sem fog hagyni.

Gazdi1 kiállításon készült képeiről töltünk majd fel párat, ha mindet nem is. Bár jóformán alig talált magának egyáltalán valamit, amit érdemes lenne lekapni. Az ő véleménye a kiállításról nem volt olyan pozitív, mint az általam alább írtak. :ugh:

Szép estécskét nektek.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.10.08. 21:06

De jó, hogy visszaültem még ide!
Nagyon jól szórakoztam az élménybeszámolón. 2 éve mi is voltunk :) A maine coon-ok, szegények ketrecbe préselődve, jajjjj.
Mi nagyon rosszul éreztük ott magunkat. Első és utsó volt.
Hát én sem tenném le Cingire a nagy esküt, de azért flancolunk és a ragdoll fórumot érezzük magunkénak :) Ő sem a fajta díszpintye. Se tk, se semmi- de szerelem volt első látásra :)
Apropó, tenyésztők :lol:
Pont tegnap néztem azt a honlapot, ahol szerettem volna cicát venni. Szépen leírja, hogy náluk családtagok a cicák,mennyire ragaszkodó típus blabla....Alatta pedig az 5 éves ragdoll papát árulja :( Szegény már kiszolgált.Ő mehet. Nagyon szomorú.
Úgy hívják, állomány frissítés. Ennyit a nagy szeretetről. Azt is írja, hogy az ár, csak tiszteletdíj, mert nem pénzért gyártódnak a ciccek.
Szép estét
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.08. 21:17

Anna írta:A kirándulás kimaradt.
Talán holnap Hármashatárhegy.
...
Gazdi, nagyon ügyes srác voltál már 9 évesen is.
...
Az én fiaim, csak játszottak a gépen, és a Liszt Ferenc téren vettük a programokat. Nekünk C 64 Geos volt. Bécsből :lol:
... hihetelen ami az informatika világában 20 év alatt történt.
Elképzelni sem tudom mi jöhet még. Te biztos sokat sejtesz már belőle. Csak az egy másik fórum lenne :-P

Cingi a mai napot szinte átalussza. Nem lehet felzavarni, pedig vendégek is voltak itt közben :(

Összejött a kirándulásotok, Anna? :o

Ami a 9 évességet illeti.... érdekes, de akkor az ember (vagy inkább embergyerek) nem érzi, hogy ő ügyes vagy nem, egyszerűen használni akarja a játékát. Eleinte használni, később már felhasználni, végül pedig kihasználni, akarom mondani kiaknázni a benne rejlő lehetőségek garmadáját. A Commodore 64 minden idők egyik legsikeresebb személyi számítógépe marad, mely meghatározó szerepet töltött be megjelenésével a világpiacon, az otthonokban és az üzleti-irodai életben egyaránt és bebizonyította, hogy trükkök és ügyes programozási technikák alkalmazásával bizony olyan megoldások is kihozhatók egy gépből, amiről még a hardver tervezői és megalkotói sem álmodtak. Sokezer boldog órát hoztak mindazoknak, akik játékkal vagy akár programírással töltötték idejüket, sok helyet ismerek, ahol az évek alatt valódi családtaggá is vált, mégis eladták vagy méltatlanul a padlásra száműzték, hogy aztán 25-30 évvel később újjászületését ünnepelhesse és sok helyre ismét visszakerüljön, gyakran éppen egy vaterás beszerzés útján.
Amire viszont én is büszke vagyok, hogy 10-12 évesen abszolút önállóan, autodidakta módon megtanultam a programozás alapjait és egyfajta gondolkodási logikát, amit a mai napig tudok hasznosítani munkáim során. Kemény munka volt, de élveztem és egyik programnyelv után jött a másik, majd a harmadik... :sunglass:

A GEOS egy szoftver volt, úgy rémlik 86-ban jelent meg és egy olyan kezdetleges ablakos (op)rendszert indított a C64 operációs rendszerére (a kb. 33 szabad kilobájtjára), mint a Windows volt PC-re és a Workbench volt Amigára. Mivel azonban sok előtöltést igényelt, sosem terjedt el. Olyan nincs, hogy C64 GEOS gép :nem: :D

Ami azt illeti, bizony lehetne még fórumokat nyitogatni, cikkeket írkálni. Lehetne IT téma, lehetne egészségügyi (emberi), azon belül táplálkozás, életmód, meditáció, vagy akár paranormális is, gondolatátvitel, agyhullámok. Tudnék mesélni és talán sokaknak új dolgokat is mutatni, soha ki nem mondott összefüggéseket megvilágítani. Éveken át zenélgettem is a szabadidőmben, de a munka és egyéb hobbijaim mellett erre az elmúlt 10 évben már nem került sor. Jó lenne folytatni, most kifejezetten a mai stresszes életmódot élőknek készítenék egyedi, relaxációs zenét.

Az informatika jövőjét illetően biztosak lehetünk benne, hogy egészen fantasztikus lesz.

Cingi beégetett? Jöttek a vendégek és nem jött elő? Biztosan nem akarta, hogy jól felvágjatok vele. :-P Pedig ha sokáig maradnak a jövevények, a macska előbb-utóbb megéhezik, így előjön és akkor biztosan "előadja" magát. :ordit: Ahogy nálunk Cuppi is szokta. Idő kell neki, míg megbarátkozik az idegen hangokkal... de aztán mindent bele. :doromb:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.10.08. 21:28

Szia Anna!

Most a legutóbbi, eggyel előző leveledre írom: a tenyésztők egy fertelmes népség, maximálisan egyetértek az általad ki nem mondottakkal is. Szomorú, hogy egyetlen szóval jellemezzem a témát. Nem véletlen, hogy itt sosem szeretnék még egy tenyésztőt látni. Az az egy is elég volt egy életre.

Aki igazán szereti az állatokat ugyanezt érezheti az állatkertben is. Érdemes 5-10 évente egyszer odalátogatni és megdöbbenni. A poklok-pokla. Én nem lennék büszke rá. Amennyire látom a javulást, lassan az állatkínzást a törvény már nálunk is "bünteti". Azt a fajta tevékenységet miféle törvény legalizálja mégis, ami az állatkertben folyik?

Most pedig Cingiről. Bár lehet, hogy nincs törzskönyve, de ha ott lett volna, elhiszed nekem, hogy mivel hasonló példánya nem volt senkinek, máris kategóriagyőztes válhatott volna belőle? Legyél csak nagyon büszke rá, mert nem a tk. számít, hanem az, hogy kinézetében mennyi nemességet hordoz a fajtájából. Én azt már ránézésre is megmondom. Cingi gyönyörű, úgy ahogy van. Ne feledd, én mindig megmondom a rosszat is, nem csak a jót. Most is megmondtam! :cool:

Örülök, hogy még visszanéztél, megérte!
Gazdi2

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma