Sziasztok Cicalányok!
Hát ki tudja, lehet, hogy anyanyelvi szinten tudok macskuszul és fel sem tűnik?

Cuppival mindenesetre gyakran elbeszélgetünk, néha esténként elmeséltetem vele az egész napját. Az enyémmel ellentétben csak ritkán mozgalmas az élete.
A bújócskába lehet, hogy majd belejön Cingi, de az is lehet, hogy sosem fogja érdekelni. Csak azért javasoltam próbára, mert ragdoll vonás az a fajta magatartás és viselkedésforma, ami ehhez szükséges és bennük minden adott hozzá. Egy házimacskával ilyesmit sosem tudtam játszani.
Gazdi1 az agyonhajszolt Pasziánsz, Admirális és Fekete özvegy mellett (minek özvegy? én még itt vagyok!) tárgykereső-logikai játékokat szokott játszani. Mármint, amiket kipakolok neki, hogy tessék, itt egy újabb. A hosszabbak pár napig is kitartanak és fantasztikus grafikájukkal, hangulatos zenéikkel valódi elmélyülést és kikapcsolódást képesek okozni, nem utolsósorban az angol nyelvet és a szókincset is forgatja közben a játékos. A kihívások segítség nélkül az igaziak, egyelőre még mindig meg tudják lepni az embert újabb és újabb feladatokkal, noha már látható egyféle ismétlődés imitt-amott. Az ilyen típusú játékokat HOG-nak hívják (Hidden Object Games). Az utóbbi évek megjelenései azonban már nem pusztán tárgyak megtalálására vonatkoznak egyes képernyőjeleneteken belül, hanem a szokásos, sok helyszínes klasszikus kalandjátékra, ahol megfelelő észjárással kell a különféle helyeken birtokunkba jutott használati tárgyakat célirányosan alkalmazni, hogy rejtett ajtókat, kapukat nyissunk ki, titkos szobákra leljünk egy épületben, bejárjuk azokat a pincétől a padlásig, a kert egyik végétől a fészer másik csücskéig és tegyük mindezt szabadon egy 3D-s környezetben, vagy akár helyszínenként festményszerűen megrajzolt terepen.... a tárgyak felfedezését és felhasználását speciális hozzáállást igénylő szellemi feladványok megoldása teszi színessé, ettől olyan megunhatatlan ez a játéktípus, ami csak a gondolkodásra is hajlandó, türelemmel rendelkező játékosok számára ajánlott. Olyanoknak, akik nem lépik át, vagy nem segítséggel oldják meg az agytörőket, hiszen akkor épp a lényeg veszik el. Számos efféle játék horrorisztikus környezetben játszódik, ahol ki kell nyomozni egy bűntény történetét, okait vagy meg kell fejteni valamiféle paranormális jelenségáradat eredetét. Mindeközben magunkból kell bűnügyi helyszínelővé átvedleni és a legapróbb részletekre is odafigyelni, majd a fizika, kémia, valamint a matematikai logika törvényszerűségeit meglovagolva apránként fényt deríteni a gyakran sokkoló jelenségek okára és történetére. Közben gyakran utazunk térben és időben egyaránt.
Nekem még nagy kedvenceim a Time management játékok (Gazdi1 is szerette őket, de valahogy leszokott róluk és az utóbbi fél évben már nem érdeklik), a legnehezebbek sem tartottak eddig 1-2 napnál tovább, de nem is csoda, mert immár több évtizedes "szakmai tapasztalat" áll a hátam mögött, úgyhogy valóban állíthatom, hogy életem egy részét játékokkal töltöttem, pedig nem is macska vagyok.
Honfoglalózást sosem játszottam, mert mindig volt más játék, ami jobban vonzott és lekötött. Amikor megjelent, megnéztem, de nem csigázott fel. Azóta biztosan sokat fejlesztettek rajta és jól kinőtte magát. Valamikor majd kipróbálom és játszhatunk.
A vasárnapi program meglepően jó ötlet. Anna, Téged mi tart vissza?
A tizenötezer Ft-os kaparófa valóban csúcsszuper ár, főleg, hogy szállítással együtt ennyi! Nahát?! Nem is gondoltam volna. Ez jó üzlet volt.
A lézeres játék valóban csalódást okoz az örökös "elérhetetlensége" miatt egy idő után, de sok cica ettől függetlenül újra és újra ráveti magát a következő alkalommal és kacagtatóan muris helyzeteket teremt magának. Rajzfilmekben látni olyasmit... Youtube videókat is találni erről, írd be, hogy "Cat and laser pointer"... Egyszer csak kíváncsiságból megnéztem, hogyan játszanak mások macskái lézert hajkurászva, bár akkoriban nálunk már évek óta sláger volt. (A szemébe véletlenül sem szabad világítani és lehetőleg az orra elé se, hogy minél távolabbról nézzen csak bele.) Itt egy lista ízelítőnek.
http://www.youtube.com/results?search_query=cat+and+laser+pointer&oq=cat+and+laserAmi az emlékeket illeti, nincs hét, hogy ne mondaná egy-két barátom, ismerősöm, hogy
szerintük nekem van valami az agyammal (és nem nekik), és higgyem el, hogy az a normális, hogy ők nem emlékeznek "semmire" régről, és nem az (még ha nem is egyedülálló), hogy én velük ellenben 3-4 éves korombeli emlékeimről is filmet készíthetnék vagy könyvet írhatnék. Nemhogy a későbbiekről!? Hát, furcsa vagy nem, de jól érzed, hogy az emlékek hada nálam "idebent" úgy áll glédában, mintha valami digitális archívumban lennének. Gazdi1 is dícséretre szomjazik, ki ne hagyjuk, nála is hasonlóképpen van minden, úgyhogy már megnyugodtam, hogy nem a Marsról származom.
Viszont ezért szoktam én mesélni a régi barátoknak, iskolatársaknak, évfolyamtársaknak a kétszemélyestől sokfősig terjedő találkozóink alkalmával még a saját egykori történeteikről is, mert ők egyszerűen képtelenek felidézni valamit is.
Múlt hétvégén voltunk egy rokonsági meghíváson, ahol egy amúgy kiváló szellemi képességnek örvendő unokatestvér fiú történetesen képtelen volt visszaemlékezni rá, hogy 5 évvel ezelőtt már találkoztunk, amikor kb. 12 évesen volt nálunk vendégségben a szüleivel, meg más rokonokkal együtt és nagyon jól érezte magát a kertben, valamint rendkívüli étvágyának köszönhetően kicsit még túl is ette magát... Egyetlen apró foszlány nem sok, annyi nem derengett benne rólunk, a helyszínről, a cselekvésekről, semmi emléke nem maradt. És való igaz, az ő esete van többségben, ez a gyakoribb. Elég régóta figyelem, illetve szó szerint megfigyelem ezt a jelenséget. Az emberek nem 10-20 évvel ezelőttre képtelenek visszaemlékezni... van aki már azt sem tudja, hogy 2 éve mi történt. Nekik rendszerint egy-egy képkocka marad csak meg a múltból és ez azért nagyon érdekes, mert itt szinte kézzelfoghatóvá válik az emberi agyak működésében - bizonyos szempontból - bekövetkező eltérések oka, pontosabban az egyes területek inaktivitásának köszönhető hosszútávú memória különbsége. Hasonló témáról ugyebár éppen az alábbiakban volt szó.
Számunkra is nagy öröm, hogy összejött itt ez a kis mini társaság, mert valóban jó, hogy így egymásra találtunk és nem csak érdemes idejönni és eltölteni a szabadidőnk egy részét virtuálisan közösen, de szórakoztató és hasznos is.
Ami pedig a szabadidőt illeti... hát erről sokat tudnék írni. Végül is a saját fejlesztésű "időkibővítő megoldás" vált be nekem, ennek köszönhető, hogy viszonylag gyakran tudok jelentkezni még úgy is, hogy túl sok a napi tennivaló.
A korom tekintetében bár már sok minden kiderült, még segítek egy sort: 75 decemberi vagyok. A nyugdíjas beminősítés hatalmas!
Smuci! Vasárnap számodra hánykor indul a macskabál?Kellemes ébredést nektek!
(Herceg mindjárt indul arcot nyalni, Cingi pedig kaparófán élvezkedni.)