MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: CICAPOFA - Ragdoll képek

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.09.02. 07:49

Kedves Luca!
Tényleg képeslap minőségűek a fotóid.
Leonardo nevű tápról nem is hallottam még, remélem van kisebb kiszerelésben, mert szívesen kipróbálnám. Nálunk a halas és lazacos étkek teljes elutasításra találtak, Cingi a közelébe se ment. De a kacsásra van esély :)
July hány kiscica büszke anyukája? Még mindig ott dolgozol? Hát rengeteg tapasztalatot szereztél. Köszönöm a részletes útmutatókat. Az önitatóról már hallottam, csak az tart vissza, hogy árammal működik, és konnektor nincs az étkező környékén.
Mióta él Veled July? Mindjárt megnézem a weboldaladat is, kíváncsi vagyok rá. Minden jót Nektek.
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.09.02. 16:58

Kedves Fórum tagok, Anna és Adrienn!

Az új regisztráltunkkal kapcsolatosan szeretnék megosztani veletek pár gondolatot, amiben kérném meglátásotokat és véleményeteket.

Némi meghökkenéssel vettem tudomásul, hogy kedves köszöntésemre és barátságos fogadtatásomra nem hogy egy visszajelzés nem érkezett, de egyáltalán semmi válasz az új tagtól. Bár köszönömöt nem vártam, ilyen ignoranciára sem számítottam.

Nem vagyok konfliktuskereső személy, de ha rákényszerülök, azonnal megmondom vagy megírom az őszinte véleményemet. Kérlek benneteket, hogy Ti is írjátok meg a témában a véleményeteket, aztán úgyis törlöm ezen mondatainkat innen.

Ha betoppanok valahova új látogatóként - akár az interneten, akár a való életben - tiszteletben tartom, ha ott előttem már mások kialakítottak egyféle sajátos légkört és ahelyett, hogy ajtóstul rontanék a házba, előbb finoman megfigyelek, kérdezek, tudakozódom, hogy véletlenül se legyek kéretlen, tolakodó vagy udvariatlan. Nem hogy otromba!

Ez a fórum eddig NEM arról szólt, hogy tenyésztői reklámokkal, kupahegyekkel, netán lexikális információkkal töltsünk fel egy érzelemmentes adatbázist, hanem arról, hogy elsősorban saját kedvenceinkről anekdotázgatva mulassunk, kedves történetekkel, humorral megfűszerezve és mindezt - ha úgy hozza sors - még saját macskáink képeivel is feldobjuk. Igen, erről szól a mi fórumunk és ha rajtam múlik, ez ezután sem lesz másképp.

Az, hogy hazánkban nem vagy csak nehezen beszerezhető termékekről kapjunk litániát, megítélésem szerint nem ide tartozik. Talán a lexikális felsorolások sem, bár jó ötletnek tartom, ha az korrekt és minden részletre kiterjedő és részemről örülök is neki. Meglepődtem ugyanakkor a kissé öncélú kategórianyitásokon is, ilyesmire - ismét a fentiekre hivatkozva - talán kultúráltabb és etikusabb lett volna először egyeztetni, ha nem is "engedélyt kérni", hiszen utóbbi eleve adott volt. Ám az a mód számomra idegen és kifejezetten zavaró, ahogy itt megtörténtek az új felhasználónk hirtelen jött adatközlései és képfeltöltései, melyeknek kioktató és jól érezhetően lekezelő stílusával én személy szerint ismét nem értek egyet.

Véleményem szubjektív. A történtekre nem reagáltam egyből, így már mindent átgondolva írtam a fenti sorokat. Egyelőre még nem teszek semmilyen lépést, mert azt utólag is megtehetem, ám szeretném kikérni véleményeteket, mert fórumunk hangulatát mindenképpen meg fogjuk őrizni és ha ez esetleg másnak nem tetszik, attól mi még nem fogjuk rosszul érezni magunkat. Én semmit nem szoktam véka alá rejteni, ide kiállva most is vállaltam és leírtam a gondolataimat.

Anna és Adri, várom a hozzászólásotokat. Nélkületek nem hozok döntést, legfeljebb akkor, ha rámbízzátok azt.
Gazdi2
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.09.02. 17:30

Hát , nem szeretek lelkizni, de én rosszul éreztem magam az olvasottaktól. Pontosan nem is értem mi volt a baj, de elkenődtem kissé. Persze lehet, hogy a téboly határán vagyok, de akkor éreztem néha így magam, amikor a suliban gond volt a gyerekkel:) Őt is és magamat is mentegetni kellett volna, de nem volt bátorságom :(
Nekem vers részlet jutott az eszembe miután végigolvastam : szó bennszakad, hang fennakad :lol: De lehet, hogy azért Luca csak így indított, és remélem mesél July -ról bővebben. Mert az érdekes lenne biztos. A száraz tananyagot mi már átbeszéltük :lol:
Szép estét Mindenkinek
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.09.02. 19:43

Szia Anna!

Hát ebből nem tudtam sokat kihámozni. Nekem annyi elég lett volna, hogy egyetértesz velem, vagy annyi, hogy szerinted nincs igazam, mindkét esetben tiszteletben tartom a véleményt. Minden további indokolás ezen felül persze még hasznos lehet, de kezdetnek ennyi is megtenné. A legrosszabb az, ha nincs konkrét vélemény, mert akkor nem jutunk sem előre, sem hátra. Nekem az olvasottak több szempontból is sok(k) volt és az általam írtakat az utolsó szóig fenntartom.
Adrienn válaszát is meg szeretném még várni, aztán levonom a tanulságot, bármi legyen is.

Megítélésem szerint akár 100-an is lehetnénk itt, az is egy ragyogó közösség lehetne, feltéve, hogy mindenki hasonlóan viszonyulna az íráshoz is és az olvasáshoz is egyaránt (mert ez a kettő bizony egymás nélkül nem fér meg!), mint eddig mi.
Ám egyetlen fő is elég ahhoz, hogy a hangulat módosuljon és én ilyet már rövidebb távon sem szeretnék. Láttam különben, hogy a kérdéseitekre, üdvözlésetekre ti ugyanúgy nem kaptatok érdemi visszajelzést, ellenben minden más témában csak úgy dőlt a szöveg... Ez így elég egyoldalú fórumozási magatartás. Ha én máshol ilyet tapasztalnék, hamar elmenne a kedvem az odalátogatástól, de ez itt egyelőre a saját fórumunk, úgyhogy felmerült a kérdés bennem, hogyan tovább. A kedved ne menjen el, csak egy kérdést tettem fel. Azt írtad, hogy pontosan nem érted, mi volt a baj, pedig igyekeztem alaposan összefoglalni. Most akkor kicsit máshogy fogalmazva: Egy új fórumozónak nem illik úgy viselkednie, ahogy itt történt, mert ezzel észrevétlenül és akaratlanul is tolakodó lehet, ami zavarhat egyeseket és bánthat másokat. Kizárólag a magam nevében beszélek, de egy közösségért szólok (és mindegy, hogy az most néhány vagy több száz tagú, az elv ugyanaz). Vezettem én már több más, nagylétszámú fórumot különféle témákban és sokkal többnek voltam/vagyok a tagja, de ilyen viselkedéssel ezidáig sehol nem találkoztam, ezért is mertem szót emelni. Az vesse rám az első követ, aki járt már így és nem tett ellene semmit.

akkor éreztem néha így magam, amikor a suliban gond volt a gyerekkel:

Én pedig kicsit úgy érzem magam, mint amikor a közösségi oldalakon a barátok és ismerősök után, szinte ledózerolva a másikat, elkezdenek bejelölni szervezetek, klubok és kéretlen csoportok, akik valamilyen összefüggésben állnak az én tevékenységemmel, de mondjuk már ipari méretben űzik azt és persze megállás nélkül osztják az észt. Köszönöm, de nem kértem belőlük. Én nem. Másoknak aztán lehet, hogy bejött ez a visszajelölgetősdi...
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.09.02. 20:10

Luca000 írta:Nem reklamoztam semmit, nincs ra szüksegem megmondom öszinten, azt viszont hogy kiallitasi kepet feltettem, elnezest kerek, nem tudtam hogy nem szabad.... en büszke vagyok a macskakra....

De megjegyztem hogy ti kertetek velemenyt, meg te irtad hogy csinaljak uj temat ha van es irjam le a fajtaval valo tapasztalatomat.... de sajnos felesleges volt, elnezest, töröltem is...

Javaslom, hogy ha idevetödik egy masik tenyesztö esetleg tapasztalt tarto, jelezzetek neki hogy ez egy barati forum 1-2 emberrel, nem kivantok mas szemelyt bevenni.... ezt jo tudni...

Azért válaszolok, mert hamarabb írtál, mint a "döntésig" juthattam volna. Remélem megtisztelsz azzal, hogyha én írok neked, te elolvasod.

- Senki nem beszélt konkrét "üzleti" reklámozásról, sokkal inkább arról, ahogy magadat előadtad, önreklámozásról, a szó átvitt értelmében. Tartok tőle, hogy nem is érezted, hogy milyen azt olvasni.

- A feltöltött képek szuperek voltak és én voltam az első, aki megdícsérte őket!!
- Most akkor én is töröljem a dícséretet?

- Mi, ahogy írtad, valóban kértünk téged, hogy írj, így megszólítottunk, neveden neveztünk. Te nem szólítottál meg minket, nem válaszoltál, nem köszöntél vissza senkinek semmit, csak töltötted a személytelen képeket és a személytelen "oktatószöveget" egy igen furcsa stílusban. Ha megtisztelnek azzal, hogy megszólítanak és köszönnek neked, illik válaszolni. Én így tanultam gyerekkoromban. Ez nem kioktatás.

- Ám nem csak az a gond, hogy személyre szólóan már nem kaptunk választ, hanem az is, hogy csak személytelen szövegeket és önálló témanyitásokat kaptunk, amikről előtte meg sem kérdezted, hogy egyáltalán... szeretnénk-e, érdekes lehet-e, nem tudjuk-e már, nem beszéltük-e már ki oda-vissza kétszer? Ez a fórum kapcsolódik, mint a nevében is látható, egy weboldalhoz és ahhoz fűz megjegyzéseket, abból indul ki, ezt neked is illett volna figyelembe venned. Az ott már rég elolvasható dolgokra építeni a mondandóidat, hogy ne ismétlődés legyen az, amit "újként" írsz, hiszen akkor ezt minden új fórumozó tag eljátszhatná és hová jutnánk? Ráadásul mind jól megsértődne, ha ezt észrevételeznénk, mégsem lenne igazuk.

- Valóban nem macskatenyésztőknek szól az oldalunk, sem a főoldal, sem a fórum. Ilyet senki nem is állított, de nem is számítottunk rá, hogy ilyen indíttatásból egyszercsak tucatnyi különálló macskaképpel árasztanak el minket, hiszen arra ott van a Google Képek keresése. Mi nem szeretnénk sem tenyészteni, sem eladni és így talán csoportosan, ömlesztve, saját nevelésű macskaképeket sem látni, hiszen akkor a cica egyénisége már elveszik, a lényeg elsikkad. Az már nem a tiéd. Nem csak a tiéd. A KEVESEBB TÖBB. Szerintem elég egy macskáról írni, arról, amelyik valóban a tiéd!

- Mivel nagyon helyes a macskád és a képek is jók, amiket bemutattál róla, úgy gondolom, itt kellett volna megállni és ennél nem tovább menni, különösképpen nem a (kép)mennyiség irányába.

- Én részemről mindig kihangsúlyozom, hogy a véleményemet minden esetben sok éves tapasztalat és gyakorlat igazolja vissza, állatorvosi ismeretekkel képezve magunkat pedig még tovább juthatunk, ám ez nem jelenti azt, hogy másnak nem lehet egy témában eltérő véleménye. Én tiszteletben tartom azt is, de akkor - hozzám hasonlóan - illik azt is megindokolni, hogy miért vagy más véleményen és nem csak tényként közölni: ez rossz, az nagyon jó, ez megint rossz, az szuper.

- Sajnos meg kell cáfoljak több témát is, amiket leírtál és bizony az állatorvosi praxis is sokszor rámutat arra, hogy azért mert valaki tenyésztő, még nem biztos, hogy mindentudó. Pl. a 8-10 éves koruktól száraztáppal túletetett, vagy azt csak szabad módon elérni képes macskáknak bizony komoly problémája származhat 10 éves kora felett ebből az életmódból. Én erről hosszasan írtam már hónapokkal ezelőtt is, de arra nem vetted a fáradtságot, hogy ezeket megnézd, elolvasd. Hatalmas lendülettel közölted számos állítás ellenkezőjét, ami nyilván azért helyes, mert te fiatalkorú cicákkal úgy csináltad, csinálod.

- A sértődött megjegyzést, mely szerint bárkit is be "kellene venni ide" vagy ilyesminek feltételei lennének, visszautasítom. Ha elolvastad és értelmezted volna, amit mi mindnyájan írtunk neked, akkor tudhatnád és láthatnád, hogy milyen örömmel és lelkesedéssel fogadtunk téged és az első képeidet is. Sajnálom, hogy nem sikerült ezt tovább folytatnod, ami nem rajtam múlott, de én felelek ezért az oldalért. A történteket egy bizonyos határon túl nem tudtam szó nélkül hagyni és mindezt itt és most, még a legelején kellett tisztázni, mert később csak kellemetlenebb konfliktus lett volna belőle.

Részemről a témát lezártnak tekintem. A véleményedet nyugodtan megírhatod, az oldalt továbbra is használhatod, kérnélek azonban, hogy olvasd el, amiket jeleztem és meg fogod érteni, hogy miről beszélek, mind a tartalom, mind a hangulat szempontjából.

Köszönjük,
Gazdi2
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.09.02. 20:34

Hűűűűha ...

Hát mindenre számítottam , de erre nem ...
Kis esti kikapcsolódásként jöttem , de mire ennek a végére értem ...

Szóval.
Én ismerem Lucát máshonnan is , illetve privát is így helyzeti előnyben vagyok.
Tudom, hogy nem akart kioktató lenni , mert neki nem kenyere sem a lenézés, sem a kioktatás.
Kicsit száraz volt az anyag és valóban ellent mondott néhány a Cuppi oldalon leírtaknak , de akár lehetett volna egy pro és kontra dolog, hisz ha mindenki leírja neki miért jóvagy miért nem jó az adott dolog ,akkor láthatjuk, hogy minden cica más és más, különböző igényekkel.

Az hogy ez az egész ilyen vitába torkolt azt nagyon sajnálom, mert nagyon megszerettem a fórumot.

Nem óhajtok itt pártfogolni senkit a véleményem, hogy Luca jót akart és segíteni, Gazdi pedig védeni a családias légkört. Mindkét felet a jószándék vezérelte , de ugye a pokolba vezető út is...
Ezt nektek kell megbeszélni és eldönteni mi legyen, de bízom benne, hogy megoldjátok és minden mehet a régi kerékvágásban.
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.09.02. 20:42

Hát, újra olvastam a saját hozzászólásom. Gazdi 2 jogos, mert tényleg értelmezhetetlen.
Próbálok értelmesebben fogalmazni :)
Szóval amikor Luca hozzászólásait olvastam, akkor estem letargiába. Mondhatom, az egész nap folyamán tépelődtem magamban. És az előző hozzászólás erről szólt.
Elmérgesedett fórumot régebben találtam: maine coon topik. Hát ott aztán néha vér folyik. Ez nagyon szuper fórum és a béke helyreállítása nagyon fontos szempont.
Azt hiszem Luca ebben nem lesz sajnos partner :(
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.09.02. 20:43

Szia Adri!

Oké, én sem szerettem volna semmiféle témaváltást és ezt utólag ki is fogom innen radírozni. Vitának nem nevezném, mondjuk úgy, hogy volt egy észrevételem, amit ti ketten nem osztotok, ezek szerint én túlreagálom a helyzetet. Akárhogy is legyen, elviszem a balhét, de legalább részletesen, mindenre kiterjedően megindokoltam még, hogy mit miért gondoltam és gondolok úgy, ahogy jeleztem.

Aggodalomra semmi ok, folytatódik minden a régi kerékvágásban. Higgyétek el, biztos vagyok abban, hogyha ez a bicskát nem most nyitom ki, akkor később már sokkal nagyobb gondot okozhatott volna, vagy teszem azt én maradok el csendben, ám annál hamarabb. Persze ezt még később is megtehetem bármikor, ha megszavazzátok! :-P De csak nem!!

Luca, ha akar, nyugodtan írhat tovább is, annyira harapós nem vagyok, de a témán kívüli írásait és az új témáit még emészteni kell, hogy hova tegyük, már ha egyáltalán akarjuk tenni őket valahova. Arra gondolok, hogy elég csak 2-3 ilyen felhasználó és 1 héten belül még magunkat sem találnánk meg az oldalon belül. Figyelni kell az ilyen kívülről látszólag semmiségekre is, különben minden elszabadul. :sweat:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.09.02. 20:58

Anna írta:Hát, újra olvastam a saját hozzászólásom. Gazdi 2 jogos, mert tényleg értelmezhetetlen.
Próbálok értelmesebben fogalmazni :)
Szóval amikor Luca hozzászólásait olvastam, akkor estem letargiába. Mondhatom, az egész nap folyamán tépelődtem magamban. És az előző hozzászólás erről szólt.
Elmérgesedett fórumot régebben találtam: maine coon topik. Hát ott aztán néha vér folyik. Ez nagyon szuper fórum és a béke helyreállítása nagyon fontos szempont.
Azt hiszem Luca ebben nem lesz sajnos partner :(

Áhhh, hát akkor éppen a lényeg maradt le!
Én meg azt hittem, hogy az én szövegemre értetted, Anna. Bár nem csüggedtem el, így most örömmel nyugtázom, hogy csak a fogalmazás volt "pontatlanka" :-P. Háhá. Akkor egyre gondoltunk a mai napon. Mert én is elmélkedtem, sosem döntök, írok vagy beszélek elhamarkodottan.

Ez a fórum nem fog elmérgesedni! Nem kígyókról írunk. Ne féljetek, amíg engem láttok, lesz itt még móka-kacagás bőven. :lol:
Én azt mondom, örüljünk mindennek, így ennek a kis intermezzonak is! A jó oldalát nézve, több hasznos dolgot megtudtunk, szembesültünk egy olyan helyzettel, amire magunktól nem gondoltunk és amire nem számítottunk, ám emberek módjára megoldásra törekedtünk némi átbeszélés után. Akinek nem inge, ne vegye magára, szól a mondás... így ha valaki partner akar lenni, velünk simán lehet, akár egy kis egyeztetés előtt, akár utána. Ha pedig valaki szívére veszi azt, amit nem bántásnak szántam, akkor tiszteletben tartom, hogy szerinte a lelkébe gázoltam, noha távol álljon tőlem, hogy ok nélkül bárkit is megbántsak, netán megsértsek.

KÉRLEK, HA EGY KICSIT SZERETNÉTEK MOSOLYOGNI, VAGY A KORÁBBI MACSKALECKÉK UTÁN MOST EGY KIS EMBER-ETOLÓGIÁT HALLGATNI, OLVASSÁTOK EL ÚJRA AZ ALÁBBI HOSSZÚ SZÖVEGET, MERT olvashatóbbá és érthetőbbé tettem néhány szófordulat átírásával az első átolvasást követően. Most lett olyan, amilyennek én látni szerettem volna.

Nini, itt van a szőrgombóc. Mármint nem "az" uggh, hanem a gazdája! Nyirmog valamit....

A "nagyon szuper fórum" kitüntetést kiragasztom a falra és naponta többször el fogom olvasni! :doromb:

Elment kajálni. Azt hiszem célszerű lesz Gazdi2 néven új felhasználónevet kreálnom :!:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.09.02. 22:05

Luca privát üzenetben kérte, hogy töröljem a fórumból, mert nem szeretné tovább látogatni, valamint hozzáfűzte:
sajnos a forumotok barati csevej, amire nekem nincs sajnos idöm, több allatom van es munkam is.... en inkabb a tapasztalat forumokat szeretem ahol tanulhat vmit az ember....

Hát ezek után már minden további indokolás nélkül töröltem őt a primkó kis beszólásaival együtt. Aki nem csak kéretlen és illetlen, de még annyira bunkó is, hogy ilyesmit szándékosan leírjon, azt már akkor is törölném, ha nem kéri. Ennyit mára a kígyókról. Jujj, mégse, Inkább visszavonom, mert szegények még háborognának, hogy kikkel sértegetem őket. :-P
Gazdi2

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma