MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: CICAPOFA - Ragdoll képek

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.08.27. 16:46

Smucesz, nagyoooooooooon jók. Abba ne hagyd :) Tényleg nagyon éles a kép, hogy a recék ennyire látszanak. Cuki a Kisherceg.
Lányok nyúzzák nagyon?
Anna

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.08.28. 20:07

Indulhat a cicabútor biznisz Gazdi és Cuppi :lol: Ez a mester túlterhelt, nagyon előjegyzésre dolgozik. Majd szeptemberben kell újra hívnom :(
De azt hiszem addig már nem csalom meg a Zooplus-szal. Bár azért ott is látok jókat ;)
Az a vágyam Cuppikám, hogy olyan bútort találjak ami felveszi a versenyt a Tiéddel. Nem szeretnék fél évente újat venni.
Kezdek fellázadni, hogy minden pénzünket Cingire költjük. Ráadásul örömmel
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.08.29. 01:57

Anna írta:Indulhat a cicabútor biznisz Gazdi és Cuppi :lol: Ez a mester túlterhelt, nagyon előjegyzésre dolgozik. Majd szeptemberben kell újra hívnom :(
De azt hiszem addig már nem csalom meg a Zooplus-szal. Bár azért ott is látok jókat ;)
Az a vágyam Cuppikám, hogy olyan bútort találjak ami felveszi a versenyt a Tiéddel. Nem szeretnék fél évente újat venni.
Kezdek fellázadni, hogy minden pénzünket Cingire költjük. Ráadásul örömmel

Háááát, felhívhatom az asztalost egy keringőre! :-)

Majd kiszignálom a feladatot Cuppira és ő intézi az ajánlatkérést. Remélem ügyes cica lesz!

Azt mondja, hogy NANÁ!
:ezigen:
Gazdi2

Re: EGÉSZSÉG - Ha hány a macska

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.08.29. 07:54

Jajj ez milyen jó :lol:
igaz nekünk nincs furminátorunk, de ez a vers nagyon jó hangulatot hozott a mai borongós reggelre :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.08.29. 17:18

Hát kedves Gazdi és Cuppi mindent bele!
Nem tudom statikailag megoldható-e Cingi álom kaparója :) Olyanra vágyik, mint a 3-as modell alja, de 2 mászóruddal és a tetején egy akkora hengerrel, mint az alap mérete. A henger kivül szizál, belül plüss, mint a régije :lol:
Ez szerintetek lehet stabil?
De jó nekem, hogy per pill ez a legnagyobb gondom :lol: De Cingi ezt tényleg imádná.
Adrienn, nagyon aranyos a Kisherceg. Ő is szép fákat lát az ablakból. Hogy oldjátok meg a szellőztetést? Mi az elején csak buktatni mertük az ablakokat, de szerencsére tél volt :D
Mostanra bátrabbak lettünk, de azért nagyon figyelünk :aggodik: Szedtem már le az erkély korlátjáról is, jaj. Hónapokig olyan kis megbízhatóan ücsörgött , aztán egyszer csak hopp. És mivel a hatás nem maradt el,azóta számomra ez lett a magánszáma :(
Hát ez volt a fő ok ami miatt halogattam a cicázást. Mert szeretem ha tárva nyitva az ablak. De úgy látom Herceg csukott ablak előtt trónol. Aranyos, hogy ilyen ölben ülős. Cingi utál ölben lenni, sajna. Szép estét Mindenkinek
Anna

Re: EGÉSZSÉG - Ha nassol a macska

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.08.30. 09:45

Hát sajnos Gazdi1 nem fog írkálni, tudtomra hozta. 1999-ben pedig még nem ismertük egymást. :)

Az ötletem akkoriban onnan jött, hogy 1996-ban egy kedves hölgy ismerősöm egy ragdoll macskát vásárolt egy vidéki tenyésztőtől (ő volt látható azon a képen, ahol Cuppi együtt alszik még fehér bundásként egy testvérével, aki történetesen kandúr).
Pár év alatt megismervén a macskát, szokásait és viselkedését, elég sok időt együtt töltve vele nagyon megszerettem és azt követően, amikor egy újabb olyan alom született, amelyben élve is maradtak a cicák, már foglalt példányom volt a tenyésztőnél. Cuppi cicus akkor még csak nem is sejtette. :taps:

Cuppi hivatalos neve Ozbor Grácia, ahol a "G" betű arra utal, hogy hányadik az "originális helyről származó őstől" születő leszármazottak listájában.

Gazdi1 így tehát már kész tények elé állítva ismerkedett meg a ház úrnőjével jó néhány évvel később.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.08.30. 09:52

Engem továbbra is lenyűgöznek Herceg képei, na és a gazdijának fotós tudása. Azért itt látszik, hogy nem amatőr képekről van szó. Mit, hol és mikor tanultál a témában Adrienn?

Szuper képek, újabb elismerésözön!
:hajlas: :hajlas: :hajlas:

Köszönjük, nagyon tündériek, na és persze a gyerkőccel is :-)
Már nem tudod, melyiküket kényeztesd jobban, ugye? :-P

Erkéllyel vigyázni, mert a ragdolloknak nincs félelemérzetük a magasban és leugranak!! Áááárrrhhh..... Cuppi már repült a második és feledik emeletről három-négyszer is. Elképesztő. Azért még jó pár élete megmaradt.

Szúnyogháló a megoldás. Ma már vannak profi lehetőségek, kívülre-belülre felszerelhető, és mellette lehet nyitva hagyott erkélyajtó, ablak. A hálót egy mozdulattal lehúzzuk, ha nem akarunk fixet. A macska belülről néz kifelé, lát eget, bokrot, madarat, jön neki a levegő, de mégsem tud kimenni. Máskülönben ejtőernyőzni fog ő is. Egyszer biztosan. Nem lehet úgy figyelni rá, csak akkor, ha mindvégig mellette állsz, veled megy ki és veled is jön be. Más megoldás nálunk nem működik!

Sziasztok, majd jönnek a képek, ha eljutok odáig.

Gazdi2
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.08.30. 10:25

Huhh köszönjük :)

A fotózást tanulgatom és ezek amatőr szárnypróbálgatások, de ha végre eljutok odáig akkor fotó suli is van a tervek között :)

Herceget véletlenül sem engedjük ki, főképp , mert a 3.-on lakunk :o
Már megrendeltük a kifejezetten cicceknek gyártott macskaháló nevű okosságot, ez lesz felszerelve az erkélyre és az ablakokra is.
Addig a szellőztetésnél nagyon figyelünk és a függönyt úgy húzom az ablak elé, hogy átfedjék egymást, így ha próbálkozna is , akkor is időben észreveszem.
smucesz

Re: EGÉSZSÉG - Ha nassol a macska

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.08.30. 14:23

Hát akkor Neked Gazdi így nem volt ismeretlen a ragdoll cica, már volt összehasonlítási alapod. Cuppi szinte a 2.cica- gyermeked :) Fantasztikus, hogy 1996-ban már Kishazánkig eljutott a ragdoll. A Gracia is szép név, de a Cuppi kedvesebb.
Nálunk én harcoltam ki a cicát, mert a Férj nagyon ellenállt. De neki is szerelem lett első látásra. Cingi a legkisebb gyerekünk.
Ráadásul kislány, a 4 fiú után :lol:
Gazdi 1 sajnálom, hogy a háttérben marad :( Üdvözlet Neki is.
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.08.31. 01:07

Adri, Te tehetséges vagy és van hozzá érzéked, szemed, olyan dolgokat meglátsz, amiket más még akkor sem, ha tanítják. Így van értelme tanulnod és foglalkoznod a témával. Hajrá. Mi majd zsűrizzük a fotókat! (Persze alapos élvezkedés közepette.)

Ami a melléülést és ügyetlenkedést illeti, az bizony ragdoll tulajdonság!
Na most már aztán tényleg javaslom egy újbóli átolvasásra a cuppi.hu szövegeket :-) Hiszen csak 2 oldal... CICOGRÁFIA, MACS-KAPARÁS! Figyelem!! Figyelem!! Különösen Cuppi.hu rajongóknak ajánlott! :sun:

Egy újabb idézet, ami magáért beszél, de azért vastagítok is rajta. (Cicográfia menüpontból)

Fajtámra jellemzően én is gyakorta elvétek ugrásokat, ilyenkor utolsó erőmig "lógok a szeren" és megpróbálok felhúzódzkodni. Rendszerint nem sikerül, de legalább négy lábra érkezem. Nekifutást követően a szobák közti 90 fokos kanyarokat olykor nem tudom bevenni csúcssebességemmel, ilyenkor repesztő hangorkán kíséretében farolok ki a szőnyegpadlón (és bár kellemetlen bevallani, olykor még fel is borulok). Megesik, hogy nagy viháncolásaim közepette félúton szembetalálom magam egy kivilágítatlan asztallábbal vagy ajtólappal... olyankor a koppanás után némi szédelgés következik, de aztán újra uccu neki!

Cuppi tényleg fűre pottyant, de az is csak kemény földön nő... :-) négy lábra érkezhetett és semmit nem láttam rajta egyik alkalommal sem, egy szál szőre sem görbült meg.

Az általam ismert másik ragdoll is ugyanilyen szerencsétlen volt, pl. mellélépett a szekrény tetején, itt megbotlott, ott hasraesett. Ám ennek ellenére folyton ki akart mászni olyan helyekre, mint erkélykorlát pereme, szekrény legteteje... a magasságot élvezte, félelme nem volt, de amikor leesett, akkor mindig ott kellett állnia valakinek, aki elkapja, leszedi.
Tehát nem a kancsalság teszi. :-P

Gyönyörű a bundája és a szőre. Szerintem csak idő kérdése, míg kinézi majd magának az erkélykorlát peremét és felugrik rá. Persze sok ilyet láttam már, ilyenkor a tapasztalatlan macska átesik a súlypontja miatt, mégis hirtelen megkapaszkodik és nem biztos, hogy kizuhan, de megesik. A negyedikről jó eséllyel úgy hullik le az aszfaltra, hogy meg sem üti magát, de természetesen ennél rosszabbul is járhat.

Egy közeli macskaismerős félig nyitva hagyott ablakon kívül, a kereten heverészett, amit a gazdája belülről becsukott, mert azt hitte, hogy véletlenül maradt úgy. Csórikám meg lerepült kint. Azért a gazdi érezte, hogy valamin lökött egyet. Azonnal feltépte az ablakot és ijedten kinézett... hát a kedvenc cirmos nem ott lógott?! Két lábával és tíz körömmel kapaszkodott a panelház falán az ablak peremén. Hamar behúzta a jóember. (Amúgy ő az asztalos. Jó kis ajánlás, ugye?)

És olyan is volt, hogy a macska a konyhaablakból mindig bámulta a galambokat, amik a villanyoszlop tetején turbékoltak. Kétszer is úgy gondolta: - Simán elérem őket... - és kivetődött. De nem tudott repülni, főleg nem 5-6 métert. Mondjuk nem értette senki, hogy számolhatta így el magát, főleg helyből ugrással, és akkor a magassági tényezőt még nem is vettük figyelembe, hát még ha el is éri őket... mi lett volna? Mégsem egy sas! Na de mondanom sem kell, hogy azóta is éli világát, talán meghúzta a lábát vagy ilyesmi, pedig 4 emeletet zuhant a járdára... jelenleg már vagy 15 éves és jó kövér házimacska.

Megforgatom az alábbi képet, mert már elfáradt a nyakam.
Gazdi2

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma