MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.20. 12:33

Nehéz kérdést tettél fel nekem ezzel:) Nincs kert, első emeleten lakunk,még erkély sincs. Mixi-ről csak mint Eliza párjáról akarok írni itt, mint pl Cuppi - Floki nem akarok off lenni, Tehát: először nem gondoltam rá, hogy a mc ne lenne jól lakásban, mert az ismerősöknél nálunk kisebb lakásban volt 1 majd 2. Aztán pedig gondoltam rá, mert a jelenlegi mc 1éves korában olyan helyről jött, ahol hatalmas macskakert volt. Ezek már -a ragdoll és a mc is -túlszocializált macskák,
jól érzik magukat a lakásban, és én vagyok nekik a fő társ, nem a másik macska.
Inkább a Ti macskáitokról hallanék szívesen, Cuppiról aki rangidős korát tekintve, Cingiről, a bicolorokról, és főként az eleven ragdollról, mert azt el sem tudom képzelni!
Eliza

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.03.20. 14:42

Köszöntöm a 2 új szépséges Miau-t. Igen Mixi-nek , mint maine coon-nak megvan a saját mozgalmas fóruma. Jaj:)
Hogyan szólíthatunk Kedves Gazdi?
Eliza képei nagy méretben az igaziak. Csodálatos látvány, és nagyon szépek a színei.
Cinginek reggel van aktívitása, ő este szinte mozdíthatatlan. Nagyon tiltakozik az ölbekapástól. Este már a simogatást sem tűri.Szinte menekül előlünk:)
Herci természetét bevallom irigylem, mert Őfelségével mindent lehet.
Cingi a hétalvó tipus, most is épp kedvenc cipősdobozában fekszik.
Elizáékat nyított ablakba lehet napoztatni, vagy hogyan jutnak friss levegőhöz?
Yuki cica úgye már nem tüsszög, Brigi? Érdekes, hogy tegnap este így összejötettek. Érdekes volt olvasni ma reggel.
Gazdi a meghívót már a régi címre küldjed, mert visszamenekültünk az Abonyi utcából. Jaj, de jó újra a 13.kerületben!
A történet hosszú, majd egyszer elmesélem. :)
Elizáról minden érdekel, tényleg kevés a ragdoll infó a neten, jó, hogy így összejöttünk. Mindenre kiváncsi vagyok. És Mixinek is itt a helye közöttünk, egyáltalán nem off , hiszen családtag . Öröm nézni Róla is a képeket. Amúgy én is maine coon-t kerestem, úgy akadtam arra a fórumra és Iromira anno. De ez a Ti fórumotok csodás ragdolljaink- Tiétek a főszerep.
Cuppikám közeledik a buli, Cingi már alig várja. Milyen torta lesz? Ne felejtsd a pástétomot nem szereti :-P
Mindenkinek szép napot :sun: :virag:
Anna

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.20. 16:38

Üdv Kedves Anna, aki felhívtad a figyelmemet e ragdoll-os helyre.
Eliza nevében ketten is írunk, vagy Zsóka, vagy József van itt :)
Nem vagyok olyan bátor, hogy nyitott ablakban napozzon Eliza, bár az ablakok azon felén szúnyogháló védi őt a kimenéstől, amit tiszteletben is tartanak a macskáim. Csak ha ott vagyunk akkor lehetnek még így is az ablakban.
Zárt ablak előtt napozhatnak:) Eliza is mint Cingi szeret dobozokban feküdni,több féle is van lerakva.Eliza olyan mint egy "plüsscica", mert bármikor hagyja magát, sőt sír ha úgy megyek el mellette, hogy nem simogatom meg.Ebben Herceg-re hasonlít akkor. Ölben is elvan, de nem kényelmes neki, nem a kedvenc helye.
Nálunk pont fordítva volt, mi ragdollt akartunk főleg, de mc-ből nagyságrendekkel több volt, és közelebb, és "lusták" voltunk. Aztán lett ragdollunk is:) A ragdoll még manapság is sokkal ritkább fajta, kevesebb van belőle.Valószínű, ha először lett volna ragdollom, akkor csak abból lenne kettő. Végülis örülök hogy így van 2macska, ahogy most:)
Eliza

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.03.21. 15:55

Sziasztok!
Hát Drága Cicusok, mi kétlábúak sem vágyunk a szabadba. Brrrrr. Jól megáztam. Mixi szőre olyan szép selymes, olyan ragdollos.Jók a fotók, a másik fórumon nem látszott mennyire szépségesek. Oda is közösen írtok?
Érdekes, hogy ahogy az ember a gyerekét sem válogathatja meg, a cicusok is igazi zsákbamacskák. Cingi a dorombolással is spórol. De így undoknak is imádjuk. Sőt undoknak is kedvesebb, mint a Fiaim :lol: Azért sok szeretet kapunk Tőle, és egész nap szemmel tart :) Ha látja, hogy kezdek készülődni, egyből tudja, hogy elmegyek, az előszoba ajtó elé ül és sír.Szívesen el is kísérne :) És bár nem szeret kézben lenni, sosem karmolt még meg.
Nálunk is nehezíti a szellőztetést Cingi, nálunk nincs szúnyogháló- de a férjem szeretne. Félek, hogy újabb konfliktus lenne abból is, mert én sem szeretném nyáron nyitva hagyni éjjel az ablakot, nem bízok a szúnyoghálóba annyira.
Az álatorvos azt mondta, nincs szükség bolhaírtóra-így csak R.C-t vettem. Minden szépet és jót Mindenkinek :rain:
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.03.21. 16:48

Sziasztok!

Hű de sokat írtatok hirtelen :)
Eliza és Mixi cica is nagyon szépek, örülök, hogy csatlakoztatok hozzánk :)
Anna , Herceg valóban olyan , mint egy plüsscica :D nem bírja ki, hogy ne legyen ott ahol mi, még ha varrok is jön és az ölembe fekszik vagy az asztal közepére telepszik :)
Mondjuk sikeresen leszoktunk a vezeték rágcsálásról, de új képességeket fejlesztett magnak (egyik őse tuti alpinista volt) mert most a kedvenc szórakozása , hogy felmászik a függöny karnisra amit a szekrény tetejéről közelít meg :D

Már csak 3 nap a fotózásig, kicsit izgulok milyen lesz, mert lesznek élő kacsák és csibék is ... nem tudom mennyire fogja őt ez zavarni... :o
smucesz

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.03.22. 03:22

Sziasztok!

Smuci, látod milyen élet indult itt? Én is félve jövök be, hogy 3 teljes oldalt kell majd egyben elolvasnom... :-P De most még megúsztam. A "családi húsvéti kosár fotózásáról" küldj majd egy képet. Nyilván komplett állatkert lesz ott, cicák, csibék, kacsák, nyulak és persze egy-két görény is. Ha mind közéjük ültök, teljes lesz az idill, úgyhogy hajrá! :taps:

Eliza! Ha van Mixinek olyan története, ami idepasszol, azt ne tagadd meg tőlünk. Látod, Floki sem egy ragdoll, mégis felbukkan olykor és beleszól a nagyok dolgába.
Ha lesz majd időd, okvetlenül nézd meg a http://www.cuppi.hu Cicográfia oldalát, majd a Macs-kaparás írásait (ugyanis az volt ennek a fórumnak az elődje) és utána a fórumon belül olvasd el a Macskajajj téma eddig megszületett cikkeit. Ha ezeket még kiegészíted magadban a fórumon eddig visszaolvasottakkal, akkor a rangidős Cuppiról, ahogy írtad, annyi infod lesz, hogy talán még sok is. :jezus: Lassan már nem tudok mit mesélni. Persze azért a Macskajajj korántsem teljes, lássátok csak az eredetileg közölt tartalomjegyzékét.

Azt még nem írtad meg, hogy milyen "hatást" váltott ki belőled, ahogy így utólag, egyben olvashattad el az eddigi írásainkat - azokat tekintve - még kívülállóként.
Kíváncsi lennék a hangulatra, amit az oldalunk és a társalgásaink keltenek így egy macskagazdiban.

A kerttel és a többi témával kapcsolatos beszámolókat köszönjük, kezdünk képbe kerülni a körülményeitekkel. Ezek szerint nálatok viszont nyugalmasabb a helyzet, nincsenek olyan kirívó esetek, mint ideát, vagy Smuciéknál? (Pl. patkánytámadás, vagy kábelevészet-élvezet.)

Képzeljétek, Gazdi1 tegnap rajtakapta Flokit, ahogy a lépcsőházban bekebelezett egy rusnya pókot. Még fel is pofozta előtte. :jujj: Elképesztő a kis házőrző, mert aminek kettőnél több lába vagy 1-nél több szárnya van (pl. egy porcicának csak egy van), az már nincs biztonságban, ha ő felbukkan valahol.

Anna, hogy ti mit össze tudtok költözködni. Van ennek a városnak olyan kerülete, ahol még nem laktatok? :-P
Pár év és Cingi csukott szemmel is kiismeri majd magát a háztetőkön. Micsoda úri élete lehet.... - Mhmmm... Most átköltözöm a nyári lakba... :doromb: Nem, mégsem jó itt, még túl hűvös van, inkább visszamegyek az átmeneti kastélyomba... :tanc: Huhh, vége az ősznek, irány a téli szállásom, ahol még kandalló is van... Majd jól befűtetek a szolgálókkal! :ezigen:
Cingi cica, jó dolgod van, csak bele ne zavarodj a sok variálásba.

Hurrikánmentes napokat minden összekócolt bajszú macskusznak.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.22. 11:07

Anna! A szúnyogháló nagyon jó a szúnyog miatt is:) Bukón mi nyitvahagyjuk az ablakot.
Eliza hazajövetelkor mindig elém szalad, és a figyelni kell nehogy láb alá jöjjön. Szereti a fésülést pl nagyon.
/Sehova nem írunk 1név alatt ketten, csak itt. /
Eliza

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.22. 11:17

Gazdi2! A cuppi - t nézegettem, itt még pont nem olvastam el ezt a leghosszabb részt teljesen. Akkor még sokat kell olvasnom:)
Milyen hatást - jót:) Mindig szívesen hallok , olvasok macskákról és hasznos történetekről, mindig tanul az ember.
Eddig a fogászkodás érintett meg, mert Eliza fogai is sárgák, fogkövesek. Olvastam pl hogy Cuppi a jódtól lett ezután.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Eliza 2013.03.24. 02:09-kor.
Eliza

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.03.23. 11:29

Sziasztok!

Igen Eliza, Cuppi valóban rosszul volt az altatástól és a jódtól egyaránt. Hiába nem evett - az előírásnak megfelelően - az altatást megelőző 12 órában, akkor is teljesen kikészült tőle. Akkor eldöntöttem, hogy soha többet.
Az altatásról is írtam egy cikket, ami főleg idősebb korban érinti az állatokat, nézd meg a Macska-Jajj oldalon. Időskori anesztézia a címe.

Gyerekkoromban a szomszédunknak volt egy macskája, akinek 9 éves korára kihullottak a fogai, mert folyton fagyott ételeket adtak neki, pl. csirkenyak... és a macska olyan éhes volt a napi egyszeri kosztoltatás miatt, hogy nekiesett a jeges húsnak... ha nem tette, hamar belepték a legyek, hangyák, főleg, mivel a földre esett, ahova a 2. emeletről kidobták neki. :atyaeg:

Olyan is volt, hogy ott játszottam a macskával és 1 méterrel mellém esett hangos csattanással a kőburkolatra a méretes, jégben álló csirkedarab. Bucskázott párat, közben koszos lett a földön, a macska pedig nekiesett és falta... mint ahogy egy ember a jégkockát ropogtatja... és minden nap, egy fél életen keresztül ez volt a reggeli programja. Na, neki szerintem nem volt fogköve, de foga sem. :ordit:

Cuppi most lesz 14 éves. Lehet, hogy kicsit sárgák a fogai, de ritkán mutogatja őket a tévéképernyőn, így nem zavaró. Viszont ha fogászati előadást forgatnának a szájában, akkor sem engednék még egyszer egy olyan állatias beavatkozást, mint amiben az akkori bunkó állatorvos részesítette. Erről inkább lebeszélnék mindenkit. Ultrahangos fogkőtisztításra vihető, de az altatás ott is rizikófaktor, a gazdiknak számolni kell vele. Utólag egy rendelő sem fog dicsekedni vele, hogy hány 10 év feletti fogkőtlenített macska okozott otthon meglepetést, amikor kijózanodott. (Nem is olyan rég Smuci egy fiatal görény altatása után jelzett pontosan ugyanilyen esetet.)

Isteniek a képek minden cicáról, köszönjük! Herceg nagyon vonzódik ahhoz a zöld, rojtos szőnyeghez. Smuci, én azt vettem észre, hogy Cuppi meg nagyon szereti a barnát és ha választhat, akkor olyan helyekre heveredik, ahol az ő színe dominál. Nyilván látja és érzi, hogy jól passzol a bundájához. :) Mivel Herceg is olyan színű, mint Cuppi, próbáljátok csak ki... és a drapp különben is jobban megy hozzá, mint a zöld.

Eliza cicáról majd olyan képet is szeretnék látni, amin nem fekszik vagy alszik, hanem éppen edzésben van... Pl. jön, megy, ugrik, szaltózik, a farkával egeret pofoz, vagy kézen áll. :cool:

Anna, amit keresel, az nem szúnyogháló, hanem macskaháló. Van ilyen és kifejezetten arra a célra, hogy a macska ne essen ki az erkélyen, ablakon... Sokféle méretben léteznek, de főként a felerősítési lehetőségeik szabják meg, hogy melyiket kell választani, attól függően, hogy hova akarjuk felszerelni őket.

Mivel ezen sorok írása közben az járt a fejemben, hogy korábban már volt erről szó a fórumon, csak beütöttem a jobb felső sarokba, a FÓRUM KERESŐJÉBE, hogy macskaháló és láss csodát, máris kidobálta a találatokat. Nézd csak meg, Anna! Éppen neked írta Smucesz a tapasztalatait és a tanácsát, erre emlékeztem tehát.

Szerző: smucesz » 2012.08.30. 10:25

...
Herceget véletlenül sem engedjük ki, főképp , mert a 3.-on lakunk :o
Már megrendeltük a kifejezetten cicceknek gyártott macskaháló nevű okosságot, ez lesz felszerelve az erkélyre és az ablakokra is.
Addig a szellőztetésnél nagyon figyelünk és a függönyt úgy húzom az ablak elé, hogy átfedjék egymást, így ha próbálkozna is , akkor is időben észreveszem.

Szerző: smucesz » 2012.08.31. 08:52

...
Ja és a macskaháló bármilyen erkélyre felszerelhető, a kampókat és a feszítő zsinórt a csomag tartalmazza.
Nem olyan sűrű , mint a szúnyogháló így gyönyörűen szellőzik a lakás, de a cica nem fér ki rajta és harapásálló. fekete, fehér és átlátszó színben van.
Ha googleba beírod akkor sok kép van fent róla.
A hozzászólást 17 alkalommal szerkesztették, utoljára Gazdi2 2013.03.23. 20:02-kor.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.03.23. 11:31

Gazdi2 írta:Sziasztok!
Képzeljétek, Gazdi1 tegnap rajtakapta Flokit, ahogy a lépcsőházban bekebelezett egy rusnya pókot. Még fel is pofozta előtte. :jujj:

Gazdi1 szólt, hogy félreérthető lett a megfogalmazás, mert olyan, mintha Ő pofozta volna fel Flokit. Pedig nem, Floki pofozta fel a pókot.
Aztán megette.
Gazdi2

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma