MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.19. 22:33

Eliza nagyon jó, békés kedves cica.Igazi ragdoll. Soha semmi rosszat , kárt nem csinált még 5év alatt, nem ugrik pultra, szekrényre. A konyhaasztalon napozni már láttam azért:) Esténként 15 perc rohangálás, máskor teljesen nyugodt.
Eliza

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.19. 22:35

Brigi! A bicolor nekünk is nagyon tetszik, meg a hócipős is.
Eliza

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.03.19. 22:38

Látom, hogy hárman is online-ok vagyunk, ami pedig ritkaság, hogy egyszerre legyünk itt egy időben. :sunglass:

Brigi, amennyire én észrevettem, minden gazdinak megszokott a saját ragdoll cicája színe... ám több másikra elképedve állapítja meg, hogy még hasonlót sem látott. Talán azért van így, mert még kezdő ragdollos vagy... de saját példámból tudom, hogy én is így voltam. Sőt, talán még most is így vagyok. Sokféle szín, sokféle tenyészet, importok, variánsok, mutánsok... cirmos-ragdollok :D Korábban többször meséltem már (talán még visszafelé haladva olvastad is régebbi írásaink közt), hogy milyen szerzeteket láttam, mint ragdoll macskáknak kikiáltott rémségeket... Jujj... :red:
Ám a fajta valódi értékeit csak az igazi ragdollok hordozzák magukon... és hogy ők még így is milyen nagyon sokszínűek lehetnek, arról tanúskodik a fórumunk, hiszen ahány gazdi, annyi cicaszín.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Gazdi2 2013.03.19. 22:40-kor.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.19. 22:39

Gazdi2! A vörös-fehér maine coon fajta. Néha kergetőznek, de csak tessék-lássék módon.
Eliza olyan magányos harcos, nem hagyja magát . Legfőképp almozás után kergetik a másikat:)
Eliza

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.19. 22:42

Szintén még kezdő ragdollosnak sem mondanám magam, van ragdoll macskám x éve, de attól csak a képeiket szoktam nézegetni a ragdoll macskákról . A maine coon-ról többet tudok.
Eliza

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.03.19. 22:46

Nahát, ebből a szögből nem jöttem rá, hogy Maine-Coon. Mondtam, hogy pici a kép. :)
Ha egy erdő lenne a házunkban, vagy mi laknánk az erdőben, biztos hogy ilyen macskánk is lenne, a Maine-Coon a másik kedvencem a ragdoll mellett. Csak hát nem lakásba való... legalábbis eredeti életterét illetően nagyobb helyre vágyhat, főleg a nagytestű példányai. Nálatok biztosan jó otthonra lelt Mixi, és mintha nem lenne olyan nagy, mint a tajgából jött társai. Ő már egy domesztikált keverék?
Gazdi2

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.03.19. 22:47

Latszik rajta,hogy igazi kis angyal. :sun: Nalunk Yuki cica ilyen kis nyugis,mindig bekes cicus.Soha nem ugrana fel a konyhapultra(Lehet,hogy nem is tudna) :-P
DE Sora annal inkabb! O orok kivancsi minden lebe kanal cicus aki tornadokent rohanja vegig a lakast. :ok:
Neha meg Yukit is sikerul jatekra invitalnia...na akkor jobb ha kitersz az utjukbol. ;)
Maskor a konyhapulton nezeget,vagy a huton alszik,vagy felugrik a polcra hogy lekaprja a tapetat mert az jo buli :celebrate:
Imad a mosogepen aludni es a csapbol inni!!!A kadbol kiugras es halara ilyeszteni a mit sem sejto felig alvo gazdit a kedvenc szorakozasa... :evil:
es meg sorolhatnam.De majd a tobbiek soroljak is,mert nem minden Ragdoll olyan kis angyalka mint Eliza es Yuki..
Majd ha visszaolvasold a forumot latni fogod.
Most sajnos mennem kell pihizni, :sleep: a cicak is varjak az esti fesulest,de orulok hogy itt vagy. :virag:
Sokat fogunk faggatni,irj batran!

Szep estet
bigi02

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.19. 22:53

Gazdi2! Mixi nagy termetű ivartalanított kandúr.Majdnem 9kg. Teljesen lakásba való, hisz mindenki ott tartja a mc-t is. Igaz hogy sokkal élenkebb cica. de teljesen lakáskompatibilis, csak a ruháimra fekszik mindig rá következetesen.
Eliza

HozzászólásSzerző: Eliza » 2013.03.19. 22:54

Jó éjt mindenkinek!
Eliza

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.03.19. 23:43

Huhh, 9 kg... hát igen, az már komoly méret. Bár láttam lakásban tartott 14 kg-os macskát is :jujj: , és valóban jó "szobacica" volt. Bááár, a lakásba belépni sem mertek idegenek, mert a ragadozó külsejű fenevad vérszomjasabb volt, mint egy házőrző kutya... mindenki visszahőkölt a látványára. A Maine-Coonokról a hazai megjelenésük és elterjedésük idején elég sokat olvastam és akkoriban minden szakírás egyetértett abban, hogy csak nagyobb kert esetén (persze úgy, hogy bent alszanak ők is a lakásban) javasolt csak a tartásuk, mert különben állatkerti körülményeknek élik meg az igényeik leszűkítését. De ez már rég volt, úgyhogy biztosan úgy van, ahogy írod, hogy ha lakásban vannak is tartva jól viselik, szeretik a környezetüket.

Kertetek van különben?

A következő válaszig nektek is nyugodalmas dorombolós éjszakát.
Gazdi2

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma