MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.02.27. 21:00

Sziasztok!

Ma vegre kisutott a nap es egy kicsit tavaszias lett a ido.Csiripeltek a madarak,mi pedig a teraszrol figyeltuk oket es elveztuk a friss levegot. :sun:

Kedves Gazdi1 irj batran ha Cuppi vagy Gazdi2 a sok elfoglaltsagtol nem tudna feljonni.Szivesen olvassuk a te soraidat is. ;)
Cuppi koszonjuk a napi beszamolot.Hihetetlenul elfoglalt lehetsz,de igy jar az akit a haz orzesevel biznak meg.Gondolkodom egy porszivo beszerzesen..
Fantasztikus lett a versike,most is. :taps:

Yuki cica bundaja tenyleg hatalmas,ahogy fut ugy hullamzik rajta az egesz,nagyon muris latvany.Majd beleno idovel,gondolom.Egyebkent van egy olyan fura szokasa hogy mielott iszik kapar a vizes edeny elott.Nemtudom miert csinalja de tok cuki. :D
Hogy hova tunt a sonka? Nos epp vacsit csinaltam es jott egy telefon,mire visszamentem eltunt a sonka,a csajok pedig gyanusan nyaltak a szajukat..na vajon miert?Olyan helyesek voltak hogy csinalnom kelett roluk egy kepet.Szoktak pofoszkodni de csak jatek kozben.Alltalaban Sora hivja jatszani Yukit. Ket kis hurikan vegig tancoljak a lakast aztan lihegve megallnak valahol az agy kozepen es varjak a simit.Neha akkorakat szoktak esni meg ugrani hogy mi is csak lesunk,maskor meg a sajat arnyekuktol is megijednek mert azt hiszik a masik tamad rajuk...Nagy mokamesterek. :-P

Draga Anna: Tudtam en hogy nem lesz gond Cingi fulevel!Jo hir hogy boldog es jatekos,maradjon is mindig ilyen :doromb: .Biztos csak vedlik es tulizgultad az egeszet.Hallkan jegyzem meg hogy ilyesmikre en is hajlamos vagyok.A lanyok elso szorhanyasanal orvost akartam hivni. :red: Mikor viszed oltani? Lassan nekunk is menni kell majd.Biztos helyrejon addig,ha megse majd add ra valamit a doki.Azert azt a cicatestvert gondoljatok at...sok arva cica orulne egy meleg,baratsagos otthonnak.Cingi meg jokat tudna jatszani.. :tanc:

Edes Smucesz:Koszonjuk a lanyok jol vannak.Ket kis szorpamacs. :D Mostanaban rakaptak,hogy kinyitjak a szekreny ajtot es bebujnak a ruhak koze.Nem gyozzuk oket keresni,persze meg se nyikkannak.Aztan jot kuncognak magukba,mikor rajuk talalunk.Csibeszek. :ezigen:
Biztos talalsz majd egy jo kis cicavarat.Addig is Herci szuperul feltalalja magat.Tenyleg neki ott vannak a gorik jatszotarsnak!Nem szokta nagyon megkeregetni oket?Nalunk is bujosabbak lettek a lanyok,bar beszelgetni nem nagyon akarnak.Bar tegnap este epp az agyban pihiztunk es nem figyeltunk Yukira erre elengedett egy halk Nyauu-t,azon a vekony kis hangjan.Majd megzabaltam! :) Biztos kenyesztettuk vagy 20 percig.

Szep estet mindenkinek!
bigi02

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.02.28. 11:04

Kedves Brigi!
De édesek a képek! Nekem ez a 2 cicalány tényleg annyira babás. A szemük inkább emberi, mint macskás:) Hatalmas bundájuk van, tényleg gyömöszölni valók. Gondolom velük is úgy van, mint az embergyerekeknél. Az ikrek is annyira elvannak egymással, hogy később kezdenek beszélni.
Talán az időjárás teszi, de Cingi tiszta dili. Pörög ezerrel. Éjjel is:( Annyira aktív, hogy meglepő. Játszik mindennel, de azért tiltott területekre is téved.....Szép napot Nektek
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.03.01. 11:21

Sziasztok!

Örülünk, hogy tetszett Cuppi beszámolója, meg is dícsértük, hogy a távollétünkben gondoskodott róla, hogy rólunk is jusson hír a fórumba.

Smuci napfürdős képei gyönyörűek, egyre több hasonlóságot vélünk felfedezni a két fókabarna macska között. Aztán itt vannak Briginek az első olyan képei, ahol végre nem bélyeg méretben csodálhatjuk meg ennek a két hógombócnak a bundázatát és az ábrázatát! Brigi, fantasztikusak ezek a képek, de mintha Sora cica kétszer akkora lenne mint Yuki. Ezt meg hogy csináljátok?? Bámulatos látvány és a méretbeli különbség is az. :taps: Eredetileg azonban nem volt ez a bundázatbeli fölény, jól emlékszem?

Nagyon jól sikerült megvilágítás és kompozíció a virágokkal, nekem nagyon tetszett a tulipánok által a képekbe vitt szín harmóniája.

Anna, nekem úgy rémlik, hogy nálunk Cuppi akkor volt ilyen macskakópé, amikor bezabált a Friskies száraztápból. Utána mindig virgonckodott. Biztos raknak bele nekik némi "füvet" is, attól aztán bezsonganak. És milyen területekre tévedt, amit nem lett volna szabad?
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.03.01. 20:57

Sziasztok!
Gazdi üdv köreinkben! Biztos az időjárás teszi, én is vagy pörgök vagy depibe zuhanok. Nincs köztes állapot :)
Cingi pedig utánoz :lol: Tiszta dili volt ma is. A száradó ruhák pl. nagyon tiltott zóna, de most csakazértis felugrál a tetejére. A férj féltett íróasztalán is végigrohangál, pedig tudja, hogy nem szabad. Nem tesz kárt igazán semmiben, csak meglepő , hogy ennyire aktív.
Jön az újabb hétvége, ilyenkor szokásom figyelmeztetni Téged Gazdi, hogy ne felejts el pihenni. És lazításként kérjük a vers 2. felvonását!!!!! Mindenkinek szép estét
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.03.08. 20:36

Sziasztok!

Nagyon el van tűnve mindenki, gondolom ebben a szép időben inkább kint vagytok :)
Herci végre lehiggadt, lassan el is felejtjük a nagyfiús időszakát. Bújósabb és dumálósabb azóta, viszont mozgékonyabb is kicsit.
Most, hogy az ösztönök nem hajtják egyre jobban fegyelmezhető :)
Ezen kívül velünk nem történt mostanában semmi érdekes, de majd 23.-án annál inkább :)
visszük a lányokat műtermi profi fotózásra és kiderült, hogy háziállat is jöhet, így visszük őfelségét is fotózkodni ;)

Remélem minden két és négylábú jól van :)

Herceg (ex)kandúr pedig Boldog Nőnapot Kíván minden cicalánynak és hölgy gazdiknak :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.03.10. 06:08

Jaj, de hiányoztok :(
Gondoltam kicsit pezsdítek a fórumon és az index ragdoll oldalán megadtam fórumunk elérhetőségét. Már írt is valaki, hogy nem tud regisztrálni, mert a megerősítő kód nem látható. Remélem jól vagytok. Gazdi meguntál minket? :)
Mondjuk én sem tudok mit írni cica ügyben. Nem győzök csodálkozni, mennyire szerethető egy ilyen kis szőrmók. Hát még ha hagyná magát ölbevenni :-P Gyönyörű vasárnapot Nektek!
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.03.10. 11:29

Sziasztok Gazdikáim!

Anna, köszönjük az oldal népszerűsítését, az üzenetet megkaptam, a hibát még tegnap elhárítottam, a Macs-Kaparás oldalra választ megírtam. Morfondíroztam, hogy vajon mióta "romlott el" az a bizonyos regisztrációs kód funkció, mert helyreállítani bizony nem lehetett, ellenben százaknak olvastam hasonló kínszenvedését világszerte ezen fórum-rendszert illetően. Szerintem, amikor a hóeséssel bohóckodtam, akkor az egyik kiegészítő okozhatta a telepítésekor ezt a módosítást egy olyan területen a konfigurációban (irgalmatlanul áttekinthetetlen és bonyolult), amit még maguk a fejlesztők sem tudnak kisilabizálni, ezért az egyetlen gyógymód a teljes újratelepítés. Hát köszönöm, én ebből nem kértem, máshogy oldottam meg a problémát. Ha a főoldalon a Regisztráció-ra kattintotok (de ehhez a Kilépéssel ki kell lépni, ha be vagytok lépve), láthatjátok milyen kérdést kell megválaszolni az új jövevényeknek. :-)

Ami az elmaradást illeti... a megbízásaim száma tovább gyarapodott, így a meglévő kevéske időmből még kevesebb maradt. Az elmúlt hetekben ennek főleg a Ragdoll-fórumunk látta kárát. Köszi a biztatást Anna, a hétvége jól telik, kellemes a pihenés és lásd, ide is eljutottam.

Mivel beharangozták, hogy korán jön a tavasz, már hetekkel ezelőtt jeleztem Gazdi1-nek, hogy jön itt még kutyára dér (mert az sosem a macskára jön), talán lesz még hólapátolás is. Én ennyire bízom a meteorológiában. És tessék, most már hivatalosan is közölték, hogy rövidesen újra itt van egy zimankós időszak, szóval elő a csizmákkal kandúrkák és cicuskák, mert jön a cidrici! (Cuppi már megijedt, hogy ez egy harmadik macskapofa, aki ide akar pofátlankodni.) Ha másra nem, arra biztosan jók lesznek a macskacipellők, hogy a nyúl telerakja őket húsvéti tojásokkal. :-P

A mindennapjainkat a szokásos teendőink mellett tovább színesíti ez a két jómadár. Hogy mit összebohóckodnak az félelmetes. Floki most már nem is titkolja, hogy féltékeny Cuppira. Ám gyakran zokszó nélkül elviseli, hogy Cuppi a feje búbjától a farka hegyéig végigszaglássza, közben persze alaposan megcsiklandozva Flokit a bajszocskáival, ahogy olykor minket is szokott reggelente. Megesik, hogy egymás mellé telepszenek és úgy hallgatják a tévét és élvezik a társaságunkat. No meg egymásét.

Floki szeme mindig felcsillan, ha éppen megy a tévé, amikor betrappol (mert ő nem egyszerűen csak jön, hanem valósággal trappol) a nappaliba. Kezdetben nagyon megijedt a nagy képernyőtől és a mindenhonnan áradó hangoktól, pedig lehalkítottuk. De mostanra megbarátkozott velük és hatalmas nyaknyújtogatásokkal gyönyörködik a pazar látványban. Valamelyik nap egy tollászkodó galambbal indult egy amúgy jelentéktelen film, amikor Cuppi egyszer csak, ki tudja honnan, a képernyő előtt termett és onnan figyelte a nálánál nagyobb méretűnek látszó tollast. Aztán amikor már más jelenetek következtek, percekig nem tudott lekattanni a témáról, várta a látványt, hátha visszatér. Nagyon muris volt, mint mindig.
Viszont tényleg megcsinálom neki azt a madár DVD-t, amin saját felvételeim lesznek madarakról és csak madarakról.... aztán persze jöhet mindenhonnan máshonnan gyűjtött szárnyas-anyag is. Kíváncsi leszek, ez meddig fogja lekötni a figyelmét.

Floki nem mer az új pánikmausszal játszani, fél tőle. Azért már párszor felcsigáztuk az érdeklődését, amikor rácsapott... de aztán otthagyta. Szerintem aggódik, hogy kárt tesz benne, mert túl szép neki és Floki próbál mindenre vigyázni, még a kaparófát sem piszkálja. (Itt látszik, hogy ha egy kinti macskát nem szoktatnak rá időben a kaparófára, akkor utólag az már nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen vállalkozás.) Néhány napja Floki után vittem a konyhába a játékot és az rövidesen ott riszálta az egérfarkat az orra előtt, miközben a macsek a széklábak közt kiváló búvóhelyet talált magának. Na egyszercsak rárontott és jól megpofozta, innen is, onnan is, majd páros lábbal két oldalról átkarolva egy széklábat, egyszerre tette rá mancsait. Aztán újabb rohamok következtek, de a hatalmas karmait úgy belevágta az orkános anyagba, hogy nem tudta kihúzni belőle, ettől megugrott és hanyatt homlok futott az ellenkező irányba. Az orkános "abroszt" begyűrve a széklábak közé magával rántotta, de a játék teste megakadt... éktelen zajongással vonszolta egy ideig, majd hirtelen elváltak útjaik. Na azóta szerintem még jobban megijedne tőle. :lol: Úgyhogy egyelőre nem egzecíroztatjuk szegény macskát, már így is túl frusztrált tőle. Neki a sivítozó egér a kedvence. Na meg a régi pánikmausz... vajon azzal mit fog csinálni a nappali közepén? Ki fogjuk próbálni.

Nálunk túl sok a hölgy, így a cicanőnap tartásának értelme sincs, ellenben a fiúnaptól, amit számszerű alulmaradásom jelképeként mindenképpen célszerű lenne pl. havi rendszerességgel ünnepelni, bizonyára nagy örömömre szolgálna. :hajlas:
Egyelőre azonban nem került nálunk bevezetésre. :aggodik:

A "férj" íróasztalán jót mulattam, Cingi is ért hozzá, hogyan szórakoztasson benneteket. Most, hogy Herceg is lenyugodott, teljes az összhang, minden macsek a játékra koncentrálhat és nem a hormonok játékára.

Lesz egy soron kívüli Macskajajj história, nemsokára megírom. A versikét tekintve pedig: 2013. április 2-án Cuppi cica 14 éves lesz :cake: és így aznap megrendezésre kerül a Macskabál. Addigra tehát mindenképpen meglesz a történet folytatása. :ezigen:

Szép hétvégét minden szőrmókusnak.
:squirrel:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.03.13. 22:59

Na mi történt Mindenkivel, elaludtatok? Vagy ez nálatok már a tavaszi macskafáradtság?

Pár napig kitesszük Cuppival a lábunkat, aztán rögtön kihal a fórum? :yarn:

Volt egy új jelentkezőnk, de sajnos nem jelzett vissza a fórum szabályaival kapcsolatosan, hogy elfogadná-e a feltételeket, így még aktiválni sem tudtam őt.
Anna, biztosan rá értetted a toborzást, ő akart regisztrálni, azóta meg is tette, de nem tudom, hogy miért nem válaszolt az emailre, amit írtam neki.

Azt elfelejtettem írni, hogy Herci exkandúr nőnapi kívánságán jót vigyorogtam. A lánycicák tartottak "nőnapot" különben?

Csiklandozzatok meg minden szőröst az én nevemben is.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.03.14. 19:24

Drága Gazdi! Nem kapott megerősítő email-t és nem tud regisztrálni Eliza Gazdija.
Nagyon szeretem ha írsz , de tudom, hogy időrabló . Munka után alig marad időd, gondolom Gazdi 1 is örül ha végre előkerülsz. Cuppi napközben lent van Veled?
Én azért nem írok, mert nem erősségem a fogalmazás.
Most annyira kezdek bedilizni, hogy kutyára is vágyom már :)
Érdekes, hogy megint fehér a táj.
Holnap sítalpon lehet menni ünnepelni. Minden jót Cicák, Gazdik.
Anna

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.03.14. 22:18

Sziasztok!

Mi jol vagyunk,bar Yuki cica kicsit megfazott es happcizik.Nem folyik a nozija es nem csippas a szeme sem,de azert aggodunk erte.Felhivtuk a dokit es azt mondta,hogy ha nem mulna el hetfon vigyuk el hozza es megnezi.Szerinte nem komoly...hmmm.Azota nincs erkely nyitogatas es levegozes,tul hideg van.Mar felig elraktam a teli kabatot es most tessek megint vehetem elo! Kicsit mar bosszanto ez a sok ho es a hideg szel!
Napfenyt ide minden cicanak es gazdinak!! :sun:

Draga Anna: Nagyon koszonjuk.Tobb cicam is volt mar,de ok tenyleg olyanok mintha minden szot ertenenek.Nagyon ragaszkodoak,es bar keveset beszelnek ha nem tetszik nekik valami szivesen visszanyavognak :-P
Hogy van Cingi? Meg mindig bolondozik?Nekunk is volt egy-ket dillis estenk.Tuti az idojaras teszi,ez a nagy homerseglet ingadozas senkinek se tesz jot.En a tavaszi faradsagot erzem most magamon,majd elmulik ez is.
Ki ez az uj tag aki probal regisztralni? Eliza gazdija?Remelem majd sikerul es megismerhetjuk.
En dijazom azokat a dilliseket akik kutyara is vagynak! :tudor: Egyszer majd en is szeretnek de csak kint a kertbe.Van kedvenc fajtad?

Kedves Gazdi2:Koszonjuk a dicseretet.Majd igyekszunk nagyobb meretu kepeket feltolteni ;) Ezek mobilos kepek ugyhogy sok remenyt ne fuzzetek hozza.
Nos Yuki (nem Sora)tenyleg picit nagyobb. :red: Nagyon szereti a hasat,foleg a jutalomfalatokat.Erdekes modon a nedves tapot Sora szereti jobban,szinte o eszi meg az egeszet.Yuki kb 1 kg-val nehezebb Soranal,de bundaja is sokkal hosszabb ezert is tunik nagyobbnak.Yuki orok lustasag Sora meg eleg kis hiperaktiv!Jah es bar Sora 2 hettel idosebb o volt a legkisebb a tesok kozott meg Yuki a kandurokkal megegyezo nagysagu volt mar pici koraban is.Enni termeszetesen ugyanugy kapnak.Nedves tasakos kajcsit reggel-este,szaraz kajcsi pedig egesz nap ki van rakva.
Floki ennyire felt a Tv-tol??Kis dragak,edesek lehetnek amikor figyelik a madarakat a HD adason :o .Neha Sorat is lekoti a tv,de csak par percig.Azert sajnaltam szegeny Flokit,hogy igy megjarta az uj panic mousal.
Bruhaha meghogy Fiuk napja! Meg a neve is vicces! :-P Nos megsugom hogy az ev osszes tobbi napjan Titeket pasikat kenyesztetunk.Ez az egy nap az ami a noke..Meg persze az anyak napja! Miert? Mert megerdemeljuk! :ezigen:
Nagyon varjuk mar a Macskajajj historiat es a Macskabal versike folytatasat. :cool:
Cuppi cica 14 eves lesz????!! Ez komoly?! Nagyon jol tartja magat.10 evet nyugodtan letagadhat. :kiss:

Szia Smucesz: Koszonjuk a nonapi koszontot Herceg urnak! :red: Orommel olvastam,hogy lenyugodtak a kedelyek es helyreallt a rend.En tudtam,hogy a nagydumas fiuk is szeretnek hizelegni es bujni.. :D
Waooo mutermi fotozas az mar komoly!Szerintem mindenki neveben mondhatom,hogy nagyon kivancsiak lennenk a kepekre.Remelem majd felraksz egyet-kettot. :tanc:

Szep hosszu hetveget minden szormoknak es Gazdinak!
bigi02

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma