MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.02.11. 19:48

Gazdi 1: Nagyon Boldog Nevnapot utolag is! :virag: :virag:
bigi02

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.02.11. 20:12

Sziasztok!

Először is nagyon boldog Névnapot utólag is Gazdi!!

Nagyon köszönjük a drukkokat és jókívánságokat.
Bementünk, elkábították addig az ölemben volt, hogy nyugodt legyen, 2 óra múlva mehettünk is Herciért.
Csak ezüstöt fertőtlenítőt kapott meg ragasztották úgyhogy nem kell varratszedésre sem menni.
Mire érte mentünk már éber volt, de kicsit kedvetlen, aztán itthon már ugyan olyan kis ördög volt :evil:
Viszonylag hamar visszatért a szokásos dolgaihoz, bár neki azért egyszerűbb volt a műtét , mint a lányoknak :)
Kicsit kopi a hasa , de ezen kívül ma már semmi sem emlékezteti a megpróbáltatásokra :)

Gazdi, eleinte nem volt gond a takarítás, mert alig alig jelölt, de utána beindult és egész nap domestossal és felmosóval rohangáltam a macska után ...
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.02.13. 07:04

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy írtatok. Jó, hogy a cicusaink túl vannak ezen a problémán. Jön a hosszú és boldog cicaélet- Ámen.
Brigi: Gazdinak már én is ajánlottam a könyvírást, mert tényleg Nagy Meseíró válhatna Belőle.
Gazdi hol vagy már megint elvesztél?!
Brigi, Neked pedig akkora szíved van, annyi szeretettel, hogy remélem munkád során emberekkel foglalkozol. Amikor Téged olvaslak, kicsit kihúzom magam. Köszi kedves soraidat. Cingi az orvos mérlegén csak 2 kg-ot nyomott, úgyhogy egyelőre még ehet amennyit kíván. Már megvettem az ivartalanított lánycicáknak való Royal Canin skin-hairball-t. A füle állítólag szőrhiányos. Olvasgattam a neten, remélem nem gomba, mert az sem viszket. Nagy fehér foltok vannak mind a két fülén.
A Lányok annyira cukik, Ők is nőttek. Amikor végre hazaértek biztos nagy az öröm. Ha egyedül vannak, akkor biztos sokat szunyókálnak Ők is. Éjjel nyugi van?
Smuci, mit csinál Herci, amitől rosszcsont? Jöhetne pár fotó, mert tényleg fantasztikusak a képeid. Ami persze Herci érdeme is.
Legyen szép napotok!
Anna

HozzászólásSzerző: bigi02 » 2013.02.15. 22:55

Sziasztok!

Szia Smucesz: Orulok,hogy ti is tul vagytok ezen az egesz mutetes HERCEhurcan.Mint mondtam a kanduroknak szerencsejuk van ket nyisz es egy kis cerna es mar mehetnek is haza. :ok: Ertheto ha kedvetlen,senki se szereti az allatorvosokat..Idovel minden rendben lesz ez tuti.
Azert megneztem volna,ahogy a felmosoval meg a domestossal rohangalsz. :lol:
Meselj milyen Herci mikor rosszalkodik?O is vegigrohanja a lakast?Jelolget meg vagy mar teljesen leszokott rola?
Koszonjuk a legutobbi fotokat.Gyonyoru ahogy nyugisan fekszik es varja hogy lekapd.Szerintem szereti ha fotozod. :taps: A masodik kepen ha tudna megszolalna,hogy ez a minta tetszik neki.Imadnivalo! :-P Ahol zajlik az elet ott neki is ott kell lenni nehogy lemaradjon valamirol.Sora is ilyen kis kivancsi...

Kedves Anna:Egyetertek,jo hogy tul vannak a cicak ezen az egeszen..Amen Atyam ;)
Na akkor talan hallgatni fog rank es lesz egy Gazdi alltal megirt konyv a cicak eleterol vagy barmi masrol.En szivesen elolvasnam! :doromb:
Draga Anna koszi a kedves bokokat...egesz belepirultam... :red: Hat ami a munkamat illeti lassan 3 eve dolgozom eladokent,de nem mindig vagyok olyan turelmes mint regen..Lehet,hogy valtanom kene?Azert igyekszem,szeretem a munkamat.
Nyugodtan huzdd ki magad! Cingi remek kislany,gyonyoru es igazan kulonleges szine van. :ezigen: Nalunk is a Royal Canin Kitten Sterilised es a Persian a szaraz menu.Nagyon szeretik a csajok,Yuki jobban eszi a szarazat mint a nedves tapot.
Cingi csak 2 kg akkor hizhat boven!Yuki cica 5,4 kg Sora pedig 4,2 kg.Mit mondjak jo az etvagyuk.
Sajnos a fulevel kapcsolatban nem tudok segiteni,de ha gomba akkor konnyen tudsz ra venni sampont vagy port az allatpatikaban.Talan kerdez utanna,neha ok segitokeszebbek mint a dokik.

Gazdi varunk am! Ha lesz idod irj.Valakit nem erdekel egy Panic mouse?Mert en gondolkodok egyen a csajok szulinapjara.Mas otlet is szivesen erdekel.
Szep hetveget! :sun:
bigi02

HozzászólásSzerző: Gazdi1 » 2013.02.16. 21:29

Kedves Smucesz és Bigi!

Köszönöm a kedves sorokat a névnapommal kapcsolatban.

Most már minden cica és gazdi is fellélegezhet, hogy túl vannak a műtéten. Milyen érdekes, hogy szinte egyidőben történt mind a négy cicusnál.
A képek nagyon tetszenek, jó látni, ahogy mindig változnak egy kicsit.
Gazdi1

HozzászólásSzerző: Cuppi cica » 2013.02.20. 00:55

Cicalányok és kedves Excanidur!

Gazdi2 üzenetével érkeztem. Azt magyarázta nekem, hogy még mindig túlontúl elfoglaltan telnek napjai. Emiatt az esték is felborulnak. Napközben írna, de akkor meg szakadatlan a tennivalója, még én is alig látom mostanában. Nyávogok is neki torkom szakadtából! :ordit: Olykor be is rekedek. Ma például elvernyogtam neki az elmúlt napok általatok írt sorait. Nagyon boldog volt, hogy ilyen élénk a forgalom a fórumon. Mindketten meglepődtünk, hogy Gazdi1 magától írt és nekünk el sem árulta. Gazdi2 elfoglaltsága alatt Ő is mesélhet, javasolta, hogy faggassátok nyugodtan.

Megnéztem a képeket, de olyan sok volt, hogy közben el kellett mennem egy alomtálas körútra is. Aztán visszafelé belebotlottam az egérfarkos játékba, az meg éppen aludt. Azért jól meghuzigáltam a kilógó végét. Utána eljöttem a robotporszívó mellett, szerintem észre se vett. Bárgyú, zöld fénnyel meredt a semmibe. Még csak nem is nyekkent.

Most visszaültem a pilótaszékbe. Miúú... Cingi nagyon helyes, a kép isteni, ez a bundázat egzotikus, párját ritkítja. A fülére hogyhogy nem jut elég szőr neki?

Yuki bundázata hatalmas, biztosan nem lötyög rajta? Ekkora szőrgombócot még macskakönyvben sem láttam. Mi történt a finom sonkával? Valaki megette? Láttam, hogy pofozkodás is kezdődött, na lesz ott még nemulass!

Herceg cica, hát Te hogy vagy? A megszólítást remélem bóknak vetted, hiszen te vagy közöttünk az egyedüli lovag! Csodásak az új képeid, a szemeid meg tágra nyíltak, mint mindig. Mennyi "füvet" fogyasztasz?

Ami pedig a "lovakat" illeti... azok ajtóstul rontanak a házba. Nálunk Floki mindig rámtámad, főleg a lábamat próbálja kigáncsolni. Ilyenkor gyakran bebokszolok neki, olykor még meg is pofozom.
Akkor a legveszélyesebb, ha háttal állok neki, mert akkor mindig megtámad. Ezért rögtön szembefordulok vele, amikor csak meghallom, hogy nyirmogva felbukkan a közelben. Sajnos ilyenkor is mindig megtámad. :atyaeg:

Áááhh.... itt aztán ritkán van nyugalma a macskának. Reggel éhes vagyok, de a kutya sem törődik velem. Alighogy belakmározom és elalszom, máris éktelen zúgásra ébredek. A robotporszívó döngeti a kaparófám tövét. Muszáj figyelnem, hogy rendesen dolgozik-e. Így aztán kelhetek fel és kótyagosan mehetek ellenőrizni. Elég fárasztó, főleg, amikor hirtelen irányt vált és felém kanyarodik. Nem tudom hogy csinálja, de a sötét szemüvege mögül biztosan kilát, mert gyakran a szoba átellenes végéből is nyílegyenesen felém jön. Mauu-mauu, hahha! Már nem izgat. Csak arrébblépek párat és elhalad mellettem. Gazdi persze sokszor mondta, hogy nem bánt, de én nem hittem neki. Főleg amikor felállított két lábbal a mozgó-forgó masina tetejére, hogy majd becsináltam.

Aztán alighogy újra elalszom, csönget valaki. Aztán meg kulcsokkal zörögnek. Rémes! Utána félálomban hallom, hogy valaki bekapcsolja a tévét. Mire éppen elszundítok, Floki kelt fel. Azt játssza, hogy 1 méterről teljes testével ráugrál egy sípoló egérre, aki ettől mindig kileheli a lelkét. Szerintem azt a velőtrázó sipítást még az utcán is hallják a bolhás kutyák. Utána meg Gazdi2 jön csipogva, hogy egy madárraj van az ablak előtt és kirak a párkányra, hogy onnan nézzem őket... Hhuuuuuáááááááhhh.... :yarn: Mintha nem láttam volna még szárnyasokat. Azért pár fogcsattogtatást leadok rájuk, majd megkísérlem a nyugovóra térést. Itt aztán nehéz pihenni... ügyesen kell napközben beosztani az időmet, mert este mindenképpen jön Floki és ahány egér, annyifelé rohan. Még engem is megkerget, mielőtt kizárják. Utána meg az új motoros játékkal kell bohóckodnom, hogy Gazdiék elégedettek legyenek. Jajj, de az éjszakai műszak a legfárasztóbb... Floki nem segít be az őrjáratba, így minden feladat egyedül rám hárul. Minden szobát végigjárni, minden zugba benézni, minden egeret az ágy alá parancsolni... kinek van erre energiája?

De ha reggel besüt a nap, akkor bizony táncra perdülök:

Cirmos cicák, macskajancsik
Táncoljanak ám a praclik
Jobbra ropni, balra dűlni
A bajszokon hegedülni.
Miá-miá-úúúÚ!

:ezigen:
Cuppi cica
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2013.02.23. 13:16

Na sziasztok Macskalányok!

Látom mindenki elfoglalt és/vagy beteg, mert a fórum közelébe se jöttetek az elmúlt napokban. Így talán még a Cuppival küldött üzenetemet sem olvastátok. Mindenesetre ideát egy percig sem állt meg az élet. Tartjuk a frontot, de rövidesen kitörünk. :D Addig is írjatok valami szépet.
:doromb:
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.02.24. 07:09

Boldog Vasárnapot!
Drága Gazdi nagyon örültem Cuppi beszámolójának. Úgy tűnik nem nehezményezi, hogy munkába ástad Magad. Na, de azért a hétvége remélem nyugisan telik Nálatok. Én sem unatkozom, de jól vagyunk.
Cingit a műtét óta boldogabbnak látom. Játékosabb lett és kevesebbet gubbaszt.
A füle mintha kezdene visszaszürkülni, lehet, hogy csak vedlik...
Nem merek rákenni krémet, mert a mancsáról lenyalná. Még a kombinált oltás hátra van és akkor újra ránéz a doki.
Hát nem hiszem, hogy lesz cicatestvére. De azért Cuppi és Floki olyan muris páros.
Brigi, Rátok is sokat gondolok. Yuki és Sora is annyira cukik együtt.
Hercinek pedig ott vannak a görik. Smuci, Ti hogy vagytok? Te aztán nagyon csöndbe vagy :) Még Herci új cicavárát sem mutattad meg. Kellemes napot Mindenkinek!
Anna

HozzászólásSzerző: smucesz » 2013.02.24. 14:09

Sziasztok!

Gazdi de jó, hogy ti is írtatok :) Cuppi kis élménybeszámolója nagyon aranyos volt :) Ezek szerint már megbékélt a porszívóval :-P

Anna: Hercinek még nincs új cicavára , mert a AlphaZooba végül egyáltalán nem hoztak olyat amit kinéztünk, így másikat kell keresnünk, csak még nem igazán volt időm körbenézni, de feltalálja ő magát :) A nagy gardrób oldalához van döntve egy feltekert szőnyeg, azon felmászik szépen (majdnem teljesen függőleges) és így feljut a szekrénysor tetejére onnan meg vagy a függöny karnisra mászik akrobatikázni vagy leugrál a fotelra/ágyra , végső esetben farolva 20 körömmel kapaszkodva leereszkedik a szőnyegen :D de a görényekkel is jól meghajkurásszák egymást :)
A műtét óta sokkal bújósabb és beszélgetősebb amúgy, na meg lustább is :) viszont kevesebbet eszik és többet iszik.
Nálunk amúgy most gyógyultak meg a lányok így nem sok időm volt írni nektek, de azért be-be néztem :)

Brigi: A lányok hogy vannak ? imádom a képeiket, olyan kis gombócok :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2013.02.26. 20:56

Adri! Herci nagyon szép! Kell már a Cicusainknak a napfény és friss levegő. A Kislányoknak jó egészséget kívánok. Már járnak újra oviba? Szép estét Mindenkinek.
Anna

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma