MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

Hazai fórum a rongybaba cicákról

Re: MNYÁÁÚ - Általános cicaduma

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.12.04. 09:51

Brigi : gyors lábadozást a kishölgyeknek :)
Herceg januárban megy ivartalanításra, de nekünk "ragasztós" megoldás lesz, pár milis vágással, igaz a fiúknál ez könnyebben megy.
Én sosem raktam még rá a manókra a tölcsért :) a görikre nincs is méretben megfelelő így alapból esélytelen, nekünk már aznap este jöttek mentek, nem volt gond sose, ha lepucolgatták magukat, nyalogatták a sebet.

A fotózásnak nincs nagy titka. Herceg hallgat a nevére így elég csak szólnom neki és ilyen édes, figyelős fejet vág :)
Ha nagyon figyelmetlen akkor pedig a tollas cicabotot lengetem a kívánt irányba és amíg nem támadja le addig gyorsan kattintgatok :)

Anna: a csomagolót Herci is szereti :D nem is tudom hány ajándékot kellett már újra csomagolnom, mert ahogy vágom, ragasztom a papírt a kis szaros elkapja a zizegő, kilógó végeket és szépen elszakítja az egészet :D

Képzeljétek, tegnap elrágta a telefonom töltőjét :alarm: még sosem rágott szét vezetékeket, de most kezdek félni , főleg, hogy a karácsonyi égők is lassan előkerülnek :aggodik:
Tényleg Gazdi : nálatok nem volt még gond a karácsonyfa lebontása ? :) Cuppi nem akarta megmászni a fát ?
smucesz

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.07. 13:14

Sziasztok!

Cuppi szólt, hogy már kaparászott nektek pár sort. Most én is írok egy kicsit.

Ő már nem emlékezhet rá, mert félig kómában volt, de neki is felszívódó fonallal készült a seb összevarrása 2000. februárjában. A fonálnak csak egy picike darabja lógott ki a seb végén, ami ezért nem is szívódott fel (a levegőben azért mégsem megy végbe a folyamat)... na azt támadta meg, amikor lekerült róla a gallér és húzogatta, de a túlvégén már nem volt semmi, így örömmel konstatálta, hogy sikerrel járt, amikor a fogai között maradt.

Flokinak viszont volt varratszedés... talán időközben az elenyésző cérna kiment a divatból vagy olyan drága lett, hogy visszatértek a hagyományos eszközökre. Belegondolni is ijesztő, hogy immár Floki műtétje is 5 éve történt, akkor is a legkeményebb hideg volt odakint. Aggódtunk is, hogy mit fog csinálni, amikor 1 hetes fűtött szobába történt bezárást és benntartást követően végre kiszabadulhatott... a mínusz 16 fokba! Túlélte. :taps:

Ennek a macskának olyan sűrű bundája nőtt, hogy nem zavarja a hideg idő, tegnap a dermesztő -0.6 fokban éjjel egykor még kiszaladt (akkor vittük ki a kukát) és nem akart visszajönni. Persze, menni kellett posztolni az őrhelyre. Főleg, hogy látott egy friss kandúrt a kerítésünk túloldalán az avar közt caplatni. "Floki őrző-védő macskaszolgálat, 0-24H."

Smuci! Herceggel jobb lesz vigyázni. Emlékeztek a Karácsonyi vakációra, hogy járt benne a macska, amikor a baljóslatú karácsonyfa világítófüzérjét megkóstolta? :lol: Ha nem, akkor tessék hangulatba jönni, és átismételni, most kell karácsonyi filmeket nézni, nem húsvétkor.
Van már életbe léptetve nálatok olyan parancsszó, mint nálunk a "FÚJJ!"? Amire hamar megtanulja, hogy mit tilos és mit nem? Fontos időben megtanítani neki, hogy mit karmolhat és mit nem, mit rághat meg és mit nem. Ha fegyelmezés híján hagyod, hogy a fejedre nőjön, akkor ebből még kevésbé vicces bajok és károk is származhatnak később. Ha a parancsszó önmagában nem használ, vagy képtelenség ezáltal megfegyelmezni az állatot, akkor másik tanítóeszközt kell bevetni, ilyen az ultrahangos riasztó, ami pl. kutyák ellen is hatásosnak bizonyult és ezért nemzetközileg engedélyezett, persze szigorúan a megszabott keretek között és nem az állatot sakkban tartva vagy kínozva vele. A cicáknál is használatos tanítómódszer úgy néz ki, hogy a készüléket kézben tartva, amikor a macska a nem kívánatos eseményt végzi, tiltott helyen kaparászik, vadul karmol, tárgyakat rongál meg vagy harap szét, egy másodpercnyi gombnyomás, majd rögtön jöhet a parancsszó, pl. Herceg, fúúúj!. Talán még rá sem kell irányozni a készüléket, anélkül is hallani fogja és megugrik. Pár héten belül csupán a parancsszóra is tudni fogja, hogy mit szabad és mit nem és onnantól kezdve sokáig emlékezni fog rá. Néha lehet emlékeztetni... ennél kevésbé humánusabb megoldás a fenékre csapás, azért is merem az UH-t javasolni.

Gazdi1-nek nagyon tetszett Anna, ahogy Cingi karácsonyi ajándékairól meséltél... hogy miket fog kapni. :D

Cuppi nálunk még a szekrény tetejére sem akart felkúszni, nem hogy a fára. Nagyon jólnevelt cicalány volt már kiskorában is. A fürdőszobában viszont nem volt ilyen tiltás, lépcsőzetes a csempefal kialakítása a kád közeli részen... ott gyakran felmászik, de mindig csak akkor, ha mi is ott vagyonk. Majd a fürdőszobaszekrényke tetejére is felugrik, ott azért már kell egyensúlyozni, kis helyen megfordulni... miközben 2.2 méter magasban tollászkodik és harsogva lenyávog ránk.

A galléros macskafotók is tüneményesek, és ugyanolyan kedvesen néznek bennük a cicalányok, mintha rajtuk sem lenne. Brigi, kíváncsian várjuk, hogy az új jövevény megtalál-e minket.

A robotporszívóról sajnos már az időhiány miatt nem tudtam írni. Az eredmény: FANTASZTIKUS. Kifejtve: EGÉSZEN ELKÉPESZTŐEN LENYŰGÖZŐ.

Cuppi a témában szerzett élményeit a Macska-Jajj! kategóriában fogja közzétenni, egy "Ha támad a robotporszívó" c. fejezetben. :alarm:

Ez a készülék a legrégebbi, már régebb óta kifutott modell volt, amit teszteltünk. Ehhez képest a most megjelent 600-as sorozatról a neten, valamint még a gyártó saját oldalain olvasható anyagokban is alig találni érdemi közlést, nem hogy összehasonlítást a többivel. Rendkívül megtévesztő lehet, hogy az 500-as sorozat után jelent meg a 700-as, majd 1 évre rá, idén októberben a 600-as. Sok mindent meg kell érteni, ami olyan különbség közöttük, ami nem éri meg a 60-70.000-es ár helyett a több tízezerrel nagyobb összeget (netán a dupláját) olyan technikai apróságok vagy kinézetbeli cicomák miatt, melyeknek a gyakorlati szerepe nulla és amik miatt a készülék egy gramm porral sem fog többet felszedni az olcsóbb változatoknál. Minden funkciónak alaposan utánaolvastam, külföldi értékeléseket is végigböngésztem, 2 hétig teszteltem minden apróságát kipróbálva a jelzett masinának, továbbá beszéltem a nagykerrel és a szervizzel. Mindent egybevetve olyan esszét írhatnék a termékcsoportról, hogy azt követően senkiben sem maradna kétség azt illetően, hogy neki melyik modellre van szüksége. A webáruházak 20-30.000 Ft-os nagyságrenddel drágábbak, mint a nagyker ár és természetesen fogalmuk sincs a lényegi kérdésekről, a vásárlókat és felhasználókat érdeklő témákról, a gyakorlati oldalt tekintve.

Az a 2 dimenziós térkontroll, ahogy a robot beindul és faltól-falig közlekedik, majd a megtalált terepet teljes lefedettséggel végigjárja, közben minden létező formájú, alakú, méretű, tömegű tereptárgyat (asztallábak, székek, szekrények, ajtók, emberlábak, cipők, üvegasztalok, szemetes stb.) megkerül, kikerül, előttük lefékez, mindent csak finoman érintve, olyan látványos, hogy az ember nagyon hamar megszereti. Ha nem zárjuk be 1-1 szobába, akkor addig jár kel a lakásban, amíg minden szobát végig nem jár... egyetlen feltöltéssel! Ilyenkor azonban az összetett elrendezés miatt egy nagyobb lakásban kimaradhatnak kisebb területek, ezért a legtökéletesebb megoldás, ha rácsukunk egy szobaajtót vagy ahol nincs ajtó, odateszünk egy "sorompót", ami lehet egy nagyobb doboz, hogy ott ne keljen át, takarítson csak a lehatárolt területen kimerülésig vagy ameddig úgy nem látja, hogy már mindenhol átment 2-3 ízben. Olyankor magától leáll és már vihető is más helyre, vagy ugyanott újraindítható, ahogy tetszik. Ahol koszt észlel, ott többször és intenzívebben takarít. A macskaszőrt és hajakat rendkívüli hatékonysággal keféli át és ki a szőnyegekből. A töltőjére magától visszamászik és ha szükséges onnan újra eindul, akár teljesen önállóan is.

Másik lakásban is kipróbáltam, ahol csupa parketta van és kőpadló és enni lehet a földről, olyan a tisztaság. Azért szőnyegek ott is akadtak. Hogy mit volt képes pár félórás munkával betakarítani és learatni, azt nem akarták elhinni a házigazdák :!: És csak hozta meg hozta az újabb szeméttartálynyi kosz, por és szöszHEGYEKET... elképesztő volt látni, hogy valóságos konglomerátumokat préselt össze belőlük a tartályába. Hogy ugyanitt, a fürdőszobából, ahol a kis szőnyegek felvétele után csak a kőpadló volt, mit összeszedett a földről... azt félelmetes volt látni, tapintani. És így van ez minden lakásban szerintem. Bár ahol nincs olyan nagyteljesítményű manuális porszívó, mint nálunk, mely különálló és szintén nagyteljesítményű motoros kefével is bír, feltételezem, hogy ott iRobot sokkal több anyagot fog már első alkalommal is begyűjteni.

Porzsák nélkül működik, az ürítése látványos, élvezetes és könnyű. A keféin összegyűlt szőrtekercsek eltávolítása pár perc, ennél több karbantartást nem igényel. A lítium akkuval akkor bánunk a legkegyesebben, ha sosem vesszük le a töltőről (hasonlóan a notebookokhoz a széles körben elterjesztett butaságokkal ellentétben, amik természetesen a gyártók érdekeit szolgálják). A töltés történhet automatikusan, amikoris egy tenyérnyi placcra visszaáll, amit annak infravörös jeladója révén keres meg és precíziósan fölé parkol. Azonban egyszerűen bedughatjuk a töltőbe is, ha éppen úgy tartja kedvünk, kb. úgy, ahogy egy notebook oldalába dugjuk a csatlakozót. A készülék egy normál porszívóhoz képest nem hangos, de azért van hangja. Ami elképesztő, hogy nem csak a vákuumhatás megoldását, de a térérzékelést, a kefék pörgetését és az önjárást is kigazdálkodja azon akkuból, amit aztán 3 óra alatt feltölt, hogy egy újabb másfél órás körutat tehessen. Az újabb modellek akkuja (600, 700) továbbfejlesztett, kevesebb energiát használ el a készülék azonos műveletekre, így hatékonyabb lett. A Dirt Detect2 technológia, amivel a 700-as büszkélkedhet az 500-ashoz képest, a legmodernebb és legújabb 600-as sorozatban már meg sem jelent. Hogy miért? Mert a jól hangzó gyártói szlogenekkel ellentétben (akusztikai koszfelderítés mellett optikai vizsgálat is zajlik, hogy a szennyezett területeket jobban és többször bejárja) a 700-as semmivel nem tudott többet nyújtani az 500-as modellekhez képest a gyakorlatban. Lehet, hogy elméletben ügyesebb és technikásabb, de csak az számít, hogy végül ténylegesen mennyi piszkot szed fel ugyanarról a felületről egy takarítási munkamenet során. Nos, semmivel sem többet, mint a régi jó 500-asok. Ami a vákuummotor és továbbfejlesztett kosztároló rekeszek hatékonyságát illeti, az 500-asban nagyobb mennyiségű koszt találtak minden olyan tesztnél, ami a 700-as modellekkel párhuzamosan futott. Utóbbiakban viszont lényegesen nagyobb az akku kapacitás és az energiagazdálkodásuk is jobb. De emiatt nem érik meg a magasabb árat! Ezért jó, hogy megjelentek idén a 600-asok, alig pár hónapja, mert ők teszik fel az i-re a pontot.

Az időzíthető funkciók, távirányító, virtuális falak vagy "félfalak", amiket ők világítótoronynak hívnak, mind olyan ötletes megoldások, amik 20 esetből 1 vásárlónál jöhetnek csak számításba. Nálunk például egyik sem. Nem hogy ki nem használnánk... egyáltalán nem használnánk ezen pluszokat! Abszolút feleslegesek (ha nem is mindenkinek), viszont egy másik készülék árát kérik el értük. A karbantartó készlet is egy jópofa trükk, amit beépítenek a drágább készülékek árába, a szerviz ugyanis elárulta, hogy 2 év alatt egyetlen készülékkel volt gond, pedig nagyon sokat eladtak... és szinte mindenki az alapváltozatokat viszi... annál az egy készüléknél is egy felhasználói ügyetlenség miatt volt szükséges egy alkatrészpótlás. Akkumulátort persze lehet hozzájuk venni idővel, de az sem fél év alatt megy tönkre. Megfelelő kezelés esetén szerintem több évet ki kell bírniuk az új modelleknek, ami az 500-as sorozatról még nem volt elmondható.

Vizet nem szabad kapniuk, macskatálakat el kell rakni előlük, mert kilötykölheti őket és kész a baj. Lépcsőházban is kipróbáltam, hátha mégis lezuhan, de úgy takarított fel a szakadék (a lépcsősor) peremén, mintha egy valódi fal lett volna ott. Ha egy adott ponton van disznóól, felkapjuk, odarakjuk, 1. gomb bekapcs, 2. gomb helyben takaríts. Körbe körbe jár (1 méter sugárban) és megpróbál kitenni magáért. Ha közben nekiütődik valaminek, pl. közel van a fal, virágcserép, akkor is megoldja tudása legjava szerint a koszfészek felszívását. Ha normál takarítást indítunk rajta, akkor 1. gomb bekapcs, 1. gomb indít. Ennyi. Magától leáll, de menet közben bármikor lekapcsolhatjuk. Ha beszorul valahova, visszatolat és megpróbál kifarolni. Addig köröz, amíg mindenképpen kiáll onnan, ahol csapdába szorult. Én megtréfáltam pár ilyen trükkel, de mindig megoldotta. Ezt már igazi élmény volt testközelből szemlélni, de komolyan! :-) Egyetlen kiszúrást azért sikerült találnom, ami ellen nem volt megoldása. Ehhez egy felülről jövő akadály volt szükséges, ami mindenképpen íves és nem szögletes, valamint pont olyan magasságú, hogy előtte nem képez gátat, de alája érve megszorul. Ha a tárgy szögletes, akkor a robot az akadást megérzi és kitolat. Ám ha íves... megy megy, hiszen előtte semmi, amit érzékelhetne, akadálymentesnek látja a terepet. A tudta nélkül föléje belógó objektum a földet nem érinti, ám ahogy ő alá ér és alulról hozzáér, csak éppenhogy, de beszorul. Ahogy egy picit még halad előre, a fentről jövő erőhatás (és a súlypontja) miatt előre billen, hátsó része felemelkedik a földről, kerekei a levegőbe kerülnek. Ám csak akkor, ha az a felette jövő tárgy íves, ha ugyanis nem íves, akkor a porszívórobotnak nem tud felemelkedni a hátulja, mert nincs hova, ott van felette az akadály. Ilyenkor nem billenne meg, szépen visszatolatna. Viszont ha a kerekei már részben vagy egészben a levegőben kalimpálnak, nincs kiút, mint egy hátára fordított teknősnek. Nálunk a lakásban nem találtam ilyen pontot, de máshol igen, egy gipszkarton előtétfalba függesztett fürdőszobai bidé, ami a földet nem érinti... bizony minden esetben megtréfálta szegényt. Ilyenkor párszor megpróbál kiállni, aztán észleli, hogy patthelyzet van, beszél egy sort és leáll. Hát ez legyen a legnagyobb gondja. A beszédek is jópofák: ha elakad, ha lemerül, vagy ha egyéb közlendője van... angolul közli a teendőt.

Számos kép és film készült nálunk, ahogy jön-megy, a macskákat hajkurássza. Azok meg hanyatt-homlok menekülnek előle. Kezdetnek most ennyi, majd úgyis felteszitek a kérdéseiteket. Jövőre szerintem felveszem a repertoárba a masinákat és igyekszem majd valami kedvező árat is találni rájuk.

Addig is porcicamentes terepet minden szőrmóknak!
Gazdi2
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.08. 14:16

Átpakolászás történt.

A Kacifántos ügyosztály egyes hozzászólásai jelen fórumba lettek áthelyezve, az áttekinthetőség és a jobb témába vágás céljából.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.09. 13:52

Szombaton a meglévők felett további biztonsági tiltásokat léptettem életbe, hogy a fórumra írni ugyan soha nem tudó, de spammelés céljából hetente regisztráló 40-50 idegent (általában kínai, koreai, orosz, svéd IP címekről) országuk alapján eleve kitiltsam. Egyszerűen nem szeretnék foglalkozni azzal, hogy heti rendszerességgel törölgessem az idióta krix-kraxokból álló neveiket, ezért most drasztikusabb eszközökhöz nyúltam.

Azóta viszont nem látok hozzászólásokat. :rosszall:

Most vagy túlteljesítettem a feladatot, vagy mindenki egyszerre betegedett le, esetleg éppen most pár napja senki sem ér rá, netán elvitt benneteket a Krampuszmacska? :evil:

Valami életjeladás jól jönne... ha még pár napig nem lesz ilyen, lekapcsolok pár sorompót, hátha annak köszönhető.

A Három árva kiscica már nagyobb dió mint az előző könyvecske. Be van szkennelve, most már az utómunkálatok folynak, hogy a rémesen gyűrött, szakadozott, foltos, pacás és firkált lapjai egy fokkal jobban nézzenek ki. (Sajnos ezt is pocsék állapotban örököltem meg.) A megsárgult lapokat azonban semmiképpen nem szeretném újszerűvé varázsolni, netán "kifehéríteni". A könyv legalább 70 éves korának antik kisugárzását meg szeretném őrizni a restaurációm során. Egy kis előzetes:

http://www.cuppi.hu/Letoltes/3_arva_kiscica_demo.pdf
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.12.09. 15:43

Mi még élünk, betegem sem vagyunk, de lázasan készülünk a karácsonyra :)
A lányokkal vásárba mentünk, kreatívkodunk és még sütni is segítenek.
Herceg úrfi is besegít , többnyire mindenbe beleüti a bajszát :) főleg a tejszínbe és a süti krémekbe :-P

Gazdi: nagyon kíváncsi leszek a robotos beszámolódra :D

Brigi : remélem a lányok már rendben vannak, gondolom mostanra már el is felejtették az egészet :)

Anna: ugye ti sem vagytok betegek ? Cingi nem segít a készülődésben ? :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.12.09. 18:08

Mi is vagyogatunk. Megnéztem a könyvecskét, hát igencsak retro :) Micu cica jutott eszembe, a 2.osztály olvasókönyvében volt anno. Nagyon depis annak is a "story"-ja. Ti is olvastátok? Ha nem, akkor el sem mesélem :) Horror. Lehet, hogy az is ruszki, mert szintén tüzes történet.
Floki még mindig a kinti minuszt választja? Mi 2 órát sétáltunk, de azóta sem olvadtam fel.
Nálunk nincs lázas készülődés és nem is lesz. A karácsony az anyósom privilégiuma :taps:
Annyira aranyos Cuppi az elefánttal, az egyik kedvenc képem lett. Bigi: sokat gondolok Rátok. Remélem nem fájt a varratszedés a Lányoknak. A cicawc megérkezett? A fresi-ben december végéig akciósak az almok.
Szép estét Mindenkinek.
Anna

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.09. 18:46

Nahát, akkor csak megkerültetek. Viszont 3 napja nem volt egyetlen bepofátlankodó külföldi sem. Biztosan néztek egy nagyot, hogy nem tudnak bejutni. Ez tehát sikerélmény. :star:

smucesz írta:Gazdi: nagyon kíváncsi leszek a robotos beszámolódra :D

Drága Smucikám, akkor tekerj valamivel lejjebb, mert írtam vagy 2 oldalt a robotporszívóról csak itt, csak nektek. Hogy is kerülte el a figyelmeteket? :!!:
Betudom a karácsonyi "lázálmodnak". :lol: Lehet, hogy most is csak félrebeszélsz, vagy csak a Herceg által felkavart sok porcukortól nem láttad jól a képernyőt?

Micu cica!! Anna köszi a nevét. Amikor az égő macskaházas könyvet elővettem, akkor meséltem Gazdi1-nek a másodikos olvasókönyv hasonló történetét. Eléggé az elején volt... az égő házból egyre-másra hordta ki kölykeit, majd az utolsó kismacskáért is visszament még az anyacica, de akkor már nem jött elő. Megrázó, tragikus de abszolút az életből vett történet volt. (Említettem, hogy annak idején gyakorta én jártam a padok között és olvastattam a többieket, míg a kedves alsó tagozatos tanítónőnk, a szomszéd teremben trécselt a kolléganőjével és rámhagyta az egész osztályt, gyakran pedig mindkettőt! Úristen, már ez is majd 30 éve történt. :aggodik: )

Talán már meséltem, hogy nekem a legmegbecsültebb és féltve őrzött gyerekkori (főleg iskolai) holmijaimat mind kidobták vagy elajándékozták, amikor egyszer nyáron nem tartózkodtam itthon pár héten keresztül. Utána hamar kiderült és ebből a veszteségből még azóta sem tértem magamhoz. Szinte mindenem odalett... az Írni tanulok könyvtől, a füzeteimen és gyerekkori fogalmazásaimon át a Képes történelmi atlaszon keresztül az Olvasókönyvekig... hogy csak pár kiemelten kedvelt tankönyvet említsek. Akkor tűnt el az a több évfolyamnyi komplett Pajtás gyűjteményem vagy a már itt is említett Rakéta magazinok, amiket pl. papírgyűjtések során egyben tettem félre és őriztem kincsként. Amikor a veszteséget elszenvedtem, addigra - egy évtized elmúlván - már egészen más szerkesztésű példányok voltak forgalomban, így nem tudtam visszaszerezni az eredeti kiadásokat. Különben is, sosem lettek volna ugyanazok, hiszen ha nem én dolgoztam velük és nem a saját írásom vagy az általam megszerzett - belebélyegzett - mackók (később piros csillagok) szerepeltek volna bennük, az mit érne nekem? Az Olvasókönyv, amiben az említett história is szerepel, megvan még nektek?

Azt mondtam Gazdi1-nek, hogy ma nem lehetne ilyen történeteket belerakni az olvasókönyvbe, se semmi másba, ami 16 éven aluliaknak íródik, mert jajj, mi lesz szegény gyerek fejlődésével, visszaveti, erőszakossá teszi és a többi túlspilázott pszichológiai vélemény. Hahhhahh, na persze. Mi sem lettünk őrültek, sem eszelősek... az olyasmi már a 90-es évek utolsó harmadában megváltozott médiamódszerek és az ezen a területen azóta végbement változásoknak köszönhető (többnyire).
A gyereknek igenis legyenek reális érzései a körülötte lévő világról, gondolkodjon racionálisan és ne a boszorkányokban, a mikulásban és a húsvéti nyúlban higgyen. Tökéletes mennyiségben voltak adagolva a meseszerű és a nem heppiend olvasnivalóink, továbbá mindig összhangban álltak korunk megfelelő szintjével.

Hát ez a nyelvoktatásra sajnos már nem volt igaz, az mindvégig kivétel maradt. Ott elképesztő ostobaságokat akartak megtanítani a gyerekeknek, azt is primitív módszerekkel. Az esetek többségében nem jött be. Abszolút jó rálátásom volt az akkori általános (és később a középiskolai) nyelvoktatási rendszer minden hibájára, amit a mai napig is meg tudok fogalmazni. Miért? Mert kirívó példa voltam. Letettem ugyanis az általános végén egy középfokút németből, még az eredeti nyelvvizsgarendszerben a Rigó utcában, majd később angolból is. Mindkettőt kizárólag itthon tanulva, anélkül, hogy 1 napra külföldre mentem volna. Az oroszból pedig még 2 év kellett volna, de azt menet közben egyszerűen törölték a repertoárunkból. Egyik nap úgy jött be a tanár, hogy vége az orosz tanításnak, azt csinálunk, amit akarunk. És hogy örültek a többiek! Pedig kár volt annyi megszerzett tudást elpocsékolni.
Gazdi2

HozzászólásSzerző: Gazdi2 » 2012.12.09. 19:16

Na, nem volt valami nagy üdvrivalgás a macskakönyvek terén. Pedig azt hittem, hogy lesz némi lelkendezés, tapsvihar. :taps: :lol:

Megcsináljam egyáltalán a 3 kiscicát, az előzetes után még érdekel valakit? :o
;)

Flokit mindig behajtjuk estefele, de valamikor csak azért is kint marad. Napközben akárhányszor mozgás van a lépcsőházban, kiszalad vagy kintről beszalad. Nem unatkozik, az egyszer biztos. Ő nagyon máshogy érzi a hideget, mint mi, arra már rájöttem. Főleg, hogy sokat van mozgásban.

Hercegről kérünk egy képet, ahogy éppen beleüti a bajszát valamibe, amibe nem kellene. Cingiről pedig ahogy ládákat, dobozokat pakol a dokkok közt. Soráék pedig masnival jelentkezzenek most már a gallértölcsér helyett.

Jó dorombézolást!
Gazdi2
Gazdi2

HozzászólásSzerző: smucesz » 2012.12.09. 20:23

Na visszaolvastam mindent :)

Gazdi: köszönöm, hasznos infókat írtál a robotról. Én a "kapus" verzióval szemeztem, de akkor ezek szerint az csak az árán változtat :)
Majd videót azért kérünk :D

A könyvecskét köszönjük! Megmutattam a lányoknak, levonták a tanulságot :) édesek voltak. Hangám megjegyezte, hogy Herci elől el kell dugni a gyufát :D
Mondjuk igyekeztem szépre mesélni a végét , hogy lett új házuk és boldogan éltek utána :D

Majd igyekszem lefotózni ahogy Herci beleüti a bajszát mindenbe, nem lesz nehéz, mert mindig ott van ahol mi. Ki nem bírná, ha nem lenne az események középpontjában :)
smucesz

HozzászólásSzerző: Anna » 2012.12.10. 17:51

Töredelmesen bevallom Drága Gazdi, hogy nálunk nem szokás megőrizni a tankönyveket. Én is a dobálós típus közé tartozom, sajnos ez nálunk is vezetett már konfliktushoz :)
A Micu történetére pontosan emlékszel, és nem tüzes mese miatt tartalak Lángelmének :)
Engem a mesekönyvek nem hoznak izgalomba,de még egy cicásra emlékszem : Úri macskák volt azt hiszem a címe. Nem nagy csoda, talán Walt Disney.
Remélem nem rabolja több ákombákom nevű regisztráló az idődet és inkább a mi szórakoztatásunkra fordíthatod a fórumozást.
Úgye látod, hogy Nélküled nem müködünk? :lol:
Ahogy a suliban anno, most mi is igényeljük, hogy "sétálj a padok között" :)
Smuci irigylem a türelmed, hogy ennyi szorgos kis kéz és mancs között sütögetni tudsz. Én is várom a képes krónikát.
Bigi írjál pár sort, hogy vagytok?
Mindenkinek szép estét és nyugodalmas jó éccakát.
Anna

ElőzőKövetkező

Vissza: Ragdoll macskák fóruma